فرهاد تجری - نماینده مردم سر پل ذهاب ضمن گلایه از مسئولان بنیاد شهید انقلاب اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی به خبرنگار جامعه جی پلاس گفت: من به عنوان نماینده مردم مناطق زلزله زده در مجلس شورای اسلامی عنوان می کنم که دو نهاد در حق مردم زلزله زده کرمانشاه و سر پل ذهاب کم لطفی کرده و برخلاف مواضع مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری عمل کردند.
وی بنیاد شهید و امور ایثارگران را یکی از دو نهاد مدنظرش دانست و افزود: بنیاد شهید در این زلزله ناگوار خانواده های سرافراز شهدا و جانبازان را رها کرد. خیلی از ایثارگران، خانواده های شهدا و جانبازان آمده بودند از من تقاضا می کردند که ما را تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد قرار دهید. آنها می گفتند مدیران این بخش ها آمدند و از مددجویان خود دلجویی کردند و هم تسهیلاتی برای آنها قائل شدند. اما بنیاد شهید هیچگونه بازدیدی از جانبازان قطع نخاع، خانواده شهدا و ایثارگران در این مناطق نداشت. باید بگویم حتی اگر معاونین این نهاد هم در مناطق زلزله زده حضور پیدا کرده اند هنوز خروجی تصمیم آنها برای جانبازان و مخاطبین آنها که ایثارگران هستند به چشم نیامده است.
این نماینده مجلس همچنین با انتقاد از وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: دومین نهادی که اعتقاد دارم به درستی در این زلزله وارد عمل نشد وزارت جهاد کشاورزی است. زلزله ضرر زیادی متوجه دامداران و کشاورزان کرده است. آقای وزیر جهاد و کشاورزی طی یک سفر نمادین و تشریفاتی و بدون هیچ دستاورد و بدون هیچ جلسه ای که در کمیته بحران برگزار شود کرمانشاه را ترک کردند.
تجری افزود: خوشبختانه تصمیماتی با همت معاون اول رئیس جمهور اجرایی شده که بتواند گره گشای بخشی از خسارت های دامداران و کشاورزان باشد. اما کشاورزان این مناطق دچار خسارت دامی و زراعی شدند. اعتقاد ما بر این است جناب وزیر هیچ تعهدی به دامداران و کشاورزان این منطقه ندادند.
نماینده مردم سر پل ذهاب در مجلس دهم روند اسکان اضطراری زلزله زدگان را خاتمه یافته عنوان کرد و به جی پلاس گفت: اکنون تلاش می شود تا اسکان موقت افراد زلزله زده به سرعت انجام شود. البته مسئولان در تلاش هستند تا همزمان با آواربرداری، اسکان دائم خانواده های زلزله زده را محقق کنند.
وی درباره آخرین خبرها از تحویل کانکس به تمام خانواده های زلزله زده، تصریح کرد: این موضوع به دو شکل در حال انجام است. قرارگاه خاتم الانبیا (ص) به طور گسترده و همه جانبه وارد روستاها شده و درصورتی که تمام روستاها توافق داشته باشند و جانمایی صحیح انجام پذیرد، ظرف 48 تا 72 ساعت این قرارگاه تمام افراد را صاحب کانکس می کند. فرایند تهیه کانکس به صورت کلان و منطقه ای به قرارگاه خاتم واگذار شده و خوشبختانه روند طبیعی خود را طی می کند. چیزی که فقط محدودیت ایجاد می کند، فضا و جانمایی مالکین بعد از خاکبرداری است. مهمترین موضوعی که باعث شده تا روند کار کمی مختل شود این است که افراد در داخل شهر و به صورت مجتمع گونه اسکان داده شده یا هر خانواده در همان محل سکونت خود بعد از خاکبرداری مستقر شوند.
وی افزود: متاسفانه برخی همشهریان با توجه به داشتن فرزند کوچک اقدام به خرید شخصی کانکس کرده اند که این موضوع کمی دردناک است و تلاش داریم تا به این اتفاق پایان دهیم!
تجری در پایان درباره پیگیری های مداوم نماینده گان مجلس و نظارت آنها به روند بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه به خبرنگار جی پلاس گفت: ما تلاش می کنیم از ابزار نظارتی خود در مجلس بهترین استفاده را ببریم. تلاش می کنیم از طریق شما اصحاب رسانه اطلاع رسانی های خود را انجام دهیم. این وظیفه دستگاه های اجرایی است که روند بازسازی این مناطق را به خوبی و در اسرع وقت به پایان برسانند. مطمئن باشید که هر جا که خدمتی صورت گیرد قدردان خواهیم بود و جایی هم که قصور باشد وظیفه ماست که اطلاع رسانی کنیم و مقابل آن خواهیم ایستاد.