لاتاری چیست؟ گرین کارت چیست؟ سهمیه 55 هزار نفری برای چه کسانی است؟ بعد از نتایج لاتاری باید چه کرد؟
از سال 1940 ویزای امریکا به نام ثبت نام بیگانه به جهانیان معرفی شد و به علت رنگ سبز نوشته ها و کدهای این کارت به گرین کارت معروف شد اما برگزاری آن از سال 1990 رسمیت یافت.در ابتدا مردم باید به صورت حضوری در این قرعه کشی شرکت می کردند اما از سال 2003 به بعد امکان ثبت نام اینترنتی فراهم شد.
جی پلاس؛ لاتاری چیست؟
انجام مراحل قانونی و گرفتن ویزای اقامتی آمریکا کار چندان سادهای نیست و هزینههای بسیاری را در بر می گیرد.
دولت امریکا از سال 1990 اقدام به برگزاری قرعه کشی لاتاری کرده است که میتواند درخواست متقاضیان از سراسر جهان را محقق کند.
این کشور هر ساله به تعدادی از مردم جهان با شرایطی منحصربهفرد به طور رایگان اجازه میدهد تا به صورت کاملا اتفاقی و با بهره گیری از عنصر شانس در این قرعه کشی انتخاب شده و برای اقامت این کشور و دریافت ویزای آمریکا اقدام کنند.
همین موضوع باعث شده است تا بسیاری از مردم دنیا هر ساله با شرکت در قرعه کشی اب به نام لاتاری است شانسشان را امتحان کنند.
از سال 1940 ویزای امریکا به نام ثبت نام بیگانه به جهانیان معرفی شد و به علت رنگ سبز نوشته ها و کدهای این کارت به گرین کارت معروف شد اما برگزاری آن از سال 1990 رسمیت یافت.در ابتدا مردم باید به صورت حضوری در این قرعه کشی شرکت می کردند اما از سال 2003 به بعد امکان ثبت نام اینترنتی فراهم شد.
لاتاری چیست؟
همونطور که گفته شد یک فرصت برای مردم سراسر جهان هست که با قرعه کشی و چاشنی شانس بتوانند برگه ورود به کشور امریکا را کسب کنند. این برگه یا همان گرین کارت آمریکا یا کارت سبز مدرک و سندی است که نشان دهنده این می باشد که یک نفر دارای اقامت دائم و قانونی کشور امریکاست. این مدرک در واقع به دارنده آن اجازه میدهد آزادانه در ایالات متحده زندگی کنه و به کار و تحصیل و تفریح بپردازند.
ممکن است روش های دیگری برای اقامت مثل شرایط شغلی یا شرایط قهرمانی مثل موفقیت های علمی هنری و ورزشی باعث شود گرین کارت به افراد تعلق گیرد، اما ساده ترین راه و ارزانترین روش ورود به امریکا برنده شدن در قرعه کشی لاتاری است.
قرعه کشی یا لاتاری هدفی جز تسهیل ورود به امریکا ندارد و هدف اصلی آن اهدای گرین کارت آمریکا به افراد سراسر دنیا ست و مهمترین دلیلی که برای این شانس در نظر گرفتند تحقق شعار “حفظ تنوع نژادی،فرهنگی و مذهبی” در ایالات متحده آمریکاست.
هرساله 55.000 نفر به صورت اتفاقی فقط با قرعه کشی لاتاری، گرین کارت امریکا را به دست می آورند و در واقع امریکا هر ساله 55هزار سهم از ویزای مهاجرتی خود را به برندگان لاتاری اختصاص داده است. البته این تعداد معمولا بین کشورهای مختلفی در سطح جهان تقسیم میشود با ذکر این نکته که برخی کشورها هر ساله در لیست های مختلف، از لیست دریافت کنندگان سهم قرعه کشی لاتاری خارج می شوند. به عنوان مثال ایران یکی از کشورهای مجاز به ثبت نام در این قرعه کشی است و همه ساله بیش از 3000 نفر برنده ویزای لاتاری در ایران می شوند.
گرین کارت و تابعیت چه فرقی دارد؟
با برنده شدن شما در لاتاری گرین کارت امریکا به شما اهدا می شود اما در نظر بگیرید این سند با سند تابعیت امریکا متفاوت می باشد.
گرین کارت دارای یک زمان مشخص است و تاریخ انقضا دارد اما شهروندی هیچ مدت زمان و محدودیتی ندارد.
یکی از شرایط تابعیت، سوگند یاد کردن است که در گرین کارت چنین شرطی وجود ندارد.
دارنده تابعیت امریکا می تواند صاحب امتیازات حقوقی چون شرکت در رای گیری سراسری باشد اما برای دارنده گرین کارت این امتیاز وجود ندارد.
دارنده گرین کارت می تواند در امریکا زندگی نکند ولی باید هر 6 ماه یک بار به امریکا برگردد، اما شهروند امریکا چنین محدودیتی ندارد.
البته نکته جالب این است که دارنده گرین کارت اگر به طور مداوم 5 سال در امریکا سکونت داشته و زندگی کند تابعیت امریکا برای او در نظر گرفته خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
نتایج لاتاری اعلام شد؛ 2024_2025 + لینک و راهنما
لاتاری چه مزایایی دارد؟
مزایای لاتاری چیست؟ در این روش شاید کمتر از 2 سال زمان صرف شود تا کارهای مهاجرت شما به امریکا اجام شود اما در روش های دیگر مهاجرت و اخذ گرین کارت ممکن است سالهای زیادی طول بکشد.
مهاجرت کردن از روشهای دیگر شرایط بسیار خاصی دارد و مثلا باید دارای یکی از منتخبین علمی یا ورزشی باشید یا عضو نزدیکی از خانواده شما تابعیت امریکا را داشته باشد و شما را دعوت به امریکا کند و یا اینکه باید سرمایه گذاری های کلانی در امریکا انجام دهید که نیاز به منابع مالی فراوانی دارد و یا با سابقه کاری سطح بالایی بتوانید اقامت کسب کنید. اما با لاتاری همه این راه ها کنار گذاشته می شود و نیاز به موقعیت خاص و ویژه ای ندارید.
شاید بپرسید شرط سنی لاتاری چیست؟ باید بگوییم که شرکت در لاتاری محدودیت سنی ندارد و با هر فرهنگ و قوم و مذهب و توان اقتصادی ای می توانید در آن شرکت کنید و در لاتاری ثبت نام نمایید.
نیازی به مدرک زبان ندارید و حتی در سفارت می تونید به زبان فارسی صحبت کند بدون نیاز به مترجم برندگان لاتاری شامل کمک های دولت مثل بیمه، هزینه های مسکن و کمک هزینه خوراک و امکانات دیگر می شوند.
مدارک لاتاری چیست؟ برای ثبت نام نیاز به هزینه خاصی ندارید و می توانید با بارگذاری مدارک و عکس خود به سادگی ثبت نامتان را انجام دهید. شما نیاز به ترجمه مدارک ندارید و فقط می بایست اطلاعات خود رابه درستی وارد کنید، در صورتی که برای مهاجرت غیر از روش لاتاری باید مدارک و اسناد بسیاری جمع آوری کرده و یک پروسه اداری با مراحل بسیار دشواری برای تحویل آن طی کنید.
وقتی فردی برنده لاتاری شد به انتخاب خودش میتواند در هر ایالتی زندگی کند، خانه خریداری کرده و یا به تحصیل ادامه دهد و به کار مورد نظرش مشغول شود.
برنده لاتاری امریکا تنها حق زندگی، تحصیل و کار در این کشور را دارد و هیچ گونه حقوق و یا خانه ای برای سکونت رایگان در اختیار او قرار نمی گیرد.
تمامی افراد با هر سابقه ای می توانند در لاتاری شرکت کنند و سابقه کیفری ثبت نمی شود البته بعد از برنده شدن امکان دارد در کنسولگری مورد بررسی قرار گیرد.
آیا میدانید شرط اصلی ثبت نام در لاتاری چیست؟ دارا بودن پاسپورت برای ثبت نام در لاتاری اجباری است. در نتیجه بدون وجود پاسپورت امکان ثبت نام ندارید. برای داشتن پاسپورت باید یا پایان خدمت داشته باشید یا معافیت که شامل انواع آن می شود. شرایطی وجود دارد که دانشجویان بدون مدرک پایان خدمت می توانند پاسپورت دریافت کنند که از طریق سازمان نظام وظیفه می توانید این مورد را پیگیری کنید.
پس از این که در قرعه کشی لاتاری برنده شدید، باید فرم درخواست ویزا DS–۲۶۰ توسط شما و تمامی افراد زیر مجموعه شما به صورت جداگانه تکمیل شود. سپس تاریخ مصاحبه مشخص می شود و باید مراحل بعد از برنده شدن در لاتاری را طی کنید.
پس از دریافت ویزا تا ۶ ماه فرصت دارید به خاک آمریکا وارد شوید در غیر این صورت ویزا به صورت خود به خودی باطل می شود. همچنین به خاطر داشته باشید اگر در لاتاری پذیرفته شوید و برای اخذ ویزای آمریکا اقدامی نکنید مجاز به شرکت در لاتاری سال های آینده نیستید.
دیدگاه تان را بنویسید