احمدی‌صدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی می‌گوید اگر در مورد معتاد متجاهر ترنس، سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت به عنوان متولیان اقدامی نکنند، شهرداری تهران «فضایی برای ترنس‌ها» درنظر می‌گیرد.

جی پلاس؛ فارس نوشت: هرچند ساماندهی معتادان متجاهر با شرایط خاص در مراکزی با عنوان یاورشهر انجام شده است اما «مشکل برای ترنس‌ها کما کان پابرجاست».

بهرام یکی از ترنس‌های معتادی که به دلیل طردشدن از خانواده به تهران آمده و چندین شبانه روز را در خیابان‌ها و پارک دانشجو سپری کرده می‌گوید، این شب‌های سرد را در پارک‌ها، زیرپل‌ها یا خانه‌های برخی مردان هوسران به صبح می‌رسانم اما «هیچگاه به دلیل ترنس بودنم نتوانستم به مراکز ماده 16 که محل نگهداری معتادان متجاهر است بروم.»

در قانون، حمایت‌های روانی و اجتماعی از این افراد به بهزیستی سپرده شده اما  مشکل منع پذیرش، معتادان متجاهر ترنس‌ و افراد دارای اختلالات هویت جنسی، سال‌ها است که وجود دارد و در این مدت هیچ نهادی حاضر به پذیرش این دسته از معتادان نشده است. در سال 1396 نیز معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت وقت اعلام کرد که ساماندهی این افراد «جزو برنامه‌های فعلی ما» نیست.

 

اما احمدی‌صدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی می‌گوید اگر در مورد معتاد متجاهر ترنس، سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت به عنوان متولیان اقدامی نکنند، شهرداری تهران «فضایی برای ترنس‌ها» درنظر می‌گیرد.

آمار معتادان متجاهر در پایتخت 21 هزار نفر برآورده شده است؛ تا دو سال پیش تنها 11 هزار تخت در مراکز ماده 16 وجود داشت و 10 هزار کم بود. با راه اندازی قرارگاه اجتماعی، دستگاه‌های مختلف به میدان آمدند و تأمین این ۱۰ هزار تخت را برعهده گرفتند. هم اکنون با راه اندازی 9 یاورشهر، معتادان با شرایط ویژه به غیر از ترنس‌ها هم پذیرش می‌شوند.

 

شهرداری تهران (1)

 

معتادان ترنس که آمار دقیقی ازتعداد آن‌ها وجود ندارد بخشی از معتادان متجاهری هستند که هیچ نهادی آن‌ها را پذیرش نمی‌کرد؛ تا دوسال پیش معتادان بالای 65 سال، افراد زیر 18 سال، معتادان دارای زخم باز یا مبتلا به ایدز وهپاتیت و زنان معتاد؛ منع پذیرش می‌شدند و به خیابان‌ها برمی‌گشتند.

 

شهرداری تهران (2)

 

از سوی دیگر، ساماندهی این بخش از معتادان متجاهر در کنار سایر مبتلایان به اعتیاد، علاوه بر بهداشت محیطی می‌تواند آسیب‌های اجتماعی را نیز کاهش دهد. دکتر حامد مصلحی، مدیر دفتر سلامت روان وزارت بهداشت می‌گوید «عدم رویت معتادان متجاهر در معابر»، ریسک گرایش افراد به خصوص نوجوانان به اعتیاد را تا حد قابل توجهی کاهش ‌می‌دهد.

فرهاد اقطار، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی معتقد است باید وضعیت هر یک از انواع ترنس‌ها باتوجه به وضعیت جراحی و نوع نگهداری آنها مورد بررسی قرار گیرد. توکلی‌زاده معاون اجتماعی شهرداری تهران هم با بیان اینکه حضور افراد ترنس در مراکز ماده ۱۶ برای خود و دیگران دشوار است می‌گوید حضور این افراد منشا آسیب است چراکه از نظر روحی و جسمی دارای تفاوت هایی هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.