پیشبینی تجمعی بارش بر مبنای مدلهای جهانی GFS، ECMWF در ۱۰ روز آینده خبر از بازگشت بارانهای سیلآسا به ایران میدهد
جی پلاس؛ عباس علمداری، کارشناس مسائل اقلیمی گفت: با توجه به پیشبینیهای مدلهای جهانی، ایران در سه ماه آینده بارشهای فرانرمال دارد و افزایش دما نیز پدیده غالب خواهد بود که مجموع این دو گزاره به مفهوم رخداد باران های سیل آسا است.
مدلهای جهانی هواشناسی از بازگشت بارشهای سیل آسابه ایران خبر میدهد و طی ۱۰ روز آینده مناطقی از نوار شمالی و شمال غرب کشور درگیر بارندگی خواهد شد.
طبق گزارش فارس، پیشبینی تجمعی بارش بر مبنای مدلهای جهانی GFS، ECMWF در ۱۰ روز آینده خبر از بازگشت بارانهای سیلآسا به ایران میدهد.
بر اساس این پیشبینی شهرستان تالش با پیشبینی ۱۲۷ میلیمتر بارندگی بیشترین میزان باران را به خود اختصاص میدهد. در این سامانه بارشی نوار شمالی کشور به همراه بخشهایی از شمال غرب، باران دریافت خواهند کرد.
بر اساس پیشبینی مرکز تحقیقات آب و هوایی دانشگاه کلمبیای ایالات متحده، از بارندگی ۳ ماه آتی، ایران طی فصل پاییز پذیرای بارش فراتر از نرمال با احتمال بالای ۷۰ درصد است. البته مناطق جنوب و جنوب شرق کشور با احتمال ۵۰ درصد شانس رخداد بارش زیر مقدار نرمال را دارد.
سیلاب پدیده قالب پاییز ۱۴۰۲
در همین راستا، عباس علمداری، کارشناس مسائل اقلیمی گفت: با توجه به پیشبینیهای مدلهای جهانی، ایران در سه ماه آینده بارشهای فرانرمال دارد و افزایش دما نیز پدیده غالب خواهد بود که مجموع این دو گزاره به مفهوم رخداد بارشهای سیلآسا است.
سال آبی جاری که از مهرماه سال ۱۴۰۱ آغاز و تا انتهای شهریور ماه ادامه دارد، سومین سال خشک پیاپی برای ایران بود و ۲۲ استان از ۳۱ استان کشور بارش کمتر از میزان نرمال را تجربه کرد.