در گزارش سالانه یکتانت آمده است استفاده از VPN در همه گروههای سنی و تحصیلی ایران متداول شده و دیگر از هر سه کاربر ایرانی با تحصیلات ابتدایی دو نفر از VPN استفاده میکنند و ۱۵ تا ۱۷ سالهها با آمار ۹۷ درصد رکورددار استفاده از ویپیان در کشور هستند.
جی پلاس؛ گزارش سالانه یکتانت پلتفرم تبلیغات دیجیتالی نشان میدهد از هر سه کاربر ایرانی دو نفر از VPN استفاده میکنند و ۱۵ تا ۱۷ سالهها با آمار ۹۷ درصد رکورددار استفاده از ویپیان در کشور هستند. در این گزارش همچنین آمده است حدود ۴۰ درصد از کل بودجه تبلیغات وب به موضوعات مالی و سرمایهگذاری و سپس به زیبایی و سفر و گردشگری اختصاص دارد.
به نوشته پیوست، در گزارش سالانه یکتانت آمده است استفاده از VPN در همه گروههای سنی و تحصیلی ایران متداول شده و دیگر از هر سه کاربر ایرانی با تحصیلات ابتدایی دو نفر از VPN استفاده میکنند و ۱۵ تا ۱۷ سالهها با آمار ۹۷ درصد رکورددار استفاده از ویپیان در کشور هستند.
VPN همهگیر شده است
طبق آمار یکتانت، میزان استفاده کاربران از دستگاههای موبایل برای وبگردی روند افزایشی پیدا کرده و از ۷۴ درصد در سال ۹۸ به ۸۹ درصد در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
نگاهی به جهان
یکتانت در بخش ابتدایی گزارش سالانه خود با نگاهی به بازار دیجیتالی جهان به بررسی بازار دیجیتالی در ایران پرداخته و اعلام کرده است از سال ۱۹۹۴ که اولین بنر آنلاین از سوی مجله wired در وبسایتها نمایش داده شده در کمتر از ۳۰ سال بازاریابی دیجیتالی به پراستفادهترین روش کسبوکارها برای تبلیغات تبدیل شده است.
یک بازار ۵۸۰ میلیارد دلاری
در این گزارش همچنین هزینه کل تبلیغات در جهان در سال ۲۰۲۲، ۵۸۰ میلیار دلار برآورد شده و آمده ۶۵ درصد این بازار به سمت تبلیغات دیجیتالی رفته است. پیشبینی میزان رشد هزینه تبلیغات اینترنتی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ هم هشت درصد عنوان شده است.
بیش از نیمی از تبلیغات در جهان به روش دیجیتالی است
در ادامه این گزارش همچنین آمده است، استاتیسا (شرکت آلمانی متخصص دادههای بازار و مصرفکننده) پیشبینی کرده میزان هزینه تبلیغات اینترنتی تا سال ۲۰۲۶ به ۸۳۵ میلیارد دلار برسد که نسبت به سال ۲۰۲۲ رشد ۴۴ درصدی خواهد داشت.
نسبت سهم تبلیغات دیجیتالی و غیردیجیتالی
در بخش دیگری از این گزارش استرالیا پیشگام تبلیغات دیجیتالی نسبت به GDP آن کشور نشان داده شده است.
بودجه تبلیغات دیجیتالی در نقاط مختلف جهان
نرخ ۸۰ درصدی استفاده از VPN
در ادامه این گزارش به تاثیر همهگیر شدن موبایل و تاثیر مستقیم آن بر روند تبلیغات دیجیتالی در ایران اشاره شده و آمده است تعاملات دیجیتالی به بخش جداییناپذیر زندگی همه افراد تبدیل شده و استفاده از ویپیان به نرخ ۸۰ درصد در کشور رسیده و میزان استفاده از تلفن همراه در میان مردم برای ورود به اینترنت و شبکههای اجتماعی به ۸۷ درصد رسیده است.
۱۶۹ دقیقه میانگین زمان استفاده روزانه از اینترنت در ایران است.
ارتباط با خانواده اولویت است!
در بخش دیگری از این گزارش خرید اینترنتی سومین دلیل ایرانیان برای استفاده از اینترنت عنوان شده است. در واقع ارتباط با خانواده و دوستان، کسب اطلاعات و خرید اینترنتی سه رتبه اول استفاده از اینترنت در ایران عنوان شده و آشنایی با افراد جدید در رتبه آخر این جدول قرار گرفته است.
آشنایی با افراد جدید آخرین دلیل استفاده از اینترنت است.
در ادامه آمده است هر کاربر ایرانی اینترنت به طور متوسط روزانه ۳۵ تبلیغ در وبسایتهای ایرانی میبیند و بیش از یکسوم بازدیدهای تبلیغات وب از وبسایتهای سیاسی، اجتماعی و آهنگ و موسیقی بوده است.
از هر سه تبلیغ نمایش دادهشده در وب یکی به موضوعات زیبایی یا مالی و سرمایهگذاری مربوط میشده و پس از آن سلامت پزشکی، ارزهای دیجیتالی و گردشگری بوده است.
حدود ۴۰ درصد از کل بودجه تبلیغات وب به موضوعات مالی و سرمایهگذاری، زیبایی و سفرو گردشگری اختصاص داشته است.
سال کمپینها
در گزارش یکتانت آمده است ۱۲ هزار کمپین تبلیغاتی در بستر وبسایتهای ایرانی در سال ۱۴۰۱ ساخته شده است و در ایران به طور میانگین هر روز بیش از ۳۳۰ کمپین تبلیغاتی در وب ساخته شده است. همچنین در نیمه دوم سال گذشته برندها تمایل بیشتری به برگزاری کمپینهای تبلیغات در وب داشتهاند.
اقبال به اینستاگرام
یکتانت در این گزارش به اقبال ایرانیان به اینستاگرام هم اشاره کرده و آورده است: طبق آمار به دست آمده از افکارسنجی ایسپا بیش از ۷۰ درصد مردم ایران به طور مداوم از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و روند رو به شد کاربران ایرانی در اینستاگرام مشهود است و تقریباً همه کسب و کارهای ایرانی در اینستاگرام صفحه دارند.از هر چهار صفحه عمومی در اینستاگرام فارسی موضوع یک صفحه مدوپوشاک و سبک زندگی است.
فروشگاههای پوشاک و روبیکا
در بخش دیگری از گزارش سالانه یکتانت به شبکههای داخلی اجتماعی هم اشاره شده و آمده ۲۵ درصد کانالهای عمومی در پیامرسان سروشپلاس به سبک زندگی اختصاص دارد و فروشگاههای پوشاک بیشترین سهم را در بین کانالهای فروشگاهی شبکه اجتماعی روبیکا دارند.
این گزارش همچنین نشان میدهد مهر ۱۴۰۱ ماه سقوط مطلق تبلیغات در شبکههای اجتماعی بوده است و تقریباً از دی و بهمن روند به حالت عادی بازگشته است.
فیلتر اینستاگرام در ابتدا یک شوک به مراجعهکنندگان این پلتفرم وارد کرد اما بعد از مدتی با فراگیر شدن فیلترشکن میزان مصرف به قبل بازگشته است.
در ادامه تعداد فروشگاههای اینستاگرامی در ایران یکچهارم کل فروشگاههای اتحادیه اروپا نشان داده شده و آمده است تعداد کاربران اندروید در ایران ۶۰ میلیون و iOS شش میلیون نفر است و اخبار ورزشی پربازدیدترین دستهبندی خبری در اپلیکیشنهای ایرانی است و در رتبههای بعدی به حوادث و فیلم و سریال تعلق دارد. پیامرسانها و نرمافزارهای حوزه مالی هم بیشترین جستوجو را در میان اپلیکیشنهای iOS داشتهاند.
بیشترین جستوجو در اپ استورها برای امور مالی و فیلم و سریال
در بخش بودجههای تبلیغاتی نیز بیشترین بودجه تبلیغاتی در کافهبازار و سیباپ مربوط به برنامههای امورمالی و فیلم و سریال بوده است.
در ادامه گزارش به ۱۰ حوزه که بیشترین کسب و کار را برای تبلیغات سرچ گوگل داشتهاند نیز اشاره شده و آمده فروشگاههای اینترنتی، کالاهای صنعتی و مالی سرمایهگذاری بیشترین تبلیغات در سرچ گوگل را داشتهاند.
VODهای جذاب
در گزارش یکتانت به پررنگ شدن تبلیغات در VODها هم اشاره شده و آمده VODها حالا یکی از جذابترین مقاصد تبلیغات دیجیتالی شدهاند و هدفگیری مخاطبان در وقت فراغت به بخش مهمی از تبلیغات تبدیل شده است. بیش از نیمی از تبلیغات در VODها به کالاهای تند مصرف و خدمات اختصاص دارد. در این زمینه سهم فیلیمو ۵۷ درصد، نماوا ۲۵ درصد و ۱۸ درصد فیلمنت نشان داده شده است.
در نهایت آمده است با همه رشد روزافزون تبلیغات دیجیتالی، تلویزیون و بیلبورد آفلاین همچنان جزو تبلیغات پرطرفدار در میان ایرانیهاست و دو هزار سازه تبلیغات محیطی در شهر تهران وجود دارد، ۲۶۰۰ میلیارد تومان گردش مالی تبلیغات در این حوزه است و حدود نیمی از کل هزینه و تعداد آگهیهای تلویزیونی مربوط به حوزههای خردهفروشی و مواد غذایی بود.