کرم های پلاستیک خوار، راه حل جدید برای نابود کردن زباله ها! + فیلم

انسان قبلا از لارو سوسک‌های شب‌رو که به نام «ابرکرم» نیز شناخته می‌شود، برای خوراک خزندگان خانگی استفاده می‌کرد، اما پس از آنکه دانشمندان قابلیت خارق‌العاده‌ آن‌ها برای هضم زباله پلاستیکی را کشف کردند، آن‌ها خود به‌زودی به مصرف‌کننده تبدیل می‌شوند.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس؛ محققان دانشگاه کوئینزلند استرالیا در مطالعه ای جدید دریافته اند که گونه‌ای کرم قادر به هضم ماده پلیمر پلی استایرن بوده و می‌تواند کلید بازیافت پلاستیک در مقیاس انبوه باشد.

این اصطلاحا ابر کرم با نام علمی «زوفوباس موریو» می تواند به کمک آنزیم های باکتریایی موجود در روده خود، مولکول‌های پلی استایرن که از سازندگان اصلی پلاستیک‌ها به حساب می آیند را خورده و هضم کرده و تا حدی از آن ها انرژی جذب کند. این محققان در آزمایش های خود، به ابرکرم‌های زوفوباس، رژیم‌های غذایی متفاوتی را طی یک دوره سه هفته‌ای دادند که در برخی از آن ها فوم پلی استایرن بود.

 

تحول فرآیند بازیافت پلاستیک توسط ابر کرم ها​

تحقیقات نشان می‌دهد لاروهای سوسک «همچون کارخانه‌‌های کوچک بازیافت» می‌توانند میزان زباله‌های دفن‌شده را کاهش دهند.

انسان قبلا از لارو سوسک‌های شب‌رو که به نام «ابرکرم» نیز شناخته می‌شود، برای خوراک خزندگان خانگی استفاده می‌کرد، اما پس از آنکه دانشمندان قابلیت خارق‌العاده‌ آن‌ها برای هضم زباله پلاستیکی را کشف کردند، آن‌ها خود به‌زودی به مصرف‌کننده تبدیل می‌شوند.

دانشمندان دانشگاه کویینزلند استرالیا می‌گویند که این لاروهای حقیر، زوفوباس موریو (Zophobas morio)، نه‌تنها می‌توانند پلی‌استایرن را بجوند، بلکه در واقع با رژیم غذایی منحصر به پلی‌استایرن رشد می‌کنند.

این گروه کرم‌ها را طی یک دوره سه‌هفته‌ای با رژیم‌های غذایی مختلف تغذیه کردند؛ به برخی از آن‌ها فوم پلی‌استایرن، به برخی سبوس و برخی دیگر رژیم روزه‌داری (فستینگ) دادند.

دکتر کریس رینکی، از دانشکده شیمی و علوم زیستی مولکولی دانشگاه، گفت: «فهمیدیم ابرکرم‌هایی که از رژیم غذایی منحصر به پلی‌استایرن تغذیه کردند، هم زنده ماندند و هم حتی کمی افزایش وزن داشتند.»

«این نشان می‌دهد که این کرم‌ها به احتمال زیاد با کمک میکروب‌های روده‌ خود از پلی‌استایرن انرژی می‌گیرند.»

پلی‌استایرن پدیدآورنده عمده زباله‌های پلاستیکی خطرناک است که می‌تواند مواد شیمیایی را به منابع آبی وارد و به ریزپلاستیک‌ها تجزیه کند. بنابراین اگر این فرایند در مقیاس صنعتی قابل اجرا باشد، هضم ارگانیک با هدایت ابرکرم‌ها می‌تواند ابزاری ارزشمند برای کاهش سطح آلودگی انسانی شود.

دکتر رینکی گفت: «ابرکرم‌ها مانند کارخانه‌های کوچک بازیافت‌اند که پلی‌استایرن را با دهانشان خرد می‌کنند و بعد آن را به باکتری‌های روده‌ خود می‌رسانند.»

پژوهشگران از روشی به نام متاژنومیکس (metagenomics) برای یافتن چندین آنزیم رمزگذاری‌شده با قابلیت تجزیه پلی‌استایرن و استایرن استفاده کردند.

دکتر رینکی گفت: «سپس میکروب‌های دیگر می‌توانند از محصولات تجزیه‌شده از این واکنش برای ایجاد سایر ترکیبات باارزش مثل پلاستیک‌های زیستی استفاده می‌کنند.»

این گروه اعلام کرد امیدوار است این بازآفرینی زیستی انگیزه‌ای برای بازیافت زباله‌های پلاستیکی باشد و دفن زباله را کاهش دهد./ سیناپرس

حجم ویدیو: 5.39M | مدت زمان ویدیو: 00:00:27 دانلود ویدیو

دیدگاه تان را بنویسید