سید مجتبی رودباری در سال ۱۳۱۲ در نجف اشرف به دنیا آمد. وی از محضر اساتیدی همچون امام خمینی، آیات بروجردی، حکیم، علامه طباطبایی و... بهره برد. وی در دوم فروردین سال ۱۴۰۱ رحلت کرد.
به گزارش خبرنگار جی پلاس، در راستای شناساندن بزرگان اندیشه دینی در این صفحه بر آنیم که این شخصیت های ارجمند جهان اسلام و تشیع را به مخاطبان معرفی کنیم و مطالب منتشرشده قطره ای است از دریای زندگی این بزرگواران که به قدر وسعمان است. باشد که مفید فایده افتد. این قسمت به زندگی سید مجتبی رودباری اختصاص دارد.
زندگینامه سید مجتبی رودباری
آیتالله سید مجتبی رودباری متولد ۱۳۱۲ در نجف اشرف بود که از سال ۱۳۱۹ همراه با پدر خود به رشت عزیمت کردند.
تحصیلات
آیت الله رودباری پس از گذراندن دوره ابتدایی در رشت، در مهرماه ۱۳۲۶ شمسی به امر والد بزرگوار خود توفیق ورود به طلبگی را پیدا کرد و به همین منظور در نزد آیت الله ضیابری کتاب جامع المقدمات را فرا گرفت. آیت الله سید مجتبی رودباری در حالی که سه سال در حوزه علمیه رشت به فراگیری علم و دانش اشتغال داشت در سال ۱۳۲۹ شمسی برای ادامه تحصیلات به حوزه علمیه قم رفت و ۱۴ سال در جوار مرقد مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها) به فراگیری دروس مشغول شد. وی در سال ۱۳۴۳ به امر پدر گرامیشان حوزه علیمه قم را به قصد عزیمت به حوزه علمیه نجف اشرف ترک و مدت ۱۵ سال در جوار مرقد حضرت علی(علیه السلام) به فراگیری فقه و اصول پرداخت.
وی در زمان تحصیل در حوزههای علمیه قم و نجف اشرف توفیق تشرف به مدت ۲۳ سال در درس حضرت امام (رحمه الله علیه) را داشت. از دیگر اساتید وی میتوان مرحوم آیت الله حاج سید محمود ضیابری، حاج شیخ محمدعلی امنیان،آقا میرزا جعفر سبحانی تبریزی، میرزا محمد تقی ستوده اراکی، حاج سید عبدالکریم اردبیلی، شهید مفتح همدانی، علامه طباطبایی، آیت الله العظمی بروجردی، آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی، آیت الله خوئی و آیت الله العظمی حکیم را نام برد.
آیت الله سید مجتبی رودباری، سابقه تحصیل در محضر امام خمینی (رحمه الله علیه) را داشت. در سال ۱۳۲۹ هجری شمسی که به قم مشرف شد در مرحله سطح بود. وقتی میخواست درس خارج را شروع کند بدواً خدمت آیت الله شیخ عباس شاهرودی و آیت الله العظمی بروجردی رفت که دو سال افتخار تلمذ این بزرگواران را داشت و بعد خدمت امام خمینی( رحمه الله علیه) رسید. البته در حین اینکه خدمت آیت الله بروجردی میرسید، خدمت امام خمینی(رحمه الله علیه) هم در مسجد سلماسی بود.
فعالیت های فرهنگی
آیت الله سید مجتبی رودباری در شهریور ۱۳۵۸ شمسی به ایران عزیمت و وارد شهر رشت شد. ایشان همه روزه در مسجد صفی رشت( مسجد صفی تاریخیترین مسجد شهر رشت در محلهای به همین نام واقع شده و به نامهای مسجد سفید و شهیدیه نیز معروف است) که از مساجد فعال رشت در زمان انقلاب و پس از آن بوده و محل تجمع نیروهای مومن و انقلابی است به اقامه نماز می پرداخت.
مسجد صفی طبق عبارتی که روی یک کاشی در داخل محراب دیده می شود در سال ۱۳۳۴ هجری قمری (۱۲۹۵ ه.ش) به دست حاجی یوسف کاشی ساز تجدید بنا شد.این مسجد در دوران انقلاب از پایگاههای اصلی تجمعات مردمی و هدایت مبارزات مردمی، پخش اعلامیههای امام و نشستهای انقلابی بود.
آیت الله رودباری مسئول مدرسه علمیه جامع رشت و نائب رئیس شورای مدیریت حوزههای علمیه گیلان بود.
از دیگر اقدامات فرهنگی آیت الله رودباری کتابخانه عمومی «حضرت امیرالمومنین (ع)» بوده که هر روزه عده بسیاری از نوجوانان و جوانان به ویژه قشر دانشآموز و دانشجو از این مکان فرهنگی بهره فراوان میبردند.
وفات
وی در دوم فروردین سال ۱۴۰۱ رحلت کرد.