سال گذشته قیمت انار خبرساز شد و از ۲۰ هزار تومان گذشت. کشاورزان اما در آن زمان علت گرانی انار را دلالی در بازار میوه عنوان کردند. حالا رئیس اتحادیه بارفروشان تهران می گوید: امسال بخشی از انارها به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود. علاوه بر آن قیمت انار به دلیل افزایش نرخ کارگر، افزایش قیمت کارتن، پوشال و سبد بالا رفته است.
جی پلاس؛ سال گذشته قیمت انار خبرساز شد. امسال اما قیمت انار از ۳۰ هزار تومان گذشت و حالا جز لوکسترین میوههای پاییز است. علت گرانی انار چیست؟
تجارت نیوز در ادامه نوشت: ایران جزو پنج کشور تولیدکننده انار است اما انار امسال هم جز لوکسترین میوههای پاییزی است. قیمت آن در میوهفروشیها از ۳۰ هزار تومان گذشته است و البته برخی از میوه فروشیها هم هستند که گران فروشی میکنند.
سال گذشته قیمت انار خبرساز شد و از ۲۰ هزار تومان گذشت. کشاورزان اما در آن زمان علت گرانی انار را دلالی در بازار میوه عنوان کردند.
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با اشاره به قیمت انار گفت: امسال بخشی از انارها به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود. علاوه بر آن قیمت انار به دلیل افزایش نرخ کارگر، افزایش قیمت کارتن، پوشال و سبد بالا رفته است.
مصطفی دارایینژاد توضیح داد: در عمده فروشیها انار دماوند از ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان قیمت دارد. انار ساوه بین هشت تا ۱۵ هزار تومان فروخته میشود. انار شیراز بین ۱۵ تا ۲۲ هزار تومان فروخته شده است که طبق قانون نظام صنفی باید فروشندگان میوه با اعمال ۳۵ درصد سود این میوه را بفروشند.
او اظهار کرد: انار در میوه فروشیها با قیمت بیش از ۳۵ هزار تومان فروخته میشود که این افراد گران فروشی میکنند و نهایتا قیمت انار برای مصرفکننده ۳۲ هزار تومان است.
وضعیت تولید انار چه طور است؟
دارایینژاد با اشاره به وضعیت تولید انار گفت: هر چند تولید میوه امسال گران شده است اما خوشبختانه امسال خشکسالی تاثیر چندانی بر قیمت میوههای پاییزه نگذاشته است و تولید و کیفیت انارها مناسب است.
او گفت: سال گذشته نرخ دستمزد کارگران برای چیدن میوه ۱۰۰ هزار تومان بود اما حالا امسال نرخ دستمزد دو برابر شده و هر کارگر روزانه برای چیدن میوه ۲۰۰ هزار تومان از کشاورز پول دریافت میکند.
سال گذشته اما جواد باقری، عضو هیات مدیره اتحادیه میوه وترهبار گفته بود: «قیمت انار و سایر میوهها به دلیل هزینه بالای کارگر، تهیه سبد و هزینه بستهبندی افزایش یافته است. قیمت انار بالاست که اگر مردم هم این میوه را نخورند، مشکلی ایجاد نمیشود.»