دبیر سی‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان هدف جشنواره امسال را امید بخشی و تولید آثار خیال انگیز و امید بخش برای مخاطبان اعلام کرد.

به گزارش جی پلاس؛ به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، علیرضا تابش با حضور در دبیرخانه جشنواره در اصفهان و در نشست با خبرنگاران نوجوان، ضمن اشاره به نحوه برگزاری سی و چهارمین دوره از جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اظهار کرد: تلاش ما بر این بود تا جشنواره امسال، از حالت ۷۰ درصد مجازی و ۳۰ درصد فیزیکی به ۵۰ درصد به صورت مجازی و ۵۰ درصد به صورت فیزیکی برگزار شود. همچنین شعار جشنواره امسال «سینما سرزمین خیال» انتخاب شد چراکه اعتقاد داریم خبرنگاران نوجوان بایستی این شعار را در گوشه گوشه این جشنواره بجویند و حال و هوای داوران و مخاطبان را مطابق با این شعار ، جویا شوند، هدف جشنواره امسال امید بخشی و تولید آثار خیال انگیز و امید بخش برای مخاطبان جشنواره است.

وی افزود: خوشبختانه به غیر از شهر اصفهان، که میزبان جشنواره است،  فیلم های اصلی از امروز در ۲۲ شهر کشور نمایش داده می‌شود. این جشنواره فرصت خوبی است تا سازندگان آثار پس از مدت‌ها با حضور مردم مواجه شوند. امسال هم در فضای آنلاین و هم در سالن های سینما، سازندگان آثار نفس گرم تماشاچیان کودک و نوجوان را حس می‌کنند، هرچند فاصله‌ای که کرونا میان خانواده‌ها و سینما ایجاد کرد، به سختی قابل جبران است و یکی از عناصری که به این بازگشت کمک می‌کند، همین اتفاق شیرین جشنواره است.

دبیر سی‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم های کودکان و نوجوانان ادامه داد: یکی از اقدامات خوبی که شهرداری اصفهان با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انجام می‌دهد، نمایش فیلم ها برای کودکان مناطق محروم اصفهان است که اتفاقی ارزشمند به حساب می‌آید.  خوشبختانه موفق شدیم امسال هم تماشاخانه سیار کانون را به همراه داشته باشیم.

تابش در خصوص تفکیک فیلم‌های کودکان و نوجوانان تشریح کرد: جشنواره کودک و نوجوان در کشور و منطقه به عنوان یک جشنواره تخصصی بی نظیر است چرا که گروه سنی خاصی را پوشش می‌دهد. اتفاقا برای وزن دادن به گروه نوجوان و تربیت استعداد آن ها، پنج دوره المپیاد فیلم‌سازی برگزار شده است. پیش از این چنین فرصتی برای نوجوانان وجود نداشت.

وی تصریح کرد: اما اگر بخواهیم درباره گروه بندی و تفکیک فیلم های کودکان و نوجوانان سخن بگوییم، گفتنی است که این مبحث به صورت مفصل در شورای کودک بنیاد فارابی مطرح شد تا نیاز های اقشار مختلف سنی مورد بررسی قرار بگیرد.

 

bazdid-tabesh-4-768x576

 

دبیر سی چهارمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: امروزه نیز تفکیک گروه های سنی امکان پذیر است، یعنی مخاطب می‌تواند در جدول برنامه های جشنواره، از این که فیلم مورد نظرشان برای کدام گروه سنی مناسب است، با خبر شود. اما تفکیک آثار و ایجاد دو جشنواره برای دو گروه سنی کودک و نوجوان، در عمل مقدور نیست. در واقع  بضاعت سینمای کودک و نوجوان به گونه‌ای است که تمامی این آثار باید در یک جشنواره گنجانده شود،  در حالی برخی همچنان موافق به برگزاری این جشنواره نیستند، درحالیکه  بیش از ۵۰۰ اثر به جشنواره امسال رسیده و فیلمسازان بسیاری در حال تولید محتوا برای کودکان و نوجوانان هستند.

تابش ادامه داد: هنر حد و مرزی ندارد و همانطور که جشنواره بازتاب دهنده وضعیت اجتماعی است، یکی از رسالت های آن کشف استعدادها است، بسیاری از فیلمسازان معتبر در همین جشنواره‌ها کشف شده‌اند، اگرچه باید دقت کرد که جشنواره مسئول تولید نیست اما باید در روند های تولید آثار قصه گو و خیال انگیز و جذاب، چه در بخش خصوصی و چه در بخش تولیدی، سیاست گذاری‌های جدایی می‌طلبد. سیاست گذاری‌های تولید و جشنواره باید از یکدیگر تفکیک شوند.

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار نوجوان که سرزمین خیالی کودکان چقدر می‌تواند در انتخاب مسیر زندگی کودک در آینده نقش داشته باشد و جایگاه فیلم های جشنواره کودکان و نوجوانان در ساخت این سرزمین خیالی کجاست؟ گفت: آمار قابل توجهی از کودکان ایران در دوران کرونا والدین خود را از دست داده‌اند، آینده تمامی این کودکان تحت تاثیر بیماری کرونا تغییر کرده است، هنرمندان، جامعه فرهنگی هنری و مدیران فرهنگی در قبال این مصیبت ها و مشکلاتی که سر راه این کودکان قرار گرفته مسئول هستند.

دبیر سی چهارمین جشنواره بین فیلم‌های کودکان و نوجوانان افزود: اکنون اولویت سینمای کودک و نوجوان ما، امید بخشی و ساخت آثار خیال‌انگیز است. جشنواره با اعلام شعار  «سینما، سرزمین خیال» بر این موضوع تاکید داشته است.

 

bazdid-tabesh-1

 

تابش تصریح کرد: امسال برنامه‌های آنلاین جشنواره را در سه پلتفرم «تیوا»، «هاشور» و «فیلیمو» پوشش می‌دهند. آموزش‌های آنلاین، کارگاه‌ها و وبینار‌های آنلاین نیز ارتقا پیدا کرده و فرآیندها از حالت فیزیکی و دستی تبدیل به فرآیند مکانیزه تبدیل خواهند شد.

تابش اظهار کرد: جشنواره مکانی برای کشف استعدادها و بستری برای کسب تجربه است. بسیاری از فیلم‌سازان برتر و نوجوانان المپیاد، اولین تجربه خود را در ژانر کودک در جشنواره به نمایش می‌گذارند که همچنان سبب افزایش سرمایه انسانی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ۴۵۰ اثر در کتابخانه الکترونیک به نمایش گذاشته می‌شود که بازاریابان ایرانی و خارجی می‌توانند آن‌ها را خریداری کنند.

سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، به دبیری علیرضا تابش از ۱۶ تا ۲۱ مهر ۱۴۰۰ (۸ تا ۱۳ اکتبر ۲۰۲۱) با شعار «سینما، سرزمین خیال» برگزار می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.