اگر فدراسیون فوتبال در اجرای قانون کوتاه نیاید، باشگاه های ایرانی در هنگام عقد قرارداد بازیکنان و مربیان نسبت به تسویه حساب آن ملزم خواهند شد و خودشان را به بی خیالی نمی زنند.
گروه ورزشی جی پلاس؛ پنجره نقل و انتقالات فوتبال ایران از دوم اسفند باز شده اما این موضوع به معنی مجاز بودن همه تیم ها برای ثبت خریدهای جدیدشان نیست. در واقع کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال که قانون گذار و مجری نقل و انتقالات در ایران است، به علت بی توجهی تیم ها به دیون و احکام قطعی صادر شده از این کمیته طی سالیان گذشته، پنجره نقل و انتقالات زمستان برخی از تیم ها را بسته است.
اولین تیمی که از این وضعیت شاکی شد پرسپولیس بود. سرخپوشان پایتخت امیدوار بودند با پرداخت بدهی ماریو بودیمیر و رفع محرومیت بین المللی خود از جذب بازیکن، مهدی ترابی را به تیمشان اضافه کنند اما زمزمه های محرومیت پرسپولیس از داخل ایران با اظهارات وکیل سوشا مکانی، دروازه بان اسبق سرخپوشان آغاز شد.
جعفر سمیعی و ابراهیم شکوری، مدیران پرسپولیس برای حل این مشکل به کمیته تعیین وضعیت مراجعه کردند اما با خبر شوکه کننده ای مواجه شدند. در حالی که پرسپولیسی ها امیدوار بودند در دیدار با صنعت نفت آبادان از مهدی ترابی استفاده کنند، کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال می گوید پرسپولیس چیزی در حدود 30 میلیارد تومان بدهکار است. به هرترتیبی بود پنجره پرسپولیس باز شد هرچند که چندی از بازیکنان معترض هستند که چرا این اتفاق رخ داده است.
این موضوع با اعتراض پرسپولیسی ها مواجه شده که چرا قانون فقط برای آنها اجرا شده است اما حمید نورشرق، رئیس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال می گوید به جز پرسپولیس باشگاه های دیگری مانند استقلال هم بدهکار هستند و باید دیون خود را تسویه حساب یا استمهال کنند: «به صورت مثال پنجره نقل و انتقلاتی تراکتور و ماشین سازی بسته بود اما برای پرداخت این بدهی اقدام کردند و مستندات را در اختیار ما قرار دادند. اکنون پنجره نقل و انقالاتی استقلال هم بسته است و باید بدهی هایش را تعیین تکلیف کند. این موضوع تنها به پرسپولیس اختصاص ندارد.»
الزام فدراسیون فوتبال به تیم های باشگاهی برای رسیدگی به بدهی های معوقه خود از سالیان گذشته، اتفاقی است که باید زودتر از این ها در فوتبال ایران اتفاق می افتاد. در نتیجه سال ها بی توجهی به این موضوع، بدهی انباشته شده تیم ها از حدود 10 سال قبل تاکنون به مبلغ فزاینده ای رسیده و هیچ کس هم متوجه این موضوع نیست.
اگر فدراسیون فوتبال در این مقطع مانند تمام سال های گذشته در اجرای قانون کوتاه نیاید، دیر نیست که باشگاه های ایرانی در هنگام عقد قرارداد بازیکنان، نسبت به تسویه حساب آن ملزم خواهند شد و خودشان را به بی خیالی نمی زنند. چه اشکالی دارد یک بار هم که شده تیم ها به جای خرید یک بازیکن 10 میلیاردی، این مبالغ را صرف بدهی های معوقه خود به طلبکاران داخلی خود کنند تا رفته رفته بساط بدهی های انباشته شده جمع شود.
هر چند قراردادهای بازیکنان و مربیان در ایران به شکل سرسام آوری افزایش یافته است اما این مشکل متوجه باشگاه ها است که تن به چنین قراردادهایی می دهند و در هنگام پرداخت شانه خالی می کنند و در نتیجه زمینه بدهکاری و ورشکستگی تیم ها به علت قراردادهای غیر اصولی باز خواهد شد.
با توجه به مشکلات موجود در زمینه صدور مجوز حرفه ای از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا که عمدتا مربوط به بدهی های معوقه تیم ها است، این الزام احساس می شود که یک بار برای همیشه فدراسیون فوتبال جلوی قانون گریزی را بگیرد و در آینده موجب آبرو ریزی فوتبال ایران نشود.