محسن قصابیان بازیگر نقش شهید ستاری هم گفت: وقتی قرار است درباره یک قهرمان معاصر فیلم بسازیم، بازیگری آن پیچیده میشود چون افرادی هستند که او را دیدهاند و خلقیاتش را میشناسند.
جی پلاس؛ نشست رسانهای فیلم سینمایی «منصور» امشب در سالن رسانه جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
سیاوش سرمدی کارگردان فیلم گفت: «منصور» ابتدا قرار بود مستند باشد و درباره شهید ستاری هم نبود، بلکه پیرمون مهندس ثنایی بود. اما چون منابع تصویری و مستند وجود نداشت، امکان ساختش نبود. برایم جالب بود که این بچهها در سال ۶۵ موفق شده بودند یک هواپیمای اف۵ را کپی کنند.
وی که پیشتر مستندهای مشهوری را ساخته افزود: برای ساخت اثر سینمای، احساس کردم قصه مهندس ثنایی جذابیت ندارد و مسائل بیرونی و شخصیت شهید ستاری جذابیت بیشتری دارد.
سرمدی اظهار داشت: این فیلم ۱۷۰۰ کات دارد اما همه لحظات اکشن در لانگشات است. ما حتی اسلوموشن نداشتیم، چون تلاش نکردم مخاطب را احساساتی کنم، بلکه میخواستیم قهرمان فیلم باورپذیر شود.
این مستندساز اظهار داشت: یک اصل در ساخت مستند داریم و آن این است که «موسیقی» موضع فیلمساز را لو میدهد، بنابراین حداقل استفاده را کردم و اگر تجربه الان را داشتم، در آن دو سکانس هم استفاده نمیکردم.
وی تصریح کرد: قصد ساخت سریال «منصور» را ندارم. پارسال یک تدوینگر برجسته سینمای ایران این فیلم را تدوین کرد و فیلم بسیار بدی شد. من از سرمایهگذار اجازه گرفتم فیلم را مجددا تدوین کنم و چون نتیجه کار بهتر شد، این انتخاب شد. فکر نمیکنم فیلم طولانی باشد.
این کارگردان گفت: بازیگران ما، بزرگان تئاتر هستند اما ما در این فیلم میخواستیم شدید بودن بازی بازیگر دیده نشود تا به زندگی واقعی نزدیکتر شود.
کارگردان «منصور» گفت: ۷۰ درصد فیلم تخیل است یا دراماتیزه شده. درگیری نیروی هوایی و دولت هم بوده، اما نه به این شکل.
محسن قصابیان بازیگر نقش شهید ستاری هم گفت: وقتی قرار است درباره یک قهرمان معاصر فیلم بسازیم، بازیگری آن پیچیده میشود چون افرادی هستند که او را دیدهاند و خلقیاتش را میشناسند.
وی افزود: در ۹۰درصد سکانسها خود تیمسار ستاری حضور داشت. من منزل پدری شهید ستاری رفتم تا فضا برایم ملموستر شود و فیلمها و صداهای ایشان را بررسی کردم.
قصابیان گفت: فیلم را با خانواده تیمسار ندیدم اما آقای سورنا ستاری دو بار حین فیلمبرداری سر صحنه حاضر شدند.
* کیانی: همسر شهید را کلیشهای بازی نکردم
لیندا کیانی بازیگر نقش همسر تیمسار ستاری گفت: عضو کوچکی در این فیلم بودم و با راهنماییهای آقای سرمدی تصمیم گرفتیم شخصیت همسر تیمسار ستاری را متفاوتتر بازی کنیم و المانهای کلیشهای را حذف کردیم تا یک زن خیلی معمولی مانند باقی زنان را بازی کنم.
علیرضا زمانی نسب بازیگر نقش سرهنگ غلامپور گفت: من ۲۰ سال تلاش کردم بازی کنم، اما در این فیلم بازی خاصی نکردم و بیشتر دیده شد.
سیدجواد هاشمی دیگر بازیگر فیلم گفت: شناخت دقیقی از شهید ستاری نداشتم و در جریان فیلم با روانی و سادگی و در عین حال نزدیک بودن به روایت تاریخی مواجه شدم و از آن لذت بردم. البته شخصیتی که بازی کردم هم استناد تاریخی داشت اما فکر میکنم خود فیلم مهمتر بود.
مجید گرجیان مدیر فیلمبرداری گفت: این فیلم دودوربینه تصویربرداری شد و کل فیلم دوربین روی دست است. این سلیقه ما برای تصویر کردن قصه بود، نه الزاما مستند جلوه دادن فیلم.
وی درباره جذابیتهای فیلمبرداری «منصور» گفت: تا بحال فیلمی به این ابعاد در سینما کار نکرده بودم. تمام تلاش ما این بود که فیلمبرداری خیلی دیده نشود.
* ساخت مدل سهبعدی کامپیوتری
محمد برادران مدیر جلوههای ویژه بصری گفت: بخش زیادی از هواپیماهایی که در فیلم وجود دارد، شبیهسازی سه بعدی است و ۳ ماه زمان برد.
وی افزود: سال ۶۵ که هواپیمای آذرخش ساخته میشود، فیلمی از ساخته نمیشود و کلا ۲ عکس از آن موجود است. به همین دلیل، ما کل هواپیمای آذرخش را به صورت کامپیوتری ساختیم.
بابک کریمی طاری طراح صحنه فیلم اظهار داشت: غیر از شبیه کردن فیلم به دهه ۶۰، فضاسازی هنری هم برایمان مهم بود.
مهدی مطرح مدیرتولید «منصور» گفت: سرمایهگذار فیلم سازمان هنری رسانهای اوج - متعلق به سپاه - است اما فیلمی درباره ارتش ساخته و این بسیار جالب است.گاهی درباره نفوذ صحبت میشود اما نماد عینی آن را در شخصیتهای حشمت زاده و لقمان میبینیم.
وی ادامه داد: شهادت یکی از خلبانان نیروی هوایی ارتش، شهادت شهید سلیمانی و وقایع آبان حین کار رخ داد و میتوانست فیلم را تحتالشعاع قرار دهد، اما اوج و ارتش تا پایان کار ادامه دادند.
مطهر گفت: آقای سورنا ستاری میتوانستند فیلم را ببینند اما به تیم تولید اعتماد کردند و دست ما را باز گذاشتند.