وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از انجام اقدامات لازم برای مرمت طاق کسری خبر داد.

جی پلاس، ایوان خسرو یا همان طاق کسری برجسته‌ترین یادگار شاهنشاهی ساسانی، در تیسفون واقع در کشور عراق کنونی است که ایوانی  به عرض ۲۵متر پس از پل گاومیشان در ایران، عریض‌ترین طاق معماری باستان بوده علاوه بر آن  این ایوان بلندی تقریبی ۳۰ متر و پهنایی نزدیک به ۴۳ متر دارد و  ارتفاع نمای عمارت  به ۷ متر می‌رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ زمان ساخت این طاق به طور دقیق مشخص نیست اما به گفته باستان شناسان  مربوط به دوره ساسانیان است و همین امر باعث شده که ایرانیان به آن عرق داشته باشند چرا که جزوی از آثار مهم تاریخی ایران به شمار می رود.

البته طاق کسری در این دوران ها دچار بی لطفی های بسیاری شده  که هر از چند گاهی تصاویری که از آن مشاهده می کنیم در حال فرو ریزی است و این نشان دهنده اینکه  اگر ما ایرانیان دست نجنبانیم  دیگر چیزی این بنایی تاریخی باقی نخواهد ماند. 

این موضوع باعث شد که به سراغ وزیر میراث فرهنگی کشورمان برویم و از او درباره رسیدگی به طاق کسری بپرسیم.

علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره رسیدگی به طاق کسری اظهار کرد: طاق کسری در کشور عراق واقع شده و باید با همتایانمان در عراق به توافق برسیم تا کارشناس های ما مرمت را شروع کنند.

او ادامه داد: باتوجه به روابط خوبی که  میان دو کشور است در صورت تامین اعتبار مرمت آن را شروع خواهیم کرد.

مونسان درباره تأمین اعتبار بیان کرد: با صحبت‌های که با آقای نوبخت داشیم قول رسیدگی داده شد، چراکه طاق کسری بسیار مهم بوده و عمق نفوذ فرهنگی ایران نشان می‌دهد و یکی از آثار فرهنگی ایران به شمار می‌رود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ما در خواست کتبی خودمان را به سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده ایم و به محض تامین اعتبار کارشناس  اعزام خواهیم کرد.

او با اشاره به برآورد‌های مالی اولیه برای مرمت طاق کسری عنوان کرد: بر اساس  تصاویر ارسالی، برای مرمت به اعتباری حدود ۶۰۰ هزار دلار نیاز  داریم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 1493623
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.