در تماسهایی از فکری خواستند با قدرت و تمرکز هرچه بیشتر و با یک برنامهریزی مناسب نسبت به موفقیت استقلال در هفتههای آتی رقابتهای لیگ برتر اقدام کرده و به این شایعات توجه نکند.
روزنامه فرهیختگان نوشت؛ همین اتفاق یعنی رسیدن استقلال به صدر جدول بعد از سالها و ارائه یک فوتبال سراسر هجومی و تماشاگرپسند و جذاب و از سوی دیگر پیروزیهای پیاپی و تاریخی مثل ۴تایی کردن تراکتور در تبریز و به وجود آمدن امید قهرمانی در دل آبیدوستان بعد از ۶ فصل ناکامی، استراماچونی را به بت هواداران و محبوب سکوها تبدیل کرد و باعث شد همین امروز نیز استقلالیها جدایی این سرمربی ایتالیایی را هنوز هضم نکنند و همچنان هر جایی که اسم استرا میآید با هیجان و اشتیاق اخبار او را دنبال کنند. این درحالی است که طبق شکایت استراماچونی به فیفا استقلال به یکی از سنگینترین حکمهای خود برای پرداخت غرامت در تاریخ این باشگاه محکوم شده، اما محبوبیت این سرمربی بهواسطه نتایج کسبشده باعث شده است بسیاری از عواقب و تبعات جدایی او در این مقطع همچنان از سوی هواداران نادیده گرفته شود.
استعفای استرا در همان ابتدای فصل
در این بین، شاید بازخوانی اتفاقات تاریخی در ابتدای فصل نوزدهم لیگ برتر و افشای برخی حقایق ناگفته و ناشنیده برای هواداران فوتبال جالبتوجه باشد، اما پیش از آن مرور نتایج هفته ابتدایی رقابتهای لیگ برتر توسط آبیپوشان چهبسا میتواند ارتباط مستقیم با اتفاقی که از آن خبر میدهیم، داشته باشد. استقلال در هفته اول لیگ نوزدهم طی یک بازی انتقادآمیز و ناهماهنگ در ثانیههای پایانی مغلوب ماشینسازی در تبریز شد، در هفته بعد اولین گل این تیم توسط فرشید اسماعیلی مقابل فولاد در ورزشگاه آزادی به ثمر رسید و درحالیکه این تیم در آستانه کسب نخستین پیروزی خود در هفته دوم قرار داشت، اما یکبار دیگر گل ثانیههای پایانی مانع از کسب ۳ امتیاز شده تا از دو بازی فقط یک تکامتیاز به استقلال برسد. در هفته سوم آبیها در مسجدسلیمان درحالی یکبار دیگر متوقف شدند که در این دیدار شیخ دیاباته آقای گل فصل گذشته را نیز بهخاطر مصدومیت چند هفته از دست داده تا بدون مهاجم کارساز و گلزن خود به داربی برسند.
در داربی هم یک نمایش انتقادآمیز دیگر و دریافت گلی بچهگانه توسط سیدحسین حسینی استقلال را تا رده پانزدهم جدول تنزل داد و درنهایت در هفته پنجم رقابتها این امیرارسلان مطهری، مهاجم آینده آبیها بود که با گل دقایق پایانی یکبار دیگر شاگردان استراماچونی را از کسب اولین پیروزی فصل ناکام گذاشت تا تقریبا همه از این تیم قطع امید کنند.
استقلال درحالی در تاریخ چهارم مهر ۹۸ مقابل ذوبآهن تن به تساوی داد که چهار روز بعد در کرج باید در نخستین دور رقابتهای جامحذفی به مصاف گلریحان البرز میرفت. بااینحال کسب نتایج ضعیف توسط آبیها و انتقادات به نحوه نمایشهای این تیم در ۵ هفته ابتدایی و فشاری که روی استراماچونی بود، باعث شد بهمحض بازگشت تیم از اصفهان استراماچونی در جلسهای با امیرحسین فتحی، مدیرعامل وقت باشگاه استقلال استعفای خود را تقدیم وی کرده و از او تقاضا کند تا با قبول این استعفا این سرمربی بتواند بدون دریافت حق قرارداد و یا غرامت از استقلال جدا شود. هرچند این اتفاق در آن روز با مخالفت ضمنی فتحی همراه میشود، اما مدیرعامل استقلالیها در جلسهای با وزیر ورزش این موضوع را مطرح کرد که سلطانیفر بهصورت جدی با استعفای استراماچونی مخالفت کرده و از طریق فتحی برای این سرمربی پیامی را ارسال میکند که باید این مربی بماند و با قدرت به کارش ادامه دهد.
بااینحال در جلسه بعدی نیز استراماچونی به فتحی میگوید اگر با استعفایش موافقت شود، او همه انتقادات و نتایج ضعیف را به گردن گرفته و بدون توجیه و یا بهانه با استقلال قطع همکاری خواهد کرد. اما در جلسه فوق و بعد از پیغام وزیر همهچیز منوط به آینده شد و فتحی از این سرمربی خواست روی کار خود و موفقیت استقلال تمرکز کند تا در روزهای آتی و مشخص شدن نتایج بعدی طرفین در این خصوص یعنی استعفای استراماچونی به تصمیمگیری مجدد بپردازند، بااینحال از همان دیدار مقابل گلریحان و بعد از آن دیدار مقابل گلگهر سیرجان آرامآرام آبیها روی دور پیروزی و کسب نتایج درخشان افتاده و با تار و مار کردن یکی پس از دیگری حریفان درنهایت در هفته سیزدهم لیگ برتر به صدر جدول رسیدند، اما اینبار استراماچونی دیگر بدون هیچ هشدار یا متوجه کردن مدیران و بدون دادن استعفا بهخاطر مسائل مالی و برخی مسائل جانبی با استقلال قطع همکاری کرد و برای همیشه از ایران رفت.
برنگشتن استرا ربطی به قانون جدید نداشت
خیلی پیشتر از آغاز رقابتهای فصل جاری لیگ برتر و حتی قبل از پایان رقابتهای جامحذفی مدیران استقلال بهمنظور بازگرداندن استراماچونی راهی ایتالیا شدند تا مذاکرات لازم را درخصوص تسویهحساب و سپردن دوباره سکان هدایت استقلال با وی آغاز کنند. البته این اتفاق در آن مقطع جنجال بزرگی را رقم زد و درنهایت باعث شد ضمن ناراحتی و قهر فرهاد مجیدی ابتدا فینال جامحذفی و قهرمانی این رقابتها و درنهایت ناکامی در آسیا برای استقلال به ارمغان آمده و این تیم در آن مقطع به نتیجه دلخواه هوادارانش نرسد.
بااینحال درحالیکه اینطور مطرح شده بود که کار استراماچونی برای پیوستن دوباره به جمع آبیپوشان تقریبا تمام شده است، اما ناگهان مصوب شدن یک قانون، آب پاکی را روی دست استقلالیها ریخت تا حداقل در مقطع فعلی بازگشت این سرمربی ایتالیایی منتفی شود. به نظر میرسد حتی اگر قانون منع جذب سرمربی و بازیکنان خارجی نیز مصوب نمیشد، بهخاطر دستوری که از مراجع بالاتر از فدراسیون فوتبال صادر شده بود تقریبا بازگشت استراماچونی محال بود تا جایی که طبق این دستور امکان نداشت بههیچوجه این سرمربی بار دیگر به تهران برگردد.
حال اینکه در آن مقطع زمانی چطور سعادتمند و یارانش برای مذاکره با این سرمربی بهمنظور بازگرداندن او راهی ایتالیا شدند، سوال و ابهام به وجود میآید که آیا مدیرعامل وقت آبیها از این دستورات مطلع بوده و راهی ایتالیا شده و یا با پررنگتر شدن زمینههای بازگشت درنهایت از برخی مراجع ذیربط جلوی مدیران استقلال برای این اتفاق گرفته میشود.
وزارت پشت فکری
بعد از اینکه بازگشت استراماچونی سرمربی ایتالیایی موفق استقلال به این تیم منتفی میشود، سعادتمند باب مذاکرات را با الکس نوری باز کرد و درحالیکه از اسم این سرمربی برای برگ برنده بهمنظور باقی ماندن بهعنوان مدیرعامل استقلال استفاده میکرد، از مدیریت این باشگاه برکنار شد و درنهایت با حضور مددی و مصوب شدن قانون منع جذب سرمربی خارجی اینبار نام مربیان ایرانی مثل پاشازاده، مجیدی، قلعهنویی، فکری و حتی مربیانی مثل رسول خطیبی برای سرمربیگری استقلال مطرح شد که درنهایت و بعد از مدتها جستوجو و مذاکره، استقلالیها محمود فکری را برای سرمربیگری این باشگاه بهمنظور هدایت استقلال در فصل بیستم رقابتهای لیگ برتر انتخاب کردند.
محمود فکری که از او بهعنوان یک مربی کلاسیک نام برده میشود و از سوی دیگر فصل موفقی را در نساجی سپری کرده و سپس به استقلال رسیده، درحالی کار را با این باشگاه آغاز کرد که تقریبا دوران بدنسازی سایر تیمها به پایان رسید و آغاز کار کادرفنی جدید و تمرینات این تیم با آغاز کارهای تاکتیکی بقیه تیمها همزمان شد و همین اتفاق باعث شد محمود فکری و دستیارانش در همان ابتدا از بقیه عقب بیفتند.
در ادامه نیز مشکلات جانبی مثل دعوای مدیران، بسته بودن پنجره نقلوانتقالاتی، جدایی علی کریمی، نداشتن زمین مناسب برای تمرین و مصدومیتهای پیدرپی و آماده نبودن بازیکنان باعث شد دست کادرفنی برای انتخاب ارنج مناسب بسته بماند تا جایی که جدا از موفقیت نسبی در روند نتیجهگیری تا پایان هفته هفتم و رسیدن به صدر جدول، حالا انتقادات به نحوه بازی استقلال افزایش پیدا کرده و اینطور عنوان میشود که خیلی نمیتوان به آینده این باشگاه امیدوار باقی ماند، این درحالی است که طی یکی دو هفته اخیر بهخصوص بعد از دیدار با ذوبآهن زمزمههایی مبنیبر تغییرات در کادرفنی و برکناری محمود فکری از سرمربیگری استقلال شنیده شد، البته این موضوع هیچگاه بهصورت رسمی اعلام نشده و در حد گمانهزنیها باقی مانده، بااینحال طبق شنیدهها مسئولان وزارت ورزش و شخص سلطانیفر با اطلاع از این شایعات و گمانهزنیها به مدیران باشگاه استقلال تاکید کردند که حمایت سفت و سخت خود از کادرفنی فعلی این تیم را انجام دهند و حتی شنیده میشود برخی مدیران وزارت ورزش و جوانان که مجمع بالادستی باشگاه استقلال محسوب میشوند، در تماسهایی از فکری خواستند با قدرت و تمرکز هرچه بیشتر و با یک برنامهریزی مناسب نسبت به موفقیت استقلال در هفتههای آتی رقابتهای لیگ برتر اقدام کرده و به این شایعات توجه نکند.
تاریخ تکرار میشود؟
حال اینکه درست بعد از حمایت وزارت ورزش از استراماچونی و مخالفت با استعفای وی ورق برای استقلال برگشت و شرایط از این رو به آن رو شد و حالا نیز یکبار دیگر این اتفاق برای این باشگاه تکرار شده است، باید ببینیم آیا سرنوشت استقلال استراماچونی که بعد از این جریانات با بازیهای درخشان به صدر جدول رسید برای استقلال محمود فکری هم تکرار میشود یا خیر!