جی پلاس/ برگی از تاریخ انقلاب اسلامی؛

نام چه کسانی در لیست امام برای حضور در ستاد انقلاب فرهنگی به چشم می خورد؟

امام خمینی در نوزدهم آذر ماه سال ۶۳ اعضای جدید ستاد انقلاب فرهنگی را منصوب کردند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار جی پلاس، با پیروزی انقلاب اسلامی، نهادهای متفاوتی شکل گرفت اما شکل گیری نهادهای آموزشی و فرهنگی که از حساسیت بالایی برخوردار بوده و هست، نیاز به زمان و تحقیق و مطالعه داشت. از طرف دیگر ادامه کار آنها به ویژه دانشگاه ها به همان شکل سابق به صلاح جامعه نبود.

 

در اوایل انقلاب، گروهک های مختلف، دانشگاه ها را عرصه تاخت و تاز خود کرده و روند تحصیل و تدریس را مختل کرده بودند. همه این مسائل ضرورت تغییر بنیادین در برنامه ها و شیوه های تدریس و تربیت و اهداف آن را ایجاب می کرد؛ در نتیجه، خصوصاً با توجه به جو حاکم بر دانشگاه ها، مدتی تمام دانشگاه های کشور تعطیل شد و به فرمان امام خمینی ستاد انقلاب فرهنگی به منظور ساماندهی امور فرهنگی مدارس و دانشگاه ها تشکیل شد. با بازگشایی دانشگاه ها، فعالیت ستاد انقلاب فرهنگی ادامه پیدا کرد و ضرورت توسعه و تعمیق کار این ستاد ایجاب کرد که در نوزدهم آذر 1363، امام، رؤسای سه قوه و تعداد دیگری از اندیشمندان فرهنگی کشور را به اعضای آن بیفزایند و بدین شکل ستاد انقلاب فرهنگی با ترکیب جدید خود، تحت عنوان شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت خود را آغاز کرد البته امام بر تغییر نام آن اصراری نداشتند. متن حکم امام در ادامه مطلب آمده است: 

 

"بسم اللّه‌ الرحمن الرحیم

اکنون که با تأییدات خداوند متعال و عنایت و دعای حضرت بقیة اللّه‌ ـ روحی لمقدمه الفداء ـ دانشگاه ها و مدارس عالی کشور کار خود را در سطح وسیعی شروع کرده‌ اند و حرکت سازندگی با تمام ابعادش در کشور اسلام رو به گسترش است و مغزهای متعهد و متخصص به فعالیت های پرارج خود ادامه می‌ دهند، با اخراج کارشناسان خائن اجنبی و فرار کارشناسان غرب و شرق زده، که کشور را وابسته به خارج در تمام ابعاد نموده بودند، نیاز مبرم به متخصصان متعهد و اسلام شناسان متخصص و مغزهای متفکر وطنخواه و نیروهای فعال ماهر و اساتید و مربیان و معلمان‌معتقد به اسلام و استقلال کشور در تمام کشور محسوس و در علوم دانشگاهی و فرهنگ مترقی محسوستر می‌باشد. و ضرورت توسعه و اصلاح مراکز آموزشی و انقلاب فرهنگی به معنای واقعی هر روز روشنتر می‌ گردد و بحمداللّه‌ ستاد انقلاب فرهنگی در مدت کوتاهی که از عمرش گذشته خدمت های ارزنده و گام های مفید و مؤثری در این امر حیاتی برداشته؛ و مورد تقدیر و تشکر است. ولی خروج از فرهنگ بدآموز غربی و نفوذ و جایگزین شدن فرهنگ آموزندۀ اسلامی ـ ملی و انقلاب فرهنگی در تمام زمینه‌ ها در سطح کشور آنچنان محتاج تلاش و کوشش است که برای تحقق آن سالیان دراز باید زحمت کشید و با نفوذ عمیقِ ریشه دار غرب مبارزه کرد. و ما می‌ دانیم که اگر با دقت ریشه یابی کنیم، آنچه بر ملت ما گذشته و اکنون می‌ گذرد حتی جنگ تحمیلی، سرچشمه از دانشگاه غربزده و متخصصان غیر متعهد و وابسته گرفته است. مع هذا، قشر متدین انقلابی اعم از اساتید متعهد و معلمان وطنخواه اسلامی و دانشجویان انقلابی موظفند با هوشیاری بدون غفلت از این مسئلۀ مهم، به دانشگاه ها و مدارس و آنان که هنوز خواب رژیم سابق را می‌ بینند و رویه‌ های فرهنگ شرق را در سر می‌ پرورانند. اجازه ندهند که خارج از دروس موظف خود به صحبت های انحرافی بپردازند. و در صورتی که نصیحت بر آنان اثر نداشت به شورای عالی انقلاب فرهنگی، که شکل گرفته است و انجام وظیفه می کند، اطلاع دهند و باید بدانند با مسامحه در این امر بتدریج در دانشگاه ها و دبیرستان ها خط انحرافی، نفوذ خواهد کرد و در پیشگاه خداوند متعال مسئول هستند.

اینک با تشکر از زحمات ستاد انقلاب فرهنگی برای هر چه بارورتر شدن انقلاب در سطح کشور تقویت این نهاد را لازم دیدم. بدین جهت علاوه بر کلیۀ افراد ستاد فرهنگی و رؤسای محترم قوّه سه گانه، حجج اسلام: آقای خامنه‌ ای، آقای اردبیلی و آقای رفسنجانی و همچنین جناب حجت الاسلام آقای مهدوی کنی و آقایان: سید کاظم اکرمی، وزیر آموزش و پرورش، و سید رضا داوری و نصراللّه‌ پور جوادی و محمد رضا هاشمی را به آنان اضافه نمودم.

امید است با فضل توفیق الهی موفق شوند امر خیر را با کوشش و جدیت به ثمر برسانند.

از تمامی دانشگاهیان و دانشجویان انتظار دارم حفظ حرمت اساتید و مربیان دانشگاهها و دانشسراها و مدارس عالی را به بهترین وجه بنمایند ؛ چنانچه موظفند حفظ مقررات و قوانین را بنمایند. از خداوند تعالی توفیق همگان را خواستارم. و السلام علیکم.

روح‌اللّه‌ الموسوی الخمینی"

 

صحیفه امام؛ ج ۱۹، ص ۱۱۰-۱۱۱

 

دیدگاه تان را بنویسید