در هر دوره سنی تب بیانگر بیماری ای متفاوت است که باید جدی گرفته شود، در غیر این صورت عوارض جبران ناپذیری خواهد داشت، در ادامه بیماری های کودکان که با تب بروز پیدا می کند را بررسی می کنیم.
جی پلاس، علی کرامتی متخصص کودک و نوزاد درباره علل بروز تب در کودکان اظهار کرد: یکی از مباحث مهم در کودکان تب است که والدین با مشاهده آن در کودکان خود به مراکز درمانی مراجعه میکنند، زیرا معمولا تب در کودکان برای والدین استرس زا است.
او گفت: تب در دورههای سنی مختلف بیانگر بیماریهای مختلفی است که به طور کلی در کودکان به ۳ دوره سنی تقسیم میشود که شامل دوره نوزادی، ۱ تا ۳ ماه و از ۳ ماهگی تا ۳ سالگی میشود.
او بیان کرد: تب در نوزادان همیشه علامت یک بیماری خطرناک است که سریعا باید مورد توجه قرار گیرد و اگر با کم کردن لباس نوزاد تبش کم نشد باید حتما به پزشک مراجعه کرد. در سنین ۱ تا ۳ ماهگی هم، چون کودک هنوز به سن نوزادی نزدیک است باید همانند نوزدان با تب آنها برخورد کرد.
او افزود: معمولا تب در کودکان ۳ ماه تا سه سال بدون کانون است؛ تب بدون کانون به این معناست که کودک به هنگام تب داشتن علائم دیگری مثل اسهال و استفراغ و خستگی مفرط ندارد.
او ادامه داد: یک سوم کودکان در فصول سرد سال مثل پاییز و زمستان با تب بدون علامت به مراکز درمانی مراجعه میکنند، اما در برخی موارد متاسفانه داروهای نامناسب و مصرف بیرویه آنتی بیوتیکها موجب مقاومت بدن کوکان در برابر آنها میشود.
او گفت: اگر دمای بدن کودک شما بالاتر از ۳۸ درجه باشد این به این معناست که کودک شما تب دارد. تبهای خفیف معمولا تبهایی هستند که زیر ۳۹ درجه بوده و خطری کودک را تهدید نمیکند، اما باید توجه داشت که علل بروز همین تب خفیف هم بیماریهای خطرناک نباشد.
او بیان کرد: بیماریهای عفونی با تب همراه هستند که در ابتدا لازم است معاینه فیزیکی دقیقی مثل معاینه مفاصل، گوش، حلق و پوست کودکان داشته باشیم تا از این طریق به علت بروز تب پی ببریم.
کرامتی گفت: یکی از علل شایع تب بدون کانون در کودکان بهویژه دختران و پسران ختنه نشده و نوزادان ۶ ماه تا ۱ سال، بیماری عفونی ادراری است که ممکن است با معاینه فیزیکی به آن نرسیم؛ این در حالی است که از هر ۱۰ کودکی که تب بدون کانون دارند حداقل ۱ نفر از آنها عفونت ادراری دارند که تنها از طریق آزمایش میتوان به آن پی برد.
او در پایان اشاره کرد: در صورتی که علت تب عفونتهای ادراری باشد برای پایین آوردن تب کودک استامینوفن تجویز میشود، اما اگر کودک عفونت ادراری و علائم خطر نداشته باشد ممکن است علت تب بالای ۳۹ درجه عفونتهای وایرال از قبیل آنفلوآنزا، سرخک و آبله مرغان باشد که حتی این تب ممکن است تا دو هفته طول بکشد. کودکانی که تبشان با اسهال و استفراغ و خستگی مفرط همراه است باید حتما بستری شوند و تحت معاینه دقیقتری قرار بگیرند.