برای بسیاری از فعالان بازار سرمایه با داغ شدن جریان معاملات بورس این موضوع جذاب است که چند نفر در کشور صاحب کد بورسی هستند.
جی پلاس، بهمن ۹۸ شاخص کل بورس به کمک اشخاص و نهادهای حقوقی از کشتی بر گل نشسته خود تا حدودی به سمت ساحل حرکت کرد تا سرمایه گذاران باز هم بتوانند شاهد رشد سرمایه خود باشند.
باشگاه خبرنگاران جوان: اوایل اسفند ماه سال گذشته بود که به تدریج خبر شیوع ویروس کرونا در سطح جهان سبب شد تا بازارهای موازی بازار سرمایه اعم از طلا، ارز، سکه، خودرو و مسکن تا حدودی با آسیب مواجه شوند.
ویروس کرونا به تدریج توانست کنترل اقتصاد کشور را در دست بگیرد و بخش تولیدی کشور را با مشکل مواجه کند به همین دلیل هنگامی که اعضاء هیئت دولت اوضاع را بدین گونه دیدند، تصمیم گرفتند تا نقدینگی را به سمت بازار سرمایه هدایت کنند.
این اتفاق سبب شد که دولت به همراه برخی از کارشناسان بازار سرمایه، شروع به تشویق مردم به منظور سرمایه گذاری در بازار پرریسک بورس کند و به مرور این امر عاملی شد تا سرمایه گذاران به خصوص سرمایه گذاران خرد هم جذب این بازار شوند.
از اوایل فروردین ماه امسال به بعد به مرور خبر آزاد سازی سهام عدالت هم در سطح کشور پیچیده شد. دولت به همین منظور سامانه ای را در نظر گرفت تا سهام داران این سهام از بین دو روش انتخابی اعم از مستقیم یا غیر مستقیم یکی را انتخاب کنند. بر این اساس سهام دارانی که میخواستند روش مستقیم را انتخاب کنند و خود مدیریت سهام را بر عهده بگیرند، باید جهت دریافت کد بورسی به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه میکردند و همین مسئله سبب شد تا مجموع دریافت کنندگان کد بورسی افزایش یابد.
بعد از آن هم به مرور تقاضای بی امان خرید سهام در گروهها و صنایع مختلف بورسی با قفل شدن سهمهای پرمخاطب در صفهای خرید منجر به ترغیب سهام داران خرد به بازار سرمایه شد.
مجموع این مسائل سبب شد تا تعداد کدهای بورسی از مجموع ۱۱ میلیون و ۱۰۲ هزار نفر در نیمه دوم سال ۹۸ به مرز۲۰۰ هزار کد در فروردین ۹۹ برسد.
در پایان باید گفت هم اکنون با گذشت شش ماه از آغاز سال جدید، مجموع کد های بورسی به ۴۸ میلیون و ۵۰۰ هزار مورد رسیده است.