با افزایش هر یک درجه دمای بدن در کودکان تب دار، سرعت سوخت و ساز بدن در حالت استراحت حدود 10 درصد افزایش می یابد، به همین خاطر کودک اشتهای خود را از دست می دهد.

جی پلاس، تب یکی از آشکارترین علامت های ابتلا به بعضی از بیماری هاست و معمولاً درمان ساده ای هم دارد. ولی از درمانهای طبی که بگذریم، متخصصان تغذیه هم توصیه هایی برای کاهش تب دارند؛ این که زمان ابتلا به تب چه بخوریم و چه نخوریم تا سریعتر خوب شویم.

 

پی بردن به تب کودک کار ساده است و والدین معمولاً گرم شدن بدن و برافروختگی صورت کودک را علامت تب وی میدانند . بنابه تعریف دقیقتر درصورتی که دمای رکتال کودک از دمای طبیعی 37 درجه تجاوز کند و به 38 درجه یا بیش تر برسد این تغییر را باید علامت تب کودک دانست. هر موقع از تب سنج یا دماسنج عادی که در دهان بچه می گذارند استفاده شود دمای بالاتر از 37/2 درجه علامت تب خواهد بود.

 تب

در کودک تب دار با افزایش هر یک درجه دمای بدن، سرعت سوخت و ساز در حال استراحت حدود 10 درصد افزایش می یابد. از این جهت بدن کودک تب دار اشتهای خود را از دست میدهد و هر چه تب شدیدتر باشد بی‌میلی به غذا بیش تر خواهد بود. در هر حال والدین باید بچه را تشویق به خوردن غذا و مایعات کنند تا انرژی موردنیاز وی تأمین شود.

 

مواد غذایی برای کاهش تب کودکان

آب

کاهش میزان آب بدن یکی از بزرگترین مشکلاتی است که برای یک بیمار تب دار اتفاق می افتد. این کم آب شدن بدن میتواند با احساس خستگی، کرختی و عدم تمرکز همراه باشد. به همین علت متخصصان تغذیه سفارش میکنند درصورتی که تب دارید، برای جبران کم‌ابی بدنتان تا میتوانید ، آب و آبمیوه بنوشید. استفاده آبمیوه های جدید، طبیعی و خنک به دریافت سطح مناسبی از انواع ویتامین ها و املاح در بدن کمک میکند و تعادل آب و الکترولیت ها را بازمی گرداند. شما میتوانید با استفاده انواع میوه های رسیده، جدید و خنک هم تا حد قابل قبولی تب را پائین بیاورید.

 

غلات کامل

غلات باید به خوبی پخته و استفاده شود. میشود غلات را با شیر آماده و استفاده کرد.

 

شیر

در زمان تب مصرف شیر سبب جذب قند میشود . در زمانی که تب دارید در واقع قند شیر بهتر از قند معمولی است.

 

سوپ های رقیق

سوپ دارای انواع سبزیجات با آب مرغ یا آب گوشت یکی از بهترین غذاها برای کودکان دچار تب است. اما باید تلاش کنید تمام چربی های آب مرغ یا گوشت را بگیرید.

 

 

 تب

غذاهای دارای ویتامین E

پژوهشگران آمریکایی دریافته اند استفاده از خوراکی های دارای ویتامین E میتواند تا حد قابل ملاحظه ای سبب کاهش تب، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سریعتر بیماری شود. به همین علت بهتر است در زمان بیماری، قدری از خوراکی های دارای این ریزمغذی های موثر را هم در برنامه غذایی کودک بگنجانید. از مهمترین منبع های ویتامین E میتوان بادام، روغن ذرت، فندق، ، ماهی سالمون و تخمه آفتابگردان را نام برد.

 

دور این خوراکی ها خط بکشید

درصورتی که تب دارید، دور این خوراکی ها را خط بکشید: شیر غیر پاستوریزه یا لبنیات باز و فله ای، میوه های با پوست، سبزی های خام، غذاهای سرخ کردنی، چرب و مملو از کلسترول که هضمشان برای دستگاه گوارش کودک دشوار است، نوشیدنی های گازدار وهمچنین تنقلات شوری مثل چیپس و پفک.

 

باتوجه به اهمیت تداوم تغذیه کودک در زیرنکاتی ساده و کاربردی برای کودک بیمار اشاره شده است:

- پیش از دادن غذا به بچه باید دستها و صورت وی شسته شود این کار به کودک حس ارامش میدهد .

- حالتی که کودک خواب‌ آلود است به وی غذا داده نشود.

- باحوصله و صبر بیشتری به کودک بیمار غذا داده شود.

- تداوم شیردهی به مادران کودکان شیرخوار تأکید شود.

- غذا به دفعات بیش تر و با حجم کم تر به کودک داده شود.

- در صورتداشتن تب و گرفتگی بینی اول بینی را تمیز کرده و بعد غذا داده شود.

- در بیماریهای تب دار پس از اثر داروی تب بر و کاهش نسبی تب به بچه غذا داده شود.

- مصرف شیر در کودک تب دار هیچ منعی ندارد و می توانید به او بدهید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1463606
  • منبع: زندگی آنلاین
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.