اولین ربات آتش نشان وارد سازمان آتش نشانی می شود. قرار است این ربات که تولید داخل است در برخی حوادث که امکان امداد رسانی توسط آتش نشانان نیست به کمک ماموران بیاید.

به گزارش جی پلاس، در کلان شهر تهران حدود 130 ایستگاه آتش‌نشانی وجود دارد و مدیران معتقدند که باید در 530  محله‌ای که وجود دارد، حدود 350 ایستگاه آتش‌نشانی وجود داشته باشد تا بتوانیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن در مواقع بروز حادثه خدمت‌رسانی کنیم. 

هنوز تجهیزات آتش‌نشانی کامل نیست و نواقصی در این زمینه وجود دارد و برخی از تجهیزات و امکانات آتش‌نشانی از کشورهای خارجی وارد می‌شود و برخی هم بومی هستند.

رقابت برخی تولیدات با نمونه های خارجی

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران می‌گوید: بخش‌هایی از تجهیزات توسط صنعتگران داخلی انجام شده و با نمونه‌های خارجی رقابت می‌کند. 

وی با تأکید بر این موضوع که در زمان اعلام حریق توانسته‌ایم طی مدت زمان، وضعیت مناسبی پیدا کنیم، گفت: البته در برخی از موارد تماس‌هایی که گرفته می‌شود درست نیست و وقتی آتش‌نشانان به محل می‌رسند می‌بینند که خبری نیست. 

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه در زمینه تجهیزات فلزی مرتبط با حریق به خودکفایی رسیده‌ایم گفت: در گذشته این نوع تجهیزات از خارج وارد می‌شد، اما امروز تولیدکنندگان داخلی آن را تهیه می‌کنند.

به اعتقاد هاشمی تجهیزات روزبه‌روز در حال ارتقا است و در حال حاضر یکی از مراحل گرفتن پایان کار و یا حتی دریافت پروانه به آتش‌نشانی مربوط می‌شود.

از خرید نردبان ها تا تامین بودجه های آتش نشانی

وی با تأکید بر این موضوع که بودجه‌های مناسب‌تری برای آتش‌نشانی درنظر گرفته شده است، گفت: بعد از حادثه پلاسکو و آن خانمی که از یکی از ساختمان‌های خیابان جمهوری سقوط کرد، نقطه عطفی در تأمین اعتبارات آتش‌نشانی به وجود آمد.

به گفته هاشمی،‌ نردبان‌هایی هم خریداری شد و شهرداری به دنبال تجهیز سازمان آتش‌نشانی است. 

قرار است در اواسط مرداد سال جاری بخشی از تجهیزات جدید وارد سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران شود و قرار است ربات آتش نشانان به کمک ماموران آتش نشانی در برخی حوادث بیاید.

رونمایی از تجهیزات جدید آتش نشانی در مرداد سال جاری

مهدی داوری رئیس سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: اواسط مردادماه رونمایی از تجهیزات جدید آتش‌نشانی مانند ماشین‌آلات و تهویه‌های بزرگ داریم.

2 دستگاه پهباد ارزیاب وارد آتش نشانی می شود/ تشخیص کانون دقیق آتش در ساختمان های بلند مرتبه

رئیس سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران با بیان اینکه 2 دستگاه پهباد ارزیابی وارد آتش‌نشانی می‌شود، گفت: این پهبادهای ارزیاب، دوربین‌های حرارتی دارند و کانون‌های آتش را به دقت تشخیص می‌دهند مخصوصا در ساختما‌ن‌های بلندمرتبه.

رونمایی از اولین ربات آتش نشان که ساخت داخل است

داوری گفت: اگر برنامه‌ها درست پیش رود، از اولین ربات آتش‌نشان هم رونمایی خواهیم کرد. 

رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در خصوص این ربات آتش‌نشان گفت: لوله‌هایی به این ربات وصل است و در حریق‌هایی که آتش‌نشانان نمی‌توانند بروند و با خطراتی روبه‌رو هستند، از این ربات استفاده می‌شود به خصوص در حریق‌های صنعتی. این ربات آتش نشان ساخت داخل است و برای اولین بار در آتش‌نشانی استفاده می‌شود.

ورود موتورهای چهارچرخ برای مناطق صعب العبور

وی ادامه داد: موتورهای چهارچرخ مجهز به تجهیزات آتش‌نشانی برای عبور از مناطق صعب‌العبور هم وارد سازمان می‌شود که اینها هم تولید داخل است.

گسترش فرهنگ ایمنی در دستورکار شهری است و معتقدند که شهروندان باید آموزش‌های لازم را در این زمینه ببیند.

کاهش حوادث با گسترش فرهنگ ایمنی

زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران در این باره گفت: با گسترش فرهنگ ایمنی، شاهد کاهش حوادث هستیم و شهروندان در ایمنی بیشتری زندگی خواهند کرد. کمیسیون سلامت و خدمات شهری و کمیته ایمنی و مدیریت بحران بر این موضوع تمرکز بیشتری داشته‌اند. 

این مقام مسئول اضافه کرد: بر طبق برنامه توسعه، شهرداری تهران به عنوان مسئول حفظ ایمنی، در فضاهای عمومی شهر است و باید نسبت به حوادث، اهتمام بیشتری ورزد. 

شهرداری تهران مدتی است در پی بازدید از ساختمان های ناایمن شهر است و اخطارهای در این زمینه داده است اما خلاهای قانونی در این زمینه وجود دارد که مانع کار می شود.

ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای  شهر تهران در این باره می گوید: سازمان آتشنشانی شهرداری تهران به صورت دقیق تمامی ساختمان‌ها را از منظر ایمنی مورد مطالعه قرار داده و در صورت بروز مساله، به آن‌ها اخطار می‌دهند.

این مقام مسوول  با بیان اینکه مطابق بررسی‌ها ساختمان‌های زیادی در تهران فاقد استانداردهای لازم هستند، افزود: شهرداری تهران تذکرات لازم را داده است.

در مدت گذشته حوادث متعددی در تهران رخ داده است. بعد از حادثه پلاسکو و جان باختن تعدادی از آتش‌نشانان و سقوط دو خانم در حادثه جمهوری و... شهرداری تهران به دنبال تجهیز کردن بیشتر ایستگاه آتش‌نشانی بوده است. 

تجهیزات آتش نشانی با گذشته قابل مقایسه نیست

پیروز حناچی شهردار تهران می‌گوید: تجهیزات آتش‌نشانی تهران با گذشته قابل مقایسه نیست و در سایه حمایت اعضای شورای شهر این امر محقق شده است.

پلاک های ناایمن تهران/خلاهای قانونی داریم

وی همچنین از وجود 339 هزار پلاک ناایمن در تهران خبر داد و گفت: از سال 76 که سازمان نظام مهندسی ایجاد شد، اجرای مقررات ملی در ساختمان‌ها اجرایی شد، اما خلأهای قانونی در این زمینه وجود دارد. 

تأمین منابع مالی پایدار سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی و راهکارهای ارتقای کمی و کیفی تجهیزات در دستورکار شهرداری تهران است.

اگر تجهیزات به روز باشد عملیات‌ها بهتر انجام می‌شود

مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران  با تأکید بر این موضوع که این ایمنی در برابر حوادث و تجهیزات روزآمد به خصوص آتش‌نشانی بر هیچ‌کس پوشیده نیست، گفت: اگر تجهیزات به روز باشد عملیات‌ها بهتر انجام می‌شود. 

براساس این گزارش، در کلان‌شهر تهران با جمعیت بیش از 8 میلیون تعداد ایستگاه‌های آتش‌نشانی کم است اما مدیریت شهری به دنبال توسعه ایستگاه‌ها و همچنین تجهیزات آتش‌نشانی است و قرار است ظرف چند روز آینده اولین ربات آتش‌نشان وارد سازمان آتش‌نشانی شده و در برخی از حوادث خاص به کمک آتش‌نشانان برود اما هنوز سازمان آتش نشانی به طور کامل تجهیز نشده و نواقصی در این زمینه وجود دارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.