واکسن آکسفورد از ابتلا به کرونا جلوگیری می کند

تزریق واکسن توسعه داده شده در دانشگاه آکسفورد از نفوذ عفونت به ریه در میمون ها جلوگیری کرد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، کارشناسان دانشگاه آکسفورد که مدتی است برای توسعه واکسن کرونا در تلاش هستند،اعلام کردند: تزریق واکسن توسعه داده شده توسط این دانشگاه از نفوذ عفونت به ریه میمون‌ها جلوگیری کرد.

شش میمون رزوس در مدت ۲۸ روز پس از واکسیناسیون، علائم آنتی بادی را نشان دادند؛ آنتی بادی‌ نوعی پروتئین است که در دستگاه ایمنی بدن، در پاسخ به حضور آنتی‌ژن خاصی، تولید می‌شود و در خون به گردش درمی‌آید یا در محل تولید باقی می‌ماند تا به آنتی‌ژن (معمولاً اجسام بیگانه همچون باکتری و ویروس ولی گاه حتی بافت طبیعی بدن یا یک ماده غذای است) حمله‌ور شود و آن را بی‌زیان سازد.

محققان دریافتند که میمون‌ها بدون آسیب به ریه قادر به مقابله با ویروس هستند؛ حالا کارشناسان دانشگاه آکسفورد انتظار دارند، پس از ایجاد علائم امیدوارکننده در کارآزمایی روی میمون‌ها یک روش درمانی برای مقابله با کووید ۱۹ پیدا شود.

تزریق این واکسن به میمون‌ها، سیستم ایمنی بدن آنها را تقویت کرد، بدون آنکه عوارض جانبی ایجاد کند.

در طی ۲۸ روز از واکسیناسیون، همه آنها آنتی بادی کووید ۱۹ داشتند که توسط بدن تولید می‌شود تا از این ویروس مصون باشند.

نتایج امیدوار کننده  آزمایش واکسن برروی میمون‌ها در حالی انجام می‌شود که آزمایش‌های انسانی واکسن دانشگاه آکسفورد نیز در حال انجام است و نتایج آن طی مدت زمان یک ماه آماده خواهد شد.

دانشمندان نتایج این مطالعه  را بسیار دلگرم کننده توصیف کرده‌اند، اما هشدار می‌دهند که نتایج مشابه در انسان را تضمین نمی‌کند.

این واکسن بر روی موش‌ها نیز آزمایش شده و به طور کلی برخی از میمون‌ها و موش‌ها ظرف ۲ هفته آنتی بادی کووید ۱۹ را داشته‌اند.

دانشگاه آکسفورد می‌گوید، اگر واکسن جدید موثر باشد، توافق‌های جدید با کارخانه انگلیسی-سوئدی آسترا زنکا امکان تولید و توزیع سریع و وسیع واکسن کرونا را در سراسر جهان فراهم می‌کند.

مطلب مرتبط: 

 

دیدگاه تان را بنویسید