کیفیت پوشک نقش مهمی در این زمینه دارد. کودک شما با به تن داشتن یک پوشک خوب و راحت که او را آزار نمیدهد و این ویژگی را دارد که با قدرت جذب بالا، باعث جدا شدن ادرار و مدفوع از بدن و فرو رفتن آن در پوشک شود، میتواند خوب و راحت بخوابد و حتی کمتر گریه کند.
به گزارش جی پلاس، در این مطلب میتوانید با ویژگیهای لازم و مناسب پوشکهای یکبارمصرف برای کودکتان هنگام خرید و بعد از آن آشنا شوید.
برای خرید پوشک مناسبتر برای نوزادتان بهتر است از قبل چند مدل بخرید و آنها را بعد از تولدش امتحان کنید تا بهترین و مناسبترین پوشک را پیدا کنید. برای این خریدها لازم است ویژگیهای زیر را در نظر بگیرید:خرید پوشک یکبارمصرف
جنس: جنس لایهٔ رویی پوشکهای یکبارمصرف بهتر است از کتان باشد. پوشکهایی که لایهٔ رویی آنها پلاستیک است، امکان تبادل هوا با بیرون را ندارد و بنابراین پای کودک خیلی زود دچار ادرار سوختگی میشود.
قدرت جذب: پوشکی که قدرت جذب خوبی ندارد، ادرار و مدفوع را پس میدهد. بهتر است پوشکهایی بخرید که داخل و بیرونش لایهٔ جاذب رطوبت دارد.
ارتفاع و بلندی: مدفوع کودکان شیرخوار، به خصوص نوزادانی که تغذیهٔ انحصاری با شیر مادر دارند، اغلب آبکی است و امکان نشت به بیرون از پوشک را دارد، پس بهتر است پوشکی با یک پشتی بلند انتخاب کنید.
ظرافت: یک پوشک بزرگ و پهن ممکن است کودک را آزار دهد یا باعث مشکلاتی در پای کودک شود. پوشک باید قطر کمی داشته باشد و فاصلهای بیشتر از چهار انگشت نیز بین دو پای کودک ایجاد نکند.
سایز: نوزادان و کودکان شیرخوار سایزهای متفاوتی دارند و هر کدام به یک سایز پوشک نیازمندند. سایز پوشک معمولاً بر اساس وزن کودک شما مشخص میشود. برای تشخیص گشادی یا تنگی پوشک بهتر است انگشتان خود را دور کمر و رانهای کودکتان بچرخانید تا ببینید پوشک گشاد یا خیلی تنگ نباشد. با بزرگ شدن کودکتان سایز پوشک او نیز تغییر میکند.
قیمت: کودک شما به ویژه در روزهای اول تولدش به تعداد زیادی پوشک نیاز دارد، پس بهتر است قیمت پوشکهای مختلف را بدانید.
ویژگیهای مهم برای انتخاب یک پوشک یکبارمصرف خوب
ویژگی اصلی یک پوشک یکبارمصرف خوب، داشتن لایههایی است که مدفوع و ادرار به لایههای زیری آن ببرد تا از پوست کودک دور شود و با بدن کودک تماس زیادی پیدا نکند تا قابلیت خشک نگه داشتن بهتر را داشته باشد. همچنین دارای انعطافپذیری خوب و هماهنگی با شکل بدن نوزادتان باشد. همچنین با داشتن نوارهای جانبی کشی، کودک بتواند احساس راحتی داشته باشد و پاهایش را تکان بدهد. با کمی تحقیق و جستوجو میتوانید به زودی یک پوشک مناسب برای کودک خود پیدا کنید. بد نیست اگر به نکات زیر هنگام امتحان کردن و مقایسهٔ پوشکهای مختلف با هم توجه کنید:
- روی لایهٔ بیرونی پوشک سوراخهای ریزی باشد تا هوا از آنها ردوبدل شود.
- نوارهای کشی برای حرکات پای کودک داشته باشد.
- داخل پوشک نرم و پنبهای باشد.
- جنس بیرون آن پلاستیکی نباشد.
- چسبهای آن راحت کنده نشود.
- حاوی لوسین و ضدحساسیت باشد.
- بدون عطر و بو باشد.
- روی ران بچه رد کش نیندازد.
- محتویات داخلی آن جمع نشود و پنبههایش از هم باز نشود.
- از اطراف و پشت نم پس ندهد.
- کریستالهای رطوبتگیر آن از لایههای پوشک بیرون نیاید.
- بین دو پای کودک بیشتر از چهار انگشت فاصله نیندازد.
- پوشکی با اندازهٔ مناسب، به تن کودک شکلی صاف دارد و تا کمر و نافش را میپوشاند.
- چسبهای پوشک باید به صورت قرینه روی قسمت رنگی جلوی آن چسبانده شود.
- لازم است کش پوشک، اطراف ران کودک را به شکلی مناسب بپوشاند.
- اگر پوشک خیلی کوچک یا بزرگ باشد، ممکن است نم پس بدهد.
در آخر نیز این نکتۀ مهم را به یاد داشته باشید که جدا از نوع و جنس هر پوشکی که انتخاب میکنید، لازم است زمانهایی را در طول شبانهروز کودکتان را باز و بدون پوشک بگذارید تا ناحیۀ تناسلی و پای او در معرض هوا و نور قرار گیرد و احتمال ادرار سوختگی را به حداقل برسانید.
مطلب مرتبط: