نکات مهم در فعالیت های بدنی خردسالان که نباید نادیده گرفته شود

بازی کردن و فعالیت های بدنی از نوزادی بخشی از زندگی کودک به حساب می آید که باید برای آن برنامه ریزی داشت.

لینک کوتاه کپی شد

 

به گزارش جی پلاس، زمانی که می‌خواهید برنامه روزانه‌ای برای کودک خود تنظیم کنید، حتما بر روی بازی و تفریح تمرکز داشته باشید.

با به دنیا آمدن نوزاد، فعالیت بدنی خیلی زود به بخشی از برنامه روزمره و بازی او تبدیل می‌شود. نوزادان برای رشد و نمو به حداقل ۳۰ دقیقه در روز فعالیت فیزیکی نیاز دارند. کودکان ۱ تا ۵ سال نیز باید حداقل سه ساعت در روز فعالیت و بازی‌های پر انرژی داشته باشند.

فرزند شما به چه میزان فعالیت بدنی نیاز دارد؟

همه کودکان باید هر روز انرژی خود را تخلیه کنند. کودکان ۲ تا ۶ سال باید روزانه حداقل سه ساعت از نظر جسمی فعال باشند. این زمان در طول روز پخش می‌شود. برای کودکان بیش از سه سال، از سه ساعتی که باید فعالیت فیزیکی انجام دهند، هر روز حداقل یک ساعت آن باید به بازی‌های پرانرژی و پرجنب و جوش اختصاص پیدا کند.

 

تمرکز بر روی تفریح

وقتی می‌خواهید برای نوزادان، کودکان نوپا و پیش دبستانی‌ها فعالیت بدنی انتخاب کنید، روی فعالیت های سرگرم کننده متمرکز شوید. اگر کودکان از کاری که انجام می‌دهند لذت ببرند، احتمالاً نسبت به ادامه آن تمایل نشان می‌دهند. انجام فعالیت‌های بدنی لذت‌بخش برای کودکان، اعتماد به نفس آنها را افزایش می‌دهد و به تقویت مهارت‌های حرکتی آنها می‌انجامد. به طور حتم، این فعالیت‌ها نقش مهمی در رشد و پیشرفت سالم فرزند شما دارد.

 

فعالیت بدنی برای کودکان تا ۲ سال

نوزادان ۱۲ ماهه نیاز به زمان و فرصت‌های زیادی برای حرکت آزاد و بازی در محیط امن دارند. محیطی که کودک شما را به کشف و توسعه مهارت‌هایی مانند رسیدن، غلت زدن، نشستن، خزیدن، کشیدن و راه رفتن تشویق می کند. اگرچه نوزاد در محیط داخلی هم می‌تواند قعالیت داشته باشد اما فضای آزاد بیرون، باعث می‌شود او دست به کشف محیط، سکسب اطلاعات و خلق احساسات جدید بزند.

پ

کودک پیش از راه افتادن

حتی نوزادان کوچک نیز دوست دارند حرکات کششی انجام دهند و بازی کنند. یک پتو بزرگ روی زمین می‌تواند مکانی امن، تمیز برای نوزادان باشد تا بتوانند روی آن حرکت کنند و چرخش، جست و خیز و نشستن را یادبگیرند. در ابتدا کودک را بر روی شکم روی پتو قرار دهید تا او دست به تلاش و حرکت بزند و درکنار یادگیری، عضلات خود را قوی کند. اگر یک اسباب بازی یا یک شی جذاب برای کودک‌تان را در فاصله دوری از او قرار دهید، کودک را تشویق می کند تا تلاش بیشتری برای رسیدن به آن انجام دهد.

اسباب‌بازی‌های کم‌هزینه مانند وسایل پلاستیکی آشپزخانه، بطری خالی و سبدهای کوچک می‌تواند ایده خوبی برای بازی کودکان باشد. رنگ‌های روشن، تصاویر، اشکال هندسی، سطوح براق، بافت‌های متفاوت و صداهای مختلف نیز می توانند توجه کودک شما را جلب کنند. در میان این فعالیت‌ها، شما می‌توانید به او نگاه کردن، کف زدن، توجه به صدا و حرکت به سمت آن را نیز یاد دهید.

 

وقتی کودک شروع به راه رفتن کرد

هنگامی که کودک شما در حال راه رفتن است، بهترین راه برای تشویق او، اجازه حرکت کردن و پیاده روی به اوست. اگر کودک احساس کند که هنگام برداشتن نخستین قدم‌هایش، استقلال و آزادی کامل دارد، در او اعتماد به نفس حرکت و فعالیت ایجاد می‌شود. به طور حتم، روزهای نخست راه رفتن فرصت بسیاری خوبی برای جست وجوی اشیا و وسایل ایمن است. بازی با فرزندتان و تشویق او هنگام یادگیری دویدن، پرش و پرتاب، او را به ادامه کار ترغیب می‌کند.

کودکان نو پا و مهد کودکی و پیش دبستانی به فضای بازی کافی نیاز دارند. حیاط خلوت‌ها، زمین‌های بازی مدرسه، زمین‌های ورزشی خالی، پارک‌ها و مسیرهای پیاده‌روی همه مکان‌های بسیار خوبی برای بازی و فعالیت کودکان در این سن هستند.

۱. از توپ های بزرگ و نرم برای تمرین گرفتن، پرتاب کردن، ضربه و لگد زدن استفاده کنید.

۲. بازی‌هایی را تدارک ببینید که انواع حرکات را در بر می‌گیرد. به عنوان مثال، کودک خود را به تعقیب حباب، پیاده‌روی در امتداد خطوط مشخض شده، جمع آوری قطعاتی مانند لگو و پرش از گودال‌ها یا ترک‌های روی زمین تشویق کنید.

۳. انواع مختلف موسیقی را پخش کنید، یا با دستگاه ضبط موسیقی بگذارید یا با ساز بنوازید. این کار علاوه بر تقویت هوش و شنوایی کودک، او را به رقص و حرکت‌های ریتمیک سوق می‌دهد.

۴. با کودک‌تان نمایش حیوانات اجرا کنید. برای معرفی هر حیوان، حرکت‌های شبیه به آن انجام دهید و صدای آن را تقلید کنید.

۵. زمانی که کودک آمادگی لازم را دارد، اجازه دهید بازی‌هایی مانند سه‌چرخه، دوچرخه و اسکوتر را البته زیر نظر شما تجربه کند.

۶. گاهی اوقات حتما لازم نیست برای بیرون رفتن با کودک، از خودرو استفاده کنید. مسیر پیاده روی تا پارک یا فروشگاه محلی می‌تواند برای کودک بسیار جذاب باشد.

مطلب مرتبط: 

چرا بازی کردن برای کودکان مهم است؟

راه های تخلیه انرژی کودکان

 

دیدگاه تان را بنویسید