بازی کردن برای کودکان ابزار یادگیری، اعتماد به نفس، پیشرفت و رفاه است.
به گزارش جی پلاس، بازیهای بدون ساختار، بهترین نوع بازی برای کودکان خردسال است. در این گزارش با همه این مسائل آشناتر میشوید.
بازی برای یادگیری و پیشرفت فرزند شما بسیار مهم است. هنگامی که کودک شما بازی میکند، در واقع در حال یادگیری به روشها و شیوههای مختلف است. بازی همچنین به فرزند شما در ایجاد اعتماد به نفس کمک میکند. به او احساس دوست داشتن، خوشبختی و امنیت میدهد. مهارتهای اجتماعی، زبان و ارتباطات را در او توسعه میبخشد. مهارتهای بدنی کودک را تقویت میکند و در نهایت به او اصول مراقبت از دیگران و محیط زیست را میآموزد.
تاثیر بازی بر رشد کودک
محققان دریافتهاند که بازی، تجربههای مختلف حسی، جسمی و شناختی به کودکان میدهد. این تجربهها، ارتباطاتی را در مغز کودک ایجاد و به او کمک میکند تا از نظر جسمی، شناختی، اجتماعی و عاطفی پیشرفت کند. بچهها چندین سبک و روش را برای بازی در نظر دارند. آنها معمولا دوست دارند با شما بازی کنند. اما گاهی اوقات ممکن است ترجیح دهند که خودشان به تنهایی بازی کنند. در این شرایط، آنها در بیشتر موارد فقط از شما میخواهند تا آنها را در خلق بازیهای جدید و ایدههای جالب یاری کنید. گاهی نیز تمایل دارند با کودکان همسن و سال خود مشغول بازی شوند.
بازیهای بدون ساختار
بازیها به دو دسته کلی دارای ساختار و بدون ساختار تقسیم میشوند. بازیهای بدون ساختار، بهترین نوع بازی برای کودکان خردسال است. این دسته از بازی، بسته به علاقه و روحیات کودک شما در آن زمان، شکل میگیرد. این بازیها برنامهریزی نشده است و به کودک شما اجازه میدهد تا از تخیل خود استفاده کند.
شما می توانید بخشی از بازی بدون ساختار فرزندتان باشید - یا نه. گاهی اوقات تنها کاری که باید انجام دهید این است که کودک خود را در جهت صحیح قرار دهید - به سمت اسباب بازیهای روی زمین یا به طرف میز با مداد رنگی و کاغذ. بعضی اوقات ممکن است لازم باشد با نشان دادن مسیر بازی، کمی فعالتر باشید.
نمونههایی از بازیهای بدون ساختار:
بازیهای خلاقانه به تنهایی یا با دیگران، از جمله بازیهای هنری و موسیقی.
بازیهای تخیلی به عنوان مثال، ساخت خانه و کابین با جعبه یا پتو، لباس پوشیدن یا بازی حاضر شدن.
کاوش در فضاهای بازی جدید یا مورد علاقه مانند کمد، حیاط خلوت، پارک، زمین بازی و...
بازیهای ساختاری
بازیهای ساختاری متفاوتند. این بازیها سازمان یافتهتر هستند و در یک زمان مشخص یا در یک فضای مشخص اتفاق میافتند و غالباً توسط بزرگسالان هدایت میشوند.
نمونههایی از بازیهای ساختاری:
انواع بازیهای فکری
کلاسهای آموزش زبانهای خارجی
کلاسهای شنا
گروههای داستان سرایی برای کودکان نوپا و پیش دبستانیها در کتابخانهها یا فرهنگسراها
کلاسهای ورزشی، ریتمیک یا موسیقی
کلاسهای ورزشی
مطلب مرتبط: