رئیس فدراسیون کشتی گفت: آدم مشورت پذیری هستم ولی تصمیم را خودم ‌گرفتم. دیکتاتور نیستم که هر چه نوشتم خودم ابلاغ کنم.

به گزارش جی پلاس،‌ علیرضا دبیر در نشست بررسی چرخه انتخابی اظهار داشت: ما خوشحال می‌شویم که ما را نقد کنید.کشتی یکی از اصلی‌ترین ضلع‌هایش رسانه است. بعضی‌ها سفر استانی می‌روند، نمی‌بینند و فقط می‌گویند ایراد دارید. در قبر نمی‌گویند چند مدال المپیک داری ولی می‌گویند چرا حق دیگری را خوردی. ته این موضوع به نفع کشتی است. شاید یکی دو سال به عقب برگردیم.

وی افزود: در جلسه ای که داشتیم یکی از مربیان از جلسه رفته بیرون اصلا به حرف گوش نمی‌دهد اما شما هم تا آخر گوش دهید. من آدم مشورت پذیری هستم و از همه حتی آن‌هایی که مخالف هستند استفاده می‌کنم ولی تصمیم را خودم گرفتم. فوق العاده به کار سیستمی اعتقاد دارم. ما یک چیز نوشتیم اما هنوز تصویب نکردیم. من دیکتاتور نیستم که هر چه نوشتم خودم ابلاغ کنم. 

*مربی تیم ملی گوش نداد و شلوغ بازی راه انداخت

رئیس فدراسیون با نقد رفتار یکی از مربیان تیم ملی گفت: حتما هر کاری که سر و صدا زیاد داشته باشد کار خوبی است. از مربی تیم ملی گله مند هستیم. تعارفی هم ندارم و باید حتما جوابگو باشد. یکی از مربیان اصلاً به این برنامه گوش نداد، اما بعد رفت شلوغ بازی راه انداخت، حتی اگر می‌خواهد برود تلویزیون صحبت کند، باید با مدیر تیم ملی هماهنگ کند. ولی بنا مشکل شخصی داشت نتوانست در جلسه حضور پیدا کند. ولی دیروز آمد و 3 ساعت جلسه گذاشتیم.

*سه پلن در چرخه داریم

رئیس فدراسیون کشتی افزود: این طرح خیلی چکش کاری شده و ممکن است ایراد هم داشته باشد، اما همه سعی ما این بوده بهترین و عادلانه‌ترین روش را با کمک اهل فن تدوین کنیم. این واقعا یک چرخه است. ما در این چرخه دیده‌ایم که یک کشتی‌گیر در دو مسابقه بین‌المللی خوب کشتی نگیرد، از چرخه خارج می شود. در چرخه جدید قرار است ترکیبی از مسابقات داخلی و تورنمنت‌های خارجی را داشته باشیم. به همین دلیل هر کسی که شانس دارد در مدت زمانی حدود چهار تا پنج ماهه برای رسیدن به تیم ملی تلاش می‌کند. قرار بود انتخابی خرداد برگزار شود، اما شاید آن روز یک کشتی‌گیر نباشد، داوری ایراد داشته باشد یا هر مشکل دیگری.

 وی تاکید کرد: در تمام بحث های چرخه فکر شده است. در چرخه انتخابی سه پلن داریم؛ A،B،C. کسی که در مسابقات جهانی قزاقستان مدال و سهمیه گرفته، کسی که مدال نگرفته، اما سهمیه گرفته و کشتی‌گیری که نه مدال گرفته نه سهیمه. در کشتی آزاد تنها حسن یزدانی را داریم و در کشتی فرنگی نجاتی و گرایی. نفراتی مانند کریمی، احسان پور و امامی که مدال نگرفته‌اند اگر بخواهند در اوزان المپیکی به میدان بروند باید از صفر شروع کنند. تمام اینها امتیاز بندی شده است.

رئیس فدراسیون کشتی گفت: در این مدل کشتی‌گیری که قهرمان دنیا را شکست می‌دهد باید آزمایش شود، آنهم در تورنمنت‌های بین‌المللی. هر کسی بر اساس آورده‌اش در این سیستم دریافت می‌کند. کسی که مدال گرفته جایگاه ویژه‌ای دارد نه اینکه کشتی نگیرد، اما جایگاهش دیده می‌شود.

*قهرمانی کشور و استانی احیا می شود

قهرمان سابق کشتی جهان با اشاره به مسابقات قهرمانی کشور گفت: در پلن اول دید ما این است قهرمانی کشور احیا شود. با این چرخه قهرمانی استانی نیز احیا شود. در قهرمانی کشوری شهرها سهمیه دارند. به دانشجویان و قهرمان ارتش های جهان سهمیه مستقیم می دهیم. در وزن 86 بجز حسن یزدانی همه کشتی می گیرند. قهرمانی کشوری که ما طراحی کردیم. این قهرمان کشوری برای برج 8 است. منتظر ستاد کرونا هستیم. تا 10 تیر هم اتحادیه جهانی کشتی اجازه کشتی نداده. قرار بود چرخه را بعد از المپیک این کار را انجام دهیم اما حالا با تعویق یک ساله المپیک آن را اجرایی می‌کنیم. خیلی‌ها گفتند که ممکن است تیم زمین بخورد، اما من نگران این موضوع نیستم. این برنامه بر این اساس طراحی شده که مسابقات قهرمانی کشور مهر برگزار شود، اما اگر برنامه اتحادیه جهانی برنامه را تغییر بدهد ممکن است این چرخه هم تغییر کند.

*کشتی، فوتبال نیست

وی درباره نقش سرمربی در این چرخه گفت: از این طرح و جا دست سرمربی باز است؛ یکی کسی که ضرب بخورد، دوم کسی که باید در چه جام بین المللی کشتی بگیرد. کشتی فوتبال نیست که بگوییم فلان کشتی‌گیر به سیستم من نمی‌خورد. کشتی‌گیر خودش باید ببرد و ملی پوش شود. من 80 درصد ذهنیت بنا را تایید می‌کنم. خیلی حرفه‌ای انتخاب می‌کرده است. کسی که دوتا قهرمان جهان را می‌برد، باید انتخاب شود. مربیان اعتقاد دارند اگر کشتی گیر انتخاب شود، دیگر به حرف ما گوش نمی‌دهد. یک بند داریم که اخلاق رو رعایت نکند، مربی می‌تواند مستقیم اخراجش کند. تمام اینها در قانون دیده شده است. کشتی‌گیری مانند حسن یزدانی اگر زودتر انتخاب شود، برای خودش برنامه دارد و اینطور نیست که به حال خود رها شود.

رئیس فدراسیون کشتی گفت: در این مدل کشتی‌گیری که قهرمان دنیا را شکست می‌دهد باید آزمایش شود، آنهم در تورنمنت‌های بین‌المللی. هر کسی بر اساس آورده‌اش در این سیستم دریافت می‌کند. کسی که مدال گرفته جایگاه ویژه‌ای دارد نه اینکه کشتی نگیرد، اما جایگاهش دیده می‌شود.

وی افزود: یک ایمیلی برای ما آمده که مسابقات جهانی را در 2021 برگزار کنیم. ما موافقیم این مسابقات برگزار شود. در سال ۲۰۰۷ در روسیه ماخاش، سایتیف را دنبال کرد و همه جا مدال گرفت ولی بعد برعکس شد و او توانست همه مدال ها را بگیرد.

*محمدی ادامه بدهد، قطع همکاری می‌کنیم

دبیر با اشاره به شرایط موجود گفت: اگر کسی بخواهد این پروسه نقد بکند، باید من به عنوان رئیس فدراسیون باشم چون همیشه اعزام داریم و هزینه های زیادی را باید انجام بدهم. فشار مالی این روی من است. این در درازمدت کشتی ایران تکان می‌دهد. من تاکید می‌کنم اگر دیکتاتور بودم، این طرح را به مجمع می‌بردم و تصویب می‌کردم. علیرضا حیدری خودش قهرمان جهان بوده و وقتی این چرخه را خواند گفت خیلی دست سرمربی را باز گذاشته‌اید. من از دست سرمربی آزاد ناراحتم. اگر ادامه دهد با او قطع همکاری می‌کنیم.

وی با اشاره به نظرخواهی از اهالی کشتی گفت: حتماً از نظرات استفاده می‌کنم و مشورت پذیرم، اما تصمیم نهایی را خودم می‌گیرم. ما ادعا نمی‌کنیم که کارمان درست است و هنوز چیزی را تصویب نکردیم و نظرات دیگران را می‌گیریم و به همین منظور از کشتی‌گیران، مربیان و قهرمانان دعوت کردیم که نظر خود را در مورد این طرح بدهند و امروز نیز از اصحاب محترم رسانه خواستیم که ایرادات این طرح را به ما بگویند. اکثراً به صورت شفاهی نظرات خود را به ما داده‌اند، اما چند نفری هم مکتوب فرستاده‌اند. علیرضا حیدری کتبی نامه داد. ما هم کتبی جواب می‌دهیم چون فرد بزرگی است. دیروز از کشتی لرستانی، اشکانی و محبی را آوردیم و کامل توضیح  دادیم. خودم هم در تمام جلسات نشستم که یاد بگیرم.

*همه باید جام تختی کشتی بگیرند

رئیس فدراسیون کشتی با اشاره به جام تختی تاکید کرد: در جام تختی 10 نفر آمدند. هر کسی گفتند بیاید را آوردیم و  برای هر نفر 110 فرانک سوییس دادیم.  این اتفاق دیگر رخ نمی‌دهد هر رئیس هیئتی کسی را معرفی کند. همه باید جام تختی کشتی بگیرند چه اطری، چه محبی؛ بجز آن سه نفری که سهمیه گرفته اند. هر پلن چرخه ما کلی تبصره  و ماده دارد و برای همه چیز در آن فکر شده است. مثلا وزن 97 کیلوگرم آزاد همه باید قهرمان کشوری بگیرند، اوزان 65 و 74 هم همین‌طور. کسی که اول شد نمی‌گذاریم جام تختی بگیرد، چون قبلا همه حریفانش را در کشوری شکست داده و این کشتی‌گیر در جام تختی کشتی نمی‌گیرد و به جایش او را به جام بین‌المللی می‌فرستیم. بنا و محمدی مشخص می‌کنند کشتی‌گیر کدام جام برود. محمد بنا خیلی باهوش است و می داند کدام مسابقه بین المللی برود و او انتخاب می‌کند. سالهای قبل اینگونه بود همه ملی پوش ها می‌توانند در جام تختی کشتی بگیرند. 

وی افزود: در کشتی مملکت بجز چند نفر همه می‌گویند حق ما را خوردند. الان امتیازی کرده‌ایم و دست سرمربی هم باز است. کاکس هم در آمریکا باید همه مقدماتی آمریکا را کشتی بگیرد بعد با اسنایدر کشتی بگیرد تا به المپیک برسد. من هفته گذشته با رضا یزدانی صحبت کردم گفت می‌خواهم دوباره کشتی بگیرم. همه در 97 باید با هم کشتی بگیرند. می‌گویند یک نفر انتخاب شود اما نفرات دوم و سوم به خانه نمی‌روند که بلکه هستند. هر کجا که نفر اول نتوانست نفر بعدی وارد چرخه می‌شود. در گذشته هر وقت نفر اول انتخاب می‌شد نفرات بعدی بی‌انگیزه می‌شدند. کجای دنیا نفر دوم می‌توانست تیم ملی بیاید؟ این نیست که یک نفر انتخاب شود. نمی شود چهار پنج ماه مانده به المپیک انتخاب شود. تا 60 روز به المپیک احتمال دارد نفرات مشخص شود.

*هر کسی حقش ضایع شد، می تواند شکایت کند

وی در خصوص اینکه شرح وظایف سرمربی در این چرخه مشخص شده، گفت: من آمادگی را دارم که یک بند در این چرخه بنویسم چنانچه کسی حقش ضایع شد، برود شکایت کند. یکبار باید دادگاهی شویم که جوابگو باشیم. کشتی گیری که قرار است انتخاب شود، بلد است این قانون را دور بزند. در زمان طالقانی یک میلیون ششصد هزار کشتی گیر داشتیم الان زیر صد هزارتا. اگر قرار است ما مدرس داشته باشیم، در فدراسیون کشتی اول خودم تست می‌دهم که ببینیم ما هم بلدیم. ما شاید قهرمان خوبی باشم اما مدیر خوبی نیستم. در زمان گذشته فقط می‌گفتند فلانی مسئولیت دارد. الان فقط سوریان همچین حکمی دارد. بقیه همه شرح وظایف دارند. برای انیستیو هم احکامشان مشخص است. کامل برای همه مشخص است.

*مربیان تیم ملی را انتخاب نکردم

قهرمان المپیک سیدنی درباره انتخاب مربیان تیم ملی گفت: ما نگفتیم انتخاب سرمربی تیم ملی با انیستیو است. هیچ کس در کار دیگری دخالت نمی‌کند. در مورد مربی های پایه های بجز یک مورد من دخالت نکردم. بنا و محمدی هم انتخاب اول من نبودند و انتخاب شدند. بنا و محمدی انتخاب های من نبودند و وقتی آمدم بر سر کار بودند و من هم حکمشان را تا المپیک زدم. البته هر دو را مخصوصا آقای بنا را قبول دارم. من در همه حوزه‌ها تصمیم گیر نیستم.

*در مورد دوپینگ کوتاه نمی آیم

رییس فدراسیون کشتی در خصوص دوپینگ کشتی‌گیران در مسابقات انتخابی و سفارش اشخاص مختلف برای معرفی کشتی گیران خاطرنشان کرد: با مسئول نادو در ایران قرار است یک تفاهم جدیدی را داشته باشیم. ما در فینال لیگ تست گرفتیم. تا روزی که من هستم، در مورد دوپینگ کوتاه نمی آیم و اسم دوپینگی ها را اعلام کردیم. بالاترین افتخار طلای المپیک است و امتیازبندی برای هیات ها تغییر می‌کند. حتی اگر از هیاتی کشتی‌گیری دوپینگی شود، امتیاز منفی دارد و معرفی می‌شود. من گوش دادم ببین یوسفی افشار و زارعی چه گفتند. همه بیایند در انیستیو و ببینید چه مشکلی پیش آمده. وقتی خبرگزاری فارس می‌زند در امتیازبندی مشکل است دوستان حواسشان را جمع می‌کنند.

رئیس فدراسیون کشتی اضافه کرد: این چرخه همان تفکرات مربیان ماست، اما ما آن را تبدیل به قانون کردیم. محمد بنا طرح را دید و در مورد امتیاز صحبت داشت که آن را تغییر دهیم، اما اگر تغییرش می‌دادیم کل چرخه به هم می ریخت. فرایند انتخابی را در مجمع تصویب می‌کنیم تا قانون شود. چیزی که طراحی شده براساس تقویم اتحادیه جهانی است که رقابت‌ها از 10 تیر ماه از سر گرفته شود. اگر ستاد مقابله با کرونا اجازه دهد، لیگ از مرداد شروع شده و در مهر ماه تمام می‌شود، قهرمان کشوری هم آبان ماه برگزار می‌شود. حالا اینکه کرونا چه شرایطی ایجاد کند را نمی‌دانیم.

*هادی و کریمی می توانند در قهرمانی کشور کشتی نگیرند

وی رابطه با رضا یزدانی اظهار داشت: در کشتی سن را نگاه نمی‌کنند، در این قانون هر کسی بهتر است ملی‌پوش می‌شود. مثلا پرویز هادی در 125 کیلوگرم پارسال تیم ملی بوده اما ضرب خورده، نمی گوییم بیاید از قهرمان کشوری شروع کند، چون به خاطر مصدومیت به مسابقات جهانی نرفته است. در وزن 97 کیلوگرم هم اگر سهمیه گرفته بودیم، وضعیت همین بود و کشتی‌گیر سهمیه گرفته در قهرمانی کشور کشتی نمی‌گرفت. با رضا یزدانی هفته پیش صحبت کردم گفت تمرین می کنم و می خواهم کشتی بگیرم. تمام ۹۷ کیلوگرم های ما باید بیایند در قهرمانی کشور کشتی بگیرند تا طبق قانون چرخه کشتی بگیرند.

وی تصریح کرد: علیرضا کریمی نیز درست است به یک وزن بالاتر آمده اما او آسیب دیده بود و باید عادلانه تصمیم بگیریم. بنابراین او می تواند پس از کسب آمادگی با نظر سرمربی تیم ملی وارد چرخه شود و نیازی نیست حتما از قهرمانی کشور ورود کند.

*انتخاب مدیر تیم‌های ملی فرنگی مدنظر است

وی درمورد اینکه آیا جلسات با غلامرضا محمدی ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: در آزاد سلسله مراتب و مدیر تیم‌های ملی داریم. کادر فنی نظراتش را می‌گوید و کاوه به ما انتقال می‌دهد. در فرنگی مدیر نداریم و خودم با بنا به جلسه رفتم. رئیس فدراسیون کشتی در خصوص اینکه آیا فدراسیون قصد معرفی مدیر تیم‌های ملی فرنگی را دارد، گفت: دیروز در همین رابطه با سوریان بحث می‌کردیم و چند اسم مطرح شد. انتخاب مدیر تیم‌های ملی فرنگی مدنظر است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.