در لندن مدل تشخیصی مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه داده اند کی می توان بر اساس علائم یک فرد احتمال ابتلای او به کرونا را پیش بینی کند.

 

به گزارش جی پلاس،  این مدل هوش مصنوعی با مقایسه علائم افراد و نتایج آزمایشات رایج کووید(COVID) و با استفاده از داده‌های برنامه مطالعه علائم کووید(COVID Symptom Study app) برای پیش‌بینی ابتلای هر فرد به بیماری کووید-۱۹ استفاده می‌کند.

محققان می‌گویند که این مدل می‌تواند در مناطقی که دسترسی به آزمایش محدود است، به افراد کمک کند. دو آزمایش بالینی این سیستم در انگلستان و ایالات متحده قرار است به زودی آغاز شود.

بیش از ۳.۳ میلیون نفر در سطح جهان این اپلیکشن را دانلود کرده‌اند و از آن استفاده می‌کنند تا روزانه وضعیت سلامتی خود را گزارش دهند و در آن بگویند که حالشان خوب است یا علائم جدیدی مانند سرفه مداوم، تب، خستگی و از بین رفتن حس چشایی یا بویایی(نابویایی یا کربویی یا آنوسمی) را دارند. در این مطالعه، محققان داده‌های جمع آوری شده از حدود ۲.۵ میلیون نفر در انگلستان و ایالات متحده را که مرتباً وضعیت سلامتی خود را در برنامه ثبت می‌کردند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. حدود یک سوم از آنها علائم مرتبط با بیماری کووید-۱۹ را ثبت کرده بودند. از این تعداد، ۱۸ هزار و ۳۷۴ فرد گزارش دادند که آزمایش کروناویروس را انجام داده‌اند و از این میان جواب آزمایش ۷ هزار و ۱۷۸ نفر مثبت بوده است.

محققان این مطالعه در گام بعد این موضوع را که کدام علائم بیشتر با بیماری کووید-۱۹ و با احتمال مثبت شدن جواب آزمایش افراد مرتبط بوده را مورد بررسی قرار دادند.

 آنها طیف گسترده‌ای از علائم را در مقایسه با سرماخوردگی و آنفلوانزا مشاهده کرده و تنها بر روی تب و سرفه تمرکز نکردند.

در نهایت آنها دریافتند که از بین رفتن حس چشایی و بویایی(آنوسمی) یکی از علائم برجسته و خاص است و دو سوم از کاربرانی که جواب آزمایش آنها مثبت بوده و به بیماری کووید-۱۹ مبتلا بوده‌اند در مقایسه با بیش از یک پنجم شرکت کنندگان که آزمایش آنها منفی بوده، این علائم را گزارش داده‌اند. این یافته‌ها حاکی از آن است که آنوسمی نسبت به تب یکی از علائم مهم برای پیش‌بینی بیماری کووید-۱۹ است و گزارش‌ها حاکی از آن است که از دست دادن حس بویایی و چشایی از علائم شایع این بیماری هستند.

محققان سپس یک مدل ریاضی ایجاد کردند که با دقت نزدیک به ۸۰ درصد و براساس سن، جنسیت و ترکیبی از چهار علائم اصلی مانند از بین رفتن حس بویایی و چشایی، سرفه شدید یا مداوم، خستگی و از دست دادن اشتها پیش‌بینی می‌کند که آیا یک فرد احتمال ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را دارد یا خیر.

محققان از این مدل برای بررسی بیش از ۸۰۰ هزار کاربر این برنامه که علائم را تجربه کرده‌اند، استفاده کردند و پیش‌بینی کردند که تقریباً زیر یک پنجم افرادی که حال مساعدی نداشتند(۱۷.۴۲) احتمالاً در آن زمان بیماری کووید-۱۹ داشته‌اند.

محققان پیشنهاد می‌کنند که ترکیب این مدل پیش‌بینی هوش مصنوعی با استفاده از برنامه می‌تواند به محض شروع اولین علائم این بیماری به شناسایی افرادی که احتمالاً به این بیماری مبتلا هستند، کمک شایانی کند.

پروفسور "تیم اسپکتر"(Tim Spector) از دانشگاه کینگز لندن گفت: نتایج مطالعه ما نشان می‌دهد که از بین رفتن حس چشایی و بویایی علائم اصلی هشدار دهنده ابتلا به بیماری کووید-۱۹ است و باید در غربالگری عادی برای این بیماری گنجانده شود.

یافته‌های این مطالعه در مجله " Nature Medicin" منتشر شد.

مطلب مرتبط: 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.