سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد؛ در سال ۱۳۹۸، نزدیک به ۱۷ هزار نفر در حوادث رانندگی کشور کشته شدهاند که البته این تعداد در مقایسه با نسبت به سال قبل کاهش یافته است.
به گزارش جی پلاس، در سال ۱۳۹۸، ۱۶ هزار و ۹۴۷ نفر در حوادث رانندگی ترافیکی کشته شدهاند، این تعداد نسبت به سال قبل از آن، ۱.۴ درصد کاهش یافته است.
بیشترین کشته های حوادث رانندگی در شهریور
بر اساس این گزارش بیشترین کشته های حوادث رانندگی مربوط به شهریور ماه با هزار و ۷۹۷ نفر و کمترین آن مربوط به اسفند ماه با یکهزار و ۴۸ نفر بوده است. همچنین روز ۱۷ شهریور با ۸۹ کشته، ۲۵ تیر و ۱۷ مرداد با ۸۱ کشته و ۱۳ خرداد با ۸۰ کشته پرتلفات ترین روز های سال ۹۸ بوده است.
بیشترین مرگ ها در جاده های برون شهری
در این گزارش با تأکید بر اینکه بیشترین تلفات مربوط به مسیرهای برون شهری است، آمده است: ۶۶ درصد کشته های تصادفات مربوط به جاده های برون شهری، ۲۴.۷ درصد در راه های درون شهری ،۷.۳ درصد در جادههای روستایی و محل تصادف نیم درصد در راههای اختصاصی و ۱.۴ درصد در سایر راهها بوده است.
بیشترین تلفات در استان فارس
بر اساس این گزارش در سال گذشته استانهای فارس با ۱۲۶۹ نفر، تهران با ۱۲۴۱ نفر و خراسان رضوی با ۱۱۳۲ نفر بیشترین و استانهای ایلام با ۱۶۳ نفر، کهگیلویه و بویراحمد با ۲۰۶ نفر و اردبیل با ۲۰۹ نفر کمترین تعداد کشته های ناشی ازحوادث رانندگی را داشتهاند.
بیشترین درصد افزایش در استان بوشهر
بیشترین افزایش در مرگهای ناشی از حوادث رانندگی درسال۹۸ نسبت به سال قبل از آن در استان های بوشهر (۳۷.۳ درصد) و یزد (۳۲.۵ درصد) و بیشترین کاهش مربوط به استان های کردستان (۱۶.۱- درصد) و گیلان (۱۶- درصد) بوده است.
بیش از سه چهارم کشته شده ها مرد هستند
این بررسی ها نشان می دهد که ۷۸.۲ درصد از کشته های ناشی از حوادث رانندگی در سال ۹۸ مرد (۱۳ هزار و ۲۵۶ نفر) و ۲۱.۸ درصد زن (سه هزار و ۶۹۱ نفر) بودهاند. همچنین در افراد ۱۸ سال به بالا، ۷۲.۱ درصد متأهل و ۲۶.۷ درصد مجرد بوده و وضعیت تاهل ۱.۲ درصد آنان نامشخص بوده است.
رانندگان؛ بیشترین قربانی
در زمان وقوع تصادف ۴۳.۳ درصد از افراد، راننده وسیله نقلیه، ۲۰.۸ درصد عابر پیاده و ۳۵ درصد سرنشین یا ترک وسیله نقلیه بوده اند.
از مجموع تلفات رانندگی سال ۹۸، ۲۰.۸ درصد عابر پیاده و ۱۹.۴ درصد موتورسیکلت سوار بودند.
۳۰-۴۹ سال بیشترین تلفات
از لحاظ سنی ۷.۴ درصد افراد فوت شده در حوادث رانندگی سال گذشته ۱۰ سال و کمتر، ۵.۶ درصد ۱۷-۱۱ سال، ۲۳.۵ درصد ۲۹-۱۸ سال، ۳۱.۹ درصد ۴۹-۳۰ سال، ۳۱.۵ درصد کشته های تصادفات ۵۰ سال به بالا داشتهاند.
کاهش ۱۱.۸ درصدی تلفات موتورسواران در سال ۱۳۹۸
در طی سال ۱۳۹۸ نسبت به سال قبل، تلفات راکبین خودروی سواری ۳.۱ درصد و وانت بار ۷ درصد افزایش و تلفات موتورسواران ۱۱.۸ درصد و عابران پیاده ۲.۸ درصد کاهش داشته است.
ضربه به سر علت اصلی مرگ
علت اصلی مرگ ۳۸.۵ درصد از افراد ضربه به سر، ۳۰.۹ درصد شکستگیهای متعدد، ۷.۵ درصد به دلیل خونریزی و ۱۶.۴ درصد به دلیل علل اشتراکی (موارد دارای بیش از یک علت)، ۶.۷ درصد سایر موارد بوده است.
نیمی از متوفیات حوادث رانندگی در محل حادثه کشته می شوند
محل فوت ۵۲.۴ درصد از افراد در محل حادثه، ۶ درصد حین انتقال به بیمارستان و محل فوت، ۴۰.۸ درصد از افراد در بیمارستان بوده است. همچنین نحوه انتقال ۹۲.۴ درصد افراد متوفی از طریق آمبولانس بوده است.
کاهش ۵.۵ درصدی مصدومین ارجاعی به پزشکی قانونی
در سال ۹۸، ۳۴۷ هزار و ۳۰۷ مصدوم تصادف به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کرده اند که این تعداد نسبت به سال گذشته ۵.۵ درصد کاهش یافته است.