هیچ یافته علمی برای اثبات این که مصرف زیاد ویتامین ها موجب پیشگیری از ابتلا به کرونا است وجود ندارد
به گزارش جی پلاس، نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: شایعاتی وجود داشت در مورد «روی» که اگر زیاد مصرف شود باعث تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد، این موضوع تکذیب شد و اکنون مجدد به حالت اولیه برگشته است.
جوزدانی تصریح کرد: شایعاتی هم وجود داشت که نشان میداد مصرف زیاد ویتامین C میتواند در افرادی که ناقل ویروس کرونا هستند، احتمال ابتلا را افزایش دهد، اما بعدها این موضوع رد شد و هیچ یافتهای آن را تایید نکرد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: در حال حاضر توصیهای نداریم برای کسانی که هر روز ویتامین استفاده میکنند، بلکه اگر رژیم روزانه خود را رعایت میکنند و دارای سیستم ایمنی قوی هستند و هیچ مشکل یا بیماری ندارند در حالت عادی الگوبرداری از برنامه رژیم غذایی کفایت میکند.
جوزدانی اظهار کرد: اگر فردی به بیماری زمینهای مانند: فشار خون، دیابت، بیماری قلبی و ... مبتلاست، حتی اگر به مصرف زیاد ویتامین یا مکمل اقدام کند باید بداند که با این روش نمیتواند از ابتلا به کرونا پیشگیری کند.
او گفت: هیچ یافته علمی وجود ندارد که نشان دهد مصرف زیاد ویتامینها یا مکملها شانس ابتلا به کرونا را افزایش خواهد داد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: یکی از ویتامینهایی که بر سیستم ایمنی بدن نقش دارد ویتامین D است که در صورت زیاد مصرف کردن مسمومیت ایجاد میکند و هفتهای یک بار خوردن دز ۵۰ هزار آن باعث ایجاد مشکل خواهد شد.
جوزدانی گفت: ویتامینهای گروه B و ویتامین C از مولتی ویتامینهای محلول در آب هستند و زیاد مصرف کردن آنها مشکل ایجاد نمیکند، اما مصرف زیاد ویتامینهای محلول در چربی مشکل ساز خواهد شد.
او افزود: اگر فردی مستعد ابتلا به سنگ کلیه باشد مصرف زیاد ویتامین C باعث ایجاد سنگ کلیه خواهد شد و شواهدی در این مورد وجود ندارد که به کرونا ارتباطی داشته باشد.
مطلب مرتبط: نتایج مهم کشف شده از کالبدشکافی قربانیان کرونا