قیمت سکه که در دومین روز هفته با قدرت از مرز روانی ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی عبور کرده بود، با شتابی زیاد از این مرز عقب نشست.

به گزارش جی پلاس،‌ فلز گرانبهای داخلی در ابتدای روز دوشنبه در محدوده ۶ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان قرار گرفت که ۳۰ هزار تومان کمتر از روز دوم هفته بود. در ادامه روز افت سکه ادامه یافت و تا قیمت ۶ میلیون و ۴۵۰ هزار تومانی نیز پایین رفت. با این حال، از اواخر روز کمی خریدها بالا رفت و ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۶ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان قرار گرفت. این قیمت ۹۰ هزار تومان کمتر از روز یکشنبه بود و برخی از معامله‌گران را متضرر کرد.

این  دسته از معامله‌گران،‌ کسانی بودند که با شکست مرز مقاومتی ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی خریدهای خود را به یکباره بالا برده بودند؛ با این حال، به نظر می‌رسد بخشی دیگر از معامله‌گران روز دوشنبه تصمیم گرفتند از خریدهای روزهای قبل خود سودگیری کنند. البته از افت سکه در روز سوم هفته دو عامل بنیادی نیز حمایت می‌کردند. اولین عامل کاهش بهای دلار در بازار داخلی بود و دومی عدم افزایش خاص قیمت طلا در بازارهای جهانی.

سکه

دلار دیروز نه‌تنها توان عبور از محدوده ۱۶ هزار و ۲۰۰ تومانی را از خود نشان نداد، بلکه در جهت کاهشی حرکت کرد و یک‌بار دیگر به مرز ۱۶ هزار تومانی نزدیک شد. ساعت ۴ بعدازظهر دیروز شاخص ارزی در بازار با قیمت ۱۶ هزار و ۱۰۰ تومان به فروش می‌رفت که ۱۵۰ تومان کمتر از روز یکشنبه بود. به گفته فعالان، نبود قدرت در سمت تقاضا مهم‌ترین عاملی است که موجب شد این ارز در معرض افت قرار بگیرد. از نظر این عده، معامله‌گران در روزهای اخیر بیشتر به‌دنبال آن هستند که در دامنه ۱۶ تا ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومانی نوسان‌گیری محدود کنند. در واقع از آنجا که در بازار تقاضا و عرضه خاصی وجود ندارد و حجم خرید و فروش‌ها پایین آمده است، بخشی از معامله‌گران به‌دنبال نوسان‌گیری در فاصله‌های محدود هستند. در این میان، نقش اخبار نیز برای نوسان‌گیری در این فاصله‌های کوتاه بیشتر می‌شود. به‌عنوان مثال، دیروز کسانی که از کاهش قیمت متضرر می‌شدند، سعی کردند با پخش خبر عدم همکاری بانک کونلون چین با ایران، سمت خریدها را تقویت کنند و در زمان محدودی نیز موفق بودند. با این حال، این خبر تایید نشده بود و در نتیجه اثرش هم به سرعت از دست رفت. آنچه مسلم است تا زمانی که بازار در محدوده ۱۶ تا ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان قرار دارد، نمی‌توان در مورد روند آینده قیمت‌ها نظر خاصی داشت، ولی شکست قیمت از هر سو می‌تواند میزان خریدها یا فروش‌ها را بیشتر کند. در این میان، ارزش دلار در کشورهای همسایه و نرخ حواله درهم نیز از جمله متغیرهایی هستند که بازیگران بازار داخلی به دقت روند آن را دنبال می‌کنند. به‌عنوان مثال، دیروز ارزش دلار در هرات افغانستان به زیر مرز ۱۶ هزار تومانی نرفت و همین عامل حمایتی برای این ارز در بازار داخلی و کاهش فروش‌ها شد.  در حالی که افت دلار، مهم‌ترین عاملی بود که سکه را در روز دوشنبه کاهشی کرد، نباید از نقش اونس نیز غافل شد.

بسیاری از معامله‌گران بازار داخلی انتظار داشتند طلای جهانی در روز دوشنبه روند افزایشی را با قدرت از سر بگیرد؛ با این حال چنین اتفاقی رخ نداد و حداقل طلا تا ساعت ۴ بعدازظهر زیر مرز هزار و ۷۰۰ دلاری باقی ماند. در واقع سکه روز دوشنبه از سوی طلای جهانی نیز تحریک به افزایش قیمت نشد. از آن سو گفته می‌شود حجم تقاضا نیز دیروز چندان در بازار سکه و طلا بالا نبوده است.   نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به اینکه معاملات فیزیکی بازار طلا در کمترین حد قرار دارد، گفت: با توجه به تعطیلی حدود ۴۰ روزه بازار طلا و سکه، روند بازار قابل پیش‌بینی نیست. به گزارش «ایبنا» محمد کشتی‌آرای درباره روند بازار طلا و سکه در روزهای پیش رو اظهار کرد: در حال حاضر بازار طلا و سکه تعطیل و معاملات فیزیکی در کمترین حد قرار دارد و واحدهای صنفی طلا و جواهر تا ۳۰ فروردین ماه نیز تعطیل هستند و پس از این تاریخ بازگشایی خواهند شد. وی افزود: اما قیمت‌ها براساس اونس جهانی، نرخ ارز و فرمول‌های موجود در بازار محاسبه می‌شود و معاملات فقط به‌صورت محدود و میان افراد صنفی و حرفه‌ای انجام می‌شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 1407834
  • منبع: دنیای اقتصاد
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.