آلودگی هوا به کروناویروس مطلبی است که در فضای مجازی ترند شده و بسیاری به غلط آن را فهمیدهاند.
به گزارش جی پلاس، اگر کروناویروس فقط از راه دست دادن، روبوسی و عطسه قابل انتقال بود قاعدتا نباید این حجم از انسانها را مبتلا میکرد. متخصصان ژاپنی دریافتند که حجم بسیاری از مبتلایان به کوید۱۹ قربانی راه انتقال دیگری از ویروس شدند. در ادامه گزارشی کامل دربارهی این موضوع تهیه کرده ایم.
عطسه و سرفه عامل اصلی نیستند
عطسه و سرفه یکی از راههای انتقال کروناویروس هستند که همزمان با آنها از دهان ما دراپلتها خارج شده و ویروس از کسی به دیگری انتقال پیدا میکند. پژوهشگران ژاپنی، برای آزمایش این دراپلتها کسی را به اتاقی با دوربینی مخصوص میآورند و با تحریک عصبهای بینی او عطسه میکند. فیلمی که با دوربین مخصوص از او گرفته شده تنها دراپلتها و قطرات آب ریز را نشان میدهد و دراپلتها فورا به زمین میفتند؛ اما با استفاده از پرتوهای لیزری داخل اتاق و دوربینی که حساسیت بالاتری (شناسایی دراپلتها با قطر کمتر از ۰.۱) دارد فیلم را مورد مطالعه قرار میدهند. این دوربین ذراتی را نشان میدهد که بعد از عطسه از دهان شخص خارج شده و در هوا معلق میشوند. این ذرات میکرودراپلتها نام دارند.
عامل اصلی انتقال ویروس میکرودراپلتها هستند
میکرودراپلتها نه تنها با سرفه و عطسه؛ بلکه با نفس عمیق کشیدن و صحبت کردن با صدای بلند نیز از دهان خارج میشوند و به طبع عامل انتقال ویروس نیز هستند. راه حلی که پژوهشگران ژاپنی پیشنهاد میدهند تهویه هوا هر یک ساعت یکبار است. به این صورت که هر یک ساعت، یکبار در یا پنجرهها را باز کرده و گردش هوا ایجاد کنیم. میکرودراپلتها ذرات سبکی هستند که به راحتی با جریان هوا حرکت میکنند. اگر در یک اتاق ۱۲ متری کسی که مبتلا یا ناقل کوید۱۹ است عطسه، سرفه و با صدای بلند صحبت کند یا نفس عمیق بکشد تمام آن فضا را آلوده کرده است. تنها تهویه مناسب اتاق است که میتواند افراد را از این ریز ذرات معلق در هوا حفظ کند.
مطلب مرتبط: رابطه ابتلا به کرونا و آلودگی هوا در اروپا