شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری در سراسر دنیا در آغاز سال ۲۰۲۰ دست به پیشبینی وضعیت اقتصادی در این سال زدند.
به گزارش جی پلاس، برآیند این گزارشها نشان میدهد با اینکه احتمال تکرار بازدهی دورقمی سال ۲۰۱۹ در بسیاری از بازارها در سال جاری کم است، اما همچنان میتوان نگاهی مثبت به اتمسفر اقتصادی امسال داشت. اما در بازار طلای سیاه به باور تحلیلگران آینده قیمتها به اتفاقات اخیر منطقهای گره خورده است و بسته به اینکه واکنش ایران به شهادت سردار سلیمانی در چه سطحی و چه زمانی رخ خواهد داد، نفت میتواند با جهش قیمتی مواجه شود.
یکی از داغترین بحثهای روزهای ابتدایی سال نو میلادی در بین محافل اقتصادی، پیشبینی وضعیت اقتصاد کلان و متغیرهای اساسی آن در سال ۲۰۲۰ است. «به نظر میآید احتمال کمی وجود دارد که بازدهی دو رقمی سال ۲۰۱۹، در سال پیشرو میلادی تکرار شود»، این شاید یکی از مهمترین گزارههایی است که در بیشتر گزارشهای اقتصادی که برای پیشبینی سال جاری میلادی ارائه میشود، وجود دارد. با وجود ادامه جنگ تجاری، تنشهای سیاسی و دیگر عوامل، به نظر میآید داراییهایی که عمدتا در سال ۲۰۱۹ بهترین عملکرد دهه اخیر خود را داشتند، شانس کمی برای تکرار چنین اتفاقی داشته باشند. یکی از منابع مهمی که میتواند پایگاهی برای دریافت چشماندازهای معتبر اقتصادی برای آینده باشد، شرکتهای مشاورهای معروف در زمینه اقتصادی در سراسر دنیا هستند. در این گزارش مروری خواهد شد بر نظرات کارشناسی شرکتهای مهم اقتصادی در سراسر دنیا درباره زمینه اصلی اقتصاد در سال ۲۰۲۰ میلادی.
سرمایهگذاری استاندارد آبردین (اسکاتلند): در سال آینده میلادی با توجه به رکود اقتصادی و افزایش نااطمینانیهای سیاسی، در حالی که با بازدههای پایینی مواجه خواهیم بود، سرمایهگذاران بهتر است که با احتیاط بیشتری به سمت گروههای مختلف دارایی حرکت کنند، و با متنوع کردن پورتفولیو خود دست به تعدیل ریسکهای احتمالی بزنند. بانک آو آمریکا (ایالات متحده): در سال ۲۰۲۰ همچنان جنگ تجاری موضوع مرکزی پیشبینیهای اقتصادی ماست؛ البته متغیر مهم دیگر در این سال انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده خواهد بود. بهطور کلی ما نسبت به وضعیت اقتصادی در این سال خوشبین هستیم؛ دلایل خوشبینی به دو عامل بازدهای بالاتر اقتصاد آمریکا و دلار ضعیفتر برمیگردد که اثر خود را در اقتصاد کشورهای گروه ۱۰ و بازارهای نوظهور خواهد گذاشت.
موسسه سرمایهگذاری بلکراک ( ایالات متحده): به نظر میآید رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۰ مقداری بیشتر از سال قبل باشد. این اتفاق یک موضوع خوشایند برای داراییهای پرریسک است. مورد اصلی ما برای سال ۲۰۲۰ رشد ملایمی در اقتصاد دنیاست که توسط سیاستهای انبساطی مالی و فشار نسبتا بیشتر تورم ایالات متحده، پشتیبانی میشود. همچنین در مورد چین به نظر میآید، دومین قطب اقتصادی با اینکه باثبات خواهد ماند، اما همچنان اشتهای کمی برای تکرار محرکهای بزرگمقیاس گذشته در آن دیده میشود. ما برای نیمه اول سال رشد ملایمی پیشبینی میکنیم که ناشی از فعالیتهای حوزه ساخت و تولید در سرتاسر جهان و بخشهای حساس به نرخ بهره مانند مسکن است.
موسسه مدیریت دارایی دویچه بانک (آلمان): مسیر تاریخ این درس را پیش روی ما میگذارد که بعد از سالی با بازدهی بالا - مانند سال ۲۰۱۹- با سالی مواجه نخواهیم بود که در آن سقوط سنگینی رخ دهد. اما در عوض سالی که در ادامه یک سال پربازده میآید، سالی با رشد متوسط خواهد بود. به همین علت به نظر میآید میتوان نظر مثبتی به سال ۲۰۲۰ داشت.
گلدمن ساکس (ایالات متحده): داراییهای پرریسک در سال ۲۰۱۹ از سیاستهای انبساطی بانک مرکزی نفع بردند، اما به نظر میآید اکنون این رشد اقتصادی است که باید به کمک بازدهیها بیاید. به نظر ما در سال ۲۰۲۰ نسبتا با رشد اقتصادی بهتری مواجه خواهیم بود، و به همین دلیل بازدهی داراییهای پرریسک در این سال با افت مواجه خواهد شد. اما در کنار این مقدار زیادی از ریسکها برای سال پیشرو وجود خواهد داشت، که به همین دلیل روند صعود اقتصادی محدود پیشبینی میشود. مدیریت دارایی رویال بانک (کانادا): سیاستهای مناسب بانکهای مرکزی، در کنار دیگر متغیرهای تحریککننده مالی، همچنان میتواند بهعنوان پشتوانهای برای رشد اقتصادهای توسعهیافته در سال ۲۰۲۰ و حتی در افق بلندمدتتر عمل کند. این اتفاق میتواند سبب افزایش رشد و سود شرکتها و سهام آنها در این سال باشد.
جی پی مورگان چیس (ایالات متحده): اعتقاد ما درباره سال ۲۰۲۰ این است که همچنان محرکهای مثبت در این سال، حداقل در نیمه اول سال ادامه پیدا میکند و بعد از آن و با فاصله زمانی برخی محرکهای منفی در بازارها چیره خواهد شد. از این رو به نظر میآید سال ۲۰۲۰ دو روی متفاوت خواهد داشت. بازدهیها بهطور کلی از سال ۲۰۱۹ پایینتر و اغلب یک رقمی خواهد بود. مورگان استنلی (ایالات متحده): سال ۲۰۲۰ با بهبود اقتصاد جهانی اما با شرایط ناهموار همراه خواهد بود. سیاستهای مالی انبساطی بیشتر و ثبات در تجارت جهانی، میتواند در شتاب بخشیدن به رشد جهانی کمک کند اما این رشد با موانعی روبهرو است و میتواند در نهایت بر سود شرکتها و بازار کار فشار بیاورد.