جدیدترین گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نشان داد که قیمت جهانی مواد غذایی در ماه میلادی گذشته به دلیل رشد قیمت گوشت و روغن‌های گیاهی، افزایش داشته است.

به گزارش جی پلاس، شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه‌های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی می‌کند، در نوامبر به ۱۷۷.۲ واحد رسید که ۲.۷ در مقایسه با اکتبر و ۹.۵ درصد در مقایسه با نوامبر سال ۲۰۱۸ افزایش داشت. این شاخص اکنون در بالاترین سطح خود در ۲۶ ماه گذشته قرار دارد.

شاخص قیمت غلات فائو به دلیل صادرات بالا و رقابت شدید میان تولیدکنندگان جهان که روی قیمت‌های گندم تاثیر گذاشت، در نوامبر ۱.۲ درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۶۲.۴ واحد رسید. قیمت برنج تحت تاثیر عرضه محصول جدید به بازار که قیمتها را تحت فشار کاهشی قرار داد، به پایین‌ترین حد در شش ماه اخیر رسید.

شاخص قیمت روغن‌های خوراکی فائو ۱۰.۴ درصد رشد کرد و به ۱۵۰.۶ واحد رسید که بالاترین حد از ماه مه سال ۲۰۱۸ بود. رشد قیمت روغن پالم که به دلیل تقاضای بالا برای واردات تقویت شد و استفاده فزاینده از بیودیزل و نگرانی‌ها نسبت به کمبود احتمالی عرضه در رشد این شاخص تاثیر بسزایی داشت.

همچنین شاخص قیمت گوشت بزرگترین رشد ماهانه را از ماه مه سال ۲۰۰۹ داشت و با ۴.۶ درصد رشد نسبت به اکتبر، به ۱۹۰.۵ واحد رسید و گوشت گاو و گوسفند به دلیل تقاضای بالا از سوی چین و تقاضا در آستانه تعطیلات سال نوی میلادی، شدیدترین افزایش قیمت را داشتند.

 

شاخص قیمت شکر به دلیل پیش بینی وجود تقاضای بالاتر، در نوامبر ۱.۸ درصد نسبت به اکتبر رشد کرد و به ۱۸۱.۶ واحد رسید.

شاخص قیمت لبنیات فائو پس از کاهش در دو ماه گذشته، به ۱۹۲.۶ واحد رسید که نسبت به اکتبر اندکی افزایش داشت.

بر اساس گزارش رویترز، فائو پیش‌بینی خود از تولید جهانی غلات در سال ۲۰۱۹ را به میزان ۰.۴ درصد بالا برد و تولید غلات را ۲.۷۱۴ میلیارد تن برآورد کرد. طبق پیش بینی این نهاد سازمان ملل، تولید جهانی گندم با ۴.۸ درصد افزایش نسبت به سطح سال ۲۰۱۸ به ۷۶۶.۴ میلیون تن و تولید برنج با ۰.۵ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۱۸، به ۵۱۵ میلیون تن خواهد رسید.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.