یک روانشناس گفت: اگر فرد خودشیفته مقابل شما جزء افراد مهم زندگیتان نیست در ارتباط خود تجدید نظر کنید.

به گزارش جی پلاس، حسن اکبرزاده روانشناس و مشاور درباره افراد خودشیفته اظهار کرد: بهتر است ابتدا تعریفی از افراد خودشیفته داشته باشیم و در ادامه به ویژگی‌های افراد خودشیفته بپردازیم تا بتوانیم راهکار‌های کنار آمدن با این افراد و چگونه زندگی کردن با آن‌ها را ارائه دهیم.

اکبرزاده با بیان اینکه فرد خودشیفته اصطلاحا کسی که بیش از حد عاشق خودش است، افزود: هر چند علاقه  و دوست داشتن خود یک ویژگی مثبت محسوب می‌شود اما افراط در دوست داشتن خود باعث بروز مشکلاتی در خود فرد و ارتباطات بین فردی او می‌شود.

او درباره ویژگی‌های بارز افراد خودشیفته، گفت: در نگاه اول آدم‌های جذابی هستند و خیلی‌ها علاقمند ارتباط با آن‌ها هستند، موفقیت‌ها و توانمندی‌های خود را بزرگنمایی می‌کنند، تاکید زیادی بر متفاوت بودن و برتر بودن دارند، نیاز به تحسین شدن در آن‌ها خیلی بالاست، همدلی ضعیفی در مقابل دیگران دارند و در عوض انتظار تایید شدن از طرف دیگران بالاست.

این روانشناس ادامه داد: از دیگر ویژگی های افراد خودشیفته آن است که، تحمل باخت یا شکست را ندارند، نگاه از بالا به پایین دارند، ذهن محدودی دارند، از موفقیت‌های دیگران ناراحت می‌شوند، خود را آدم‌های باهوش تلقی می‌کنند، افکار متحجری دارند، انتقادپذیر نیستند و...

اکبرزاده گفت: این اختلال جزء اختلال‌های مقاوم روانشناختی است و این افراد به قدری مقاوم هستند که اگر جزء افراد مهم زندگیتان نیستند بهتر است از آن‌ها فاصله بگیرید.

او تصریح کرد: در مشاوره‌های پیش از ازدواج ویژگی خودشیفتگی از مواردی هست که مانع پیشرفت مسیر پیش از ازدواج می‌شود، چون در این صورت فردی که خودشیفته است بدنبال تغییر همه جانبه طرف مقابل است که در مسیر ازدواج چنین در خواستی هیچ جایگاهی ندارد.

این روانشناس با اشاره به اینکه ازدواج با افراد خودشیفته یک مسیر دشواری را پیشروی افراد قرار می‌دهد، اضافه کرد: با توجه به ویژگی‌های فوق (ویژگی‌های یک فرد خودشیفته) نهایتا باید پذیرای اکثر خواسته‌های آن‌ها باشید، اعتراضی نکنید و فقط عمل کنید چرا که این ویژگی را به عنوان یک اختلال قبول ندارند بلکه به عنوان یک توانمندی خاص به آن می‌نگرند و شما هیچ توانایی در توافق کردن با آن‌ها یا تغییر دادن آن‌ها ندارید.

اکبرزاده درباره راهکار برای رفتارکردن با افراد خودشیفته، عنوان کرد: با توجه به ویژگی‌های فوق افراد خودشیفته را شناسایی کنید  چرا که جزء اختلالات مقاوم روانشناختی است؛ در صورتی که فرد مقابل جزء افراد مهم زندگیتان نیست در ارتباط خود با او تجدید نظر کنید.

او با اشاره به اینکه اگر فرد مهم و با ارزشی برایتان هست، بهتر است خودشیفتگی اورا بپذیرید، اضافه کرد: سعی نکنید آن‌ها را تغییر دهید، چون موفقیتی حاصل نخواهد شد همچنین بازی‌های روانی و عملی آن‌ها را شناسایی کنید تا وارد این بازی‌ها نشوید چرا که تحت هر شرایطی نتیجه مثبتی در پی ندارد.

این روانشناس ادامه داد: در ارتباط با آن‌ها محدوده رفتاری و اهداف خود را مشخص کنید، از ویژگی‌های مثبت او به عنوان بازخورد استفاده کنید، کوچکترین همدلی آن‌ها را با بازخورد مثبت تقویت کنید، در رابطه حد و مرز تعیین کنید و به آن‌ها متعهد باشید.

اکبرزاده خاطرنشان کرد: دربرخورد با افراد خودشیفته سعی نکنید خودتان را برتر جلوه دهید، در این روابط حواستان به عملکرد و اعتماد به نفستان باشد و نهایتا به فکر تغییر آن‌ها نباشید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1277800
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.