محققان درباره رابطه آبمیوه‌های طبیعی با افزایش خطر ابتلا به دیابت به اطلاعات جدیدی دست یافتند.

به گزارش جی پلاس، در حالی که محققان تا پیش از این به خوبی می‌دانستند که نوشیدنی‌هایی با قند مصنوعی افزودنی می‌توانند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهند، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که ممکن است همین اثر در مورد نوشیدنی‌های شیرین ۱۰۰ درصد طبیعی، مانند آبمیوه‌ها و نوشابه‌های رژیمی صادق باشد.

شواهد موجود در مورد نوشابه رژیمی و تأثیر آن بر خطر ابتلا به دیابت متناقض بوده است. برخی مطالعات نشان می‌دهد که ممکن است این تأثیر را داشته باشد، در حالی که برخی دیگر گزارش می‌دهند که هیچ ارتباطی بین این دو وجود ندارد.

اکثر مردم بر این باورند که نوشیدنی‌های شیرین طبیعی برای سلامتی مفید هستند. اما، تحقیقات اخیر نشان داده است که آن‌ها چندان هم بی ضرر نیستند. به عنوان مثال، داده‌های یک مطالعه نشان داد که این نوشیدنی‌های طبیعی می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را در فرد افزایش دهند.

از طرفی، تحقیقات یک تیم بین المللی از محققان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد در بوستون، MA و دانشگاه فودان در شانگ‌های چین، نشان می‌دهد که تمام نوشیدنی‌های شیرین، از جمله آبمیوه‌های طبیعی و نوشیدنی‌های شیرین مصنوعی، می‌توانند خطر دیابت را افزایش دهند.

نتایج این مطالعه که در مجله Diabetes Care منتشر شده است پیشنهاد می‌کند که افراد می‌توانند با جایگزین کردن نوشیدنی‌های غیرقندی مانند آب، چای و قهوه با هر نوع نوشیدنی شیرین، احتمال این خطر را کاهش دهند.

نوشیدنی‌های حاوی قند مصنوعی تا ۱۶ ٪ خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند

محققان در بررسی‌های خود پرسشنامه‌هایی را در اختیار شرکت کنندگان قرار دادند که از آن‌ها سؤال می‌کردند چند بار غذا‌ و نوشیدنی خاص مصرف می‌کنند. با تجزیه و تحلیل نتایج، محققان دریافتند که افرادی که مصرف روزانه نوشابه‌های با قند افزوده و آبمیوه‌های شیرین را در طول ۴ سال ادامه داده اند، شاهد افزایش خطر ابتلا به دیابت به میزان حدود ۱۶ درصد بوده اند.

همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع دو، در افرادی که مصرف نوشیدنی‌های حاوی شیرین کننده مصنوعی مانند نوشابه رژیمی را به همان میزان و در مدت ۴ سال ادامه داده اند، ۱۸ درصد افزایش می‌یابد.

به علاوه تحقیقات نشان داد جایگزینی یک وعده نوشیدنی شیرین روزانه با آب، قهوه و چای شیرین نشده به میزان ۲ تا ۱۰ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد.

به گفته محققان این طرح، افراد نباید مزایای آب میوه‌های طبیعی را بیش از حد ارزیابی کنند، این نوشیدنی‌ها اگرچه حاوی برخی مواد مغذی هستند، اما مصرف آن‌ها باید به صورت متعادل باشد.

از طرفی همه میوه‌ها حاوی قند هستند، اما برخی از گونه‌ها دارای محتوای قند بالاتری نسبت به سایر میوه‌ها هستند. افرادی که به دنبال کنترل قند خون خود هستند، اغلب از مصرف نوشیدنی‌های مضر، شکلات یا آب نبات چشم پوشی می‌کنند، اما میوه‌هایی مانند موز و انبه که از محتوای قندی بیشتری نسبت به دیگر میوه‌ها برخوردار هستند را فراموش می‌کنند.

میوه های دارای محتوای قند کمتر

میوه‌هایی که قند کمتری دارند می‌توانند فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز فرد را تأمین کنند. در ادامه به برخی از این میوه‌ها اشاره می‌کنیم.

توت فرنگی

توت فرنگی مانند بسیاری از انواع توت‌ها اغلب از نظر فیبر غنی است و حاوی قند بسیار کمی است. در هشت عدد توت فرنگی به طور متوسط فقط حدود ۸ گرم قند وجود دارد. این میوه همچنین منبع خوبی از ویتامین C است.

هلو

این میوه اگرچه طعم شیرینی دارد، اما یک هدد از آن به طور متوسط فقط حاوی ۱۳ گرم قند است.

توت سیاه مانند توت فرنگی، این نوع توت هم حاوی ۴ تا ۵ گرم قند، ۵.۳ گرم فیبر و ۱.۳۹ گرم پروتئین در هر ۱۰۰ گرم است. همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها به شمار می‌آید. زغال اخته حاوی حدود دو برابر قند بیشتر از توت سیاه است.

لیمو و لیموترش

محتوای قندی این دو میوه از ۲ گرم قند در هر میوه کمتر است و مقادیر بالای ویتامین C در هریک از آن‌ها وجود دارد. افراد می‌توانند یک لیمو یا لیموترش را درون آب گازدار فشار دهند تا جایگزین سایر نوشیدنی‌های گازدار قندی شود یا حتی به جای استفاده از سس سالاد، آب لیمو را روی سالاد استفاده کنند.

پرتقال

یک عدد پرتقال به طور متوسط حدود ۱۴ گرم قند دارد و همچنین منبع عالی برای ویتامین C است.

گریپ فروت

این میوه با محتوای قند کم یک میان وعده یا صبحانه عالی است. نیمی از یک گریپ فروت به طور متوسط حاوی حدود ۱۱ گرم قند است.

آووکادو

آووکادو تقریباً فاقد قند است، این میوه همچنین منبع خوبی از چربی‌ها و فیبر‌های سالم است.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1273665
  • منبع: سلامت نیوز
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.