رییس پلیس فتا یزد نسبت به باجخواهی و تجاوز با ترفند مدلینگ توسط افراد سودجو در فضای مجازی هشدار داد.
به گزارش جی پلاس، سرهنگ مرتضی ابوطالبی رییس پلیس فتا یزد در تشریح این خبرگفت: افراد سودجو با ترفندهای خاص از قبیل پیشنهادهای اغوا کننده با هدف تحریک احساسات خانمهای جوان مبنی بر استخدام مدلینگ، اقدام به کلاهبرداری از کاربران مخصوصا دختران جوان میکنند.
وی افزود: با توجه به اینکه بعضی از خانمها عکسهای شخصی خود را بر روی پروفایلها و صفحات شبکههای مجازی خود بارگزاری میکنند، کلاهبرداران نیز با بررسی این عکسها و روحیات طعمههای انتخاب شده با تعریف از ظاهر آنها و بیان جملاتی حساب شده وعده پیشرفت مالی و اجتماعی در بازارکار را ارائه میکنند که متاسفانه کاربران نیز باور کرده و یا در خیاطیها و یا آرایشگاهها با گرفتن عکس به بهانه تبلیغ در پیج اینستاگرام یا نصب بر روی دیوار مغازه و یا آلبوم و ... در دام این افراد قرار میگیرند.
این مقام انتظامی در ادامه گفت: اغلب قشر جوان با توجه به شرایط سنی تمایل به شهرت همراه با ثروت را دارند، که با تبلیغات اغوا کننده وارد به عرصه مدلینگ شده و با هدف کسب درآمد سعی دارند معروف شوند و چشمها را به خود خیره کنند غافل از اندیشه عاقبت کار و یا اینکه به چه قیمت بنا بر رسیدن به این دو مورد را دارند که تبعات روحی و اجتماعی و بعضا جسمی برای آنها در پی خواهد داشت.
ابوطالبی گفت: افراد سودجو پس از اخذ تصاویر و عکسهای نیمه عریان طعمههای خود، از آنها میخواهند که تن به خواستههای شیطانی آنها دهند، که در ادامه با مخالفت کاربر در دام قرار گرفته آنها اقدام به تهدید در خصوص انتشار تصاویر خصوصی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی میکنند که نمونههایی را شاهد بودهایم که با ترس از آبرو و بدون هماهنگی پلیس و در جریان قرار دادن یکی از نزدیکان به خواستههای مالی و غیراخلاقی آنها تن داده و در نهایت اقدام به خودکشی کردهاند.
وی در این خصوص به کاربران هشدار داد: لینکهای تبلیغاتی یا صفحاتی که برای شما ارسال میشود در قالب مدلینگ، شوی لباس و ارائه خدماتی از این قبیل ممکن است تقلبی بوده و قصد کلاهبرداری دارند و توجه داشته باشند که فریب این تبلیغات را نخورده و عکسی در اختیار افراد سودجو قرار ندهند و بدون پرسوجو مخصوصا از پلیس و هماهنگی با بزرگترهای خانواده به محلهای پیشنهادی این افراد برای گرفتن عکس مراجعه نکنند.
رییس پلیس فتا یزد گفت: در مرحله نخست حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی بر عهده خود کاربر است، هر فعال فضای مجازی میبایست از انتشار و در اختیار قرار دادن عکس و فیلمهای شخصی خود در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی خودداری کند تا به راحتی در دام مجرمان سایبری قرار نگیرد.