یک وکیل دادگستری با اشاره به فراگیر شدن استفاده از نرمافزارهای ضبط صدای افراد هنگام مکالمه تلفنی اظهار کرد.
به گزارش جی پلاس، موضوع ضبط صدای افراد هنگام مکالمه تلفنی و حضوری مسئلهای است که معمولاً خود افراد از ضبط شدن صدایشان و جمع کردن مدارک علیه خودشان مطلع نیستند و این امر با حضور نرمافزارهای متعددی در ایران نیز رواج پیدا کرده است و بسیاری از افراد هنگام مکالمات تلفنی صدای طرف مقابل را بدون اجازه فرد موردنظر ضبط میکنند که البته قانون مجازات اسلامی درباره ضبط یا شنود غیرقانونی مطالبی را ذکر کرده است که افراد درصورت متوجه شدن میتوانند از طرف مقابل خود شکایت کنند.
در همین خصوص، علی عابدینی درباره اینکه آیا ضبط کردن صدای افراد هنگام مکالمه تلفنی جرم تلقی میشود یا خیر؟ اظهار کرد: این موضوع در حیطه جرائم رایانهای قرار میگیرد و برای افرادی که بهصورت غیرقانونی اقدام به شنود میکنند، مجازاتهایی را درنظر گرفته است؛ البته در برخی مواقع با اجازه دستگاه قضائی، مکالمات برخی از افراد شنود میشود که طبیعی است در این صورت جرمی اتفاق نیفتاده است.
این وکیل دادگستری ادامه داد: بحث ما درباره مردم عادی است که بدون اجازه طرف مقابل اقدام به ضبط مکالمات میکنند که قانونگذار در این باره نظر خود را بیان کرده و افراد خاطی را برای اولین بار به ۶ ماه تا دو سال حبس و جزای نقدی تا چهل میلیون ریال محکوم میکند؛ حال اگر این اقدامات بهصورت سازمانیافته صورت گرفته باشد افراد خاطی به ۱۶ ماه تا دو سال حبس و جزای نقدی و در برخی موارد و بر اساس نظر قاضی به هر دو مجازات محکوم خواهند شد.
وی تصریح کرد: اگر افراد برای چندمین بار دست به این اقدام بزنند علاوه بر مجازات حبس و جزای نقدی از خدمات الکترونیکی نیز محروم خواهند شد لذا اکثر مردم درباره این قانون اطلاع کافی ندارند و از طرفی سودجویان نیز از این امکان علیه افراد استفاده میکنند؛ مردم باید آگاه باشند که شنود غیرقانونی از آنها میتواند مجازاتهایی را برای فرد خاطی داشته باشد.
بر اساس این گزارش، با بهروز شدن امکانات الکترونیکی و ظهور نرمافزارهای موبایلی در این خصوص، برخی از مردم از این نرمافزار استفاده میکنند که در صورت شنود غیرقانونی از افراد، مجازاتهای سنگینی در انتظار آنها خواهد بود.