معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی گفت: عرضه گوشت نیمایی (گوشت وارداتی با ارز سامانه نیما) با هدف تنظیم بازار گوشت قرمز از امروز وارد مرحله اجرا شد.

به گزارش جی پلاس، «علی اکبر مهرفرد» روز دوشنبه در حاشیه آیین معارفه «نبی الله خون میرزایی» رییس جدید سازمان شیلات ایران و تودیع «حسن صالحی» رییس سابق این سازمان در جمع خبرنگاران افزود: در مدل جدید توزیع گوشت قرمز مسئولیت تامین برعهده وزارت جهاد کشاورزی و مسئولیت توزیع برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
وی اظهارداشت: در بخش توزیع گوشت قرمز وارداتی قرار شده که گوشت با ارز رسمی 4200 تومان براساس شاخص های تعیین شده وزارت صنعت بین گروه های هدف تقسیم شود نه اینکه هر کسی بیشتر برای خرید مراجعه کرد و در صف ایستاد گوشت بیشتری بگیرد و کسی که کمتر آمد گوشت گیرش نیاید.
وی اضافه کرد: گروه های هدف دریافت کننده گوشت وارداتی تنظیم بازاری که استحقاق دریافتش را دارند، شامل دهک های کم درآمد جامعه از جمله خانوارهای کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، شبکه های تعاونی های کارگری، فرهنگیان، نظامی و کارمندی می شود
معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: در کنار این نوع عرضه قرار است بخشی از گوشت مورد نیاز کشور با ارز نیمایی وارد کشور شود و خارج از شبکه تنظیم بازار و در کنار گوشت تولید داخل در اختیار بازار قرار گیرد تا بازار متعادل شود که مبنای قیمتی آن نرخ تمام شده کالا خواهد بود.
وی با بیان اینکه عمده مسئولیت تامین کالا برعهده وزارت جهاد کشاورزی است، ادامه داد: در بخش تامین کالا در سال 97 بهتر از 96 عمل کرده ایم به طور مثال در بحث گوشت قرمز تا امروز حدود 15 هزارتن بیش از کل نیاز سال 96 گوشت قرمز وارد کشور شده است.
وی اضافه کرد: تولید داخلی گوشت قرمز تفاوتی نداشته است منتهی چون اختلاف زیادی در نرخ ارز پیش آمد با مقداری قاچاق دام زنده در مرزها مواجه ایم که قیمت ها را برهم زده است البته آمار اکتشافات قاچاق مشخص نیست و باید نیروی انتظامی آنها را اعلام کند.
بخشنده افزود: امسال در واردات گوشت گوساله و منجمد 20 درصد افزایش و در واردات گوشت گوسفندی دو برابر رشد نسبت به سال 96 داشته ایم.

** وزارت جهادکشاورزی فقط مسئول تامین کالا های کشاورزی است


معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی درباره وجود مشکل در توزیع کالا در بازار گفت: تنظیم بازار یک کلمه کلی نیست بلکه دارای شاخص های تامین، توزیع و نظارت است؛ یکی از این شاخص ها بحث تامین کالا به شمار می رود که از محل تولید داخلی و واردات انجام می شود؛ در برخی موارد بازار تنها با کالای تولید داخل تنظیم می شود اما گاهی از کالاهای وارداتی نیز کمک می گیریم.
وی اظهار داشت: در بخش توزیع کالا نیز وقتی بازار متعادل است هیچ رانتی وجود ندارد اختلاف قیمتی نیست، بنابراین خود به خود نظام بازار یعنی عرضه و تقاضا به درستی عمل می کند اما وقتی که در شرایط وجود ارز دو نرخی به طور طبیعی این امکان وجود دارد که مثلا کالایی که وارد کشور می شود با ارز 4200 تومانی صادر و یا جلوی صادرات گرفته شود و قاچاق صورت بگیرد که شرایط خاصی را ایجاد می کند.
مهرفرد افزود: در این شرایط است که توزیع و نظارت موضوعیت پیدا می کند و اکنون مسئولیت تامین کالاهای اساسی برعهده وزارت جهاد کشاورزی، توزیع برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت و مسئولیت قانونی نظارت برعهده سازمان حمایت و سازمان تعزیرات حکومتی است که ما نیز تا حد امکان در بخش نظارت کمک می کنیم.

** برنج تولید داخل کالای لوکس است


معاون بازرگانی وزیر جهادکشاورزی درباره وضعیت تامین و قیمت کالاهای کشاورزی در بازار گفت: اکنون وضعیت برخی کالاها در بازار از جمله برنج از لحاظ تامین و قیمت متعادل است به طوری که برنج تنظیم بازاری که همان برنج وارداتی است، از لحاظ تامین و قیمت به شکل مناسبی در بازار عرضه می شود.
وی درباره قیمت برنج داخلی افزود: مبنای قیمت ما برای کالای برنج، نرخ وارداتی و تنظیم بازاری آن است زیرا برنج تولید داخلی یک کالای لوکس است که برخی افراد از آن استفاده می کنند و این نرخ ملاک عمل ما نیست.
مهرفرد بر این باور است که قیمت برنج داخلی نیز نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش داشته که کمتر از نرخ تورم بوده است.

در این آیین با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی «نبی الله خون میرزایی» به سمت رئیس جدید سازمان شیلات ایران معرفی شد و همچنین از خدمات حسن صالحی در 5.5 سال دوره ریاستش در این سمت قدردانی شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.