ترکیب ژاپنی که در نیمه نهایی جام ملت های آسیا مقابل ما می ایستد چقدر با ژاپن چند ماه پیش در جام جهانی 2018 متفاوت است؟

به گزارش خبرنگار ورزشی جی پلاس؛ در فوتبال دنیا رسم بر این است که اگر یک مربی قصد تغییر نسل دارد، بعد از پایان جام جهانی و در فاصله 4 سال مانده به این تورنمنت مهم، بازیکنان جدیدی به تیم ملی تزریق می کند و از آن‌ها در مسابقاتی کم‌اهمیت‌تر استفاده کند تا پخته و باتجربه شوند. ژاپن با برنامه‌ریزی ویژه، این موضوع را به بهترین شکل ممکن انجام داده و در نخستین گام، تقریبا بازیکنان باتجربه خود را برای حضور در جام ملت‌های آسیا کنار گذاشته است.

 

مقایسه فهرست بازیکنان ژاپن در جام جهانی 2018 و جام ملت‌های آسیای 2019 این نکته را به وضوح نشان می‌دهد. چندین بازیکن باتجربه و البته مسن ژاپن توسط موریاسو- سرمربی این تیم- از لیست جام ملت‌ها خط خوردند تا بازیکنانی جوان که اغلب در جی‌لیگ حضور دارند، جانشین آن‌ها شوند.

 

اگر از درون دروازه شروع کنیم، ایجی کاواشیما نخستین بازیکنی است که بعد از جام جهانی به تیم ملی دعوت نشده و در فهرست موریاسو قرار نگرفته. دروازه‌بانی 35 ساله با سابقه بازی برای لیرس و استانداردلیژ در لیگ بلژیگ، دندی‌یونایتد در لیگ برتر اسکاتلند و البته متز در لوشامپیونا. کاواشیما اکنون عضو استراسبورگ در لیگ فرانسه است و این فصل هم یک بار در ترکیب این تیم قرار گرفته.

گن شوجی، دیگر ستاره‌ای است که نامش در فهرست ژاپن دیده نمی‌شود. بازیکن مهم خط دفاع کاشیما آنتلرز که همراه این تیم به عنوان قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا رسید. شوجی 26 ساله که 15 بازی ملی نیز انجام داده، بعد از درخشش در ترکیب کاشیما به لوشامپیونا رفت و پیراهن تولوز را پوشید. او که به تازگی راهی فرانسه شده، یک بازی هم در ترکیب تولوز به میدان رفته. غیبت شوجی در فهرست ژاپن، با توجه به اینکه سن و سال بالایی هم ندارد کمی عجیب است.

شینجی کاگاوا مشهورترین غایب ژاپن در جام ملت‌های آسیا است. هافبک نفوذی و 29 ساله‌ای که بعد از درخشش با پیراهن بوریسیا دورتموند در بوندس‌لیگا، به لیگ برتر رفت تا برای منچستر یونایتد بازی کند. کاگاوا که حالا 3 فصل است به دورتموند برگشته، جایگاه ثابتی در این تیم ندارد اما عجیب است که نامش در فهرست ژاپن هم قرار نگرفته. کاگاوا برای جام جهانی بعد، 32 ساله می‌شود و تغییر نسل نمی‌تواند دلیل محکمی برای غیبت این ستاره مهم باشد.

ماکوتو هاسه‌به، کاپیتان ژاپن در جام جهانی و البته بازی‌های چند سال اخیر این تیم بود. هافبکی 35 ساله با سابقه 13 فصل بازی در بوندس‌لیگا و انجام 111 بازی ملی برای ژاپن. هاسه‌به که در آلمان برای ولفسبورگ، نورنبرگ و اینتراخت‌فرانکفورت بازی کرده، این فصل نیز حضوری فعال در بوندس‌لیگا دارد. غیبت او، هر چند که هنوز هم آماده است با تغییر نسل در تیم ملی ژاپن ارتباط مستقیمی دارد.

شینجی اوکازاکی که این روزها در ترکیب لسترسیتی حضور دارد، یکی دیگر از بازیکنان سرشناسی است که در جام ملت‌های آسیا غایب است. اوکازاکی که در اشتوتگارت و ماینتس درخشید و سپس پیراهن لستر در لیگ برتر را پوشید، 119 بازی ملی برای ژاپن انجام داده اما در 32 سالگی از فهرست این تیم کنار گذاشته شده. اوکازاکی در جام جهانی 2022، 35 ساله می‌شود و به همین دلیل ژاپن که چشم به درخشش در قطر را دارد، مهاجم تیمش را به جام ملت‌ها دعوت نکرده است.

در سال‌های اخیر، کمتر دیده بودیم که ژاپن بازی کند و کیسوکه هوندا در ترکیب این تیم نباشد. هافبک- مهاجم سابق زسکامسکو، میلان و پاچوکا که حالا به استرالیا رفته و در باشگاه ملبورن‌سیتی بازی می‌کند. هوندای 32 ساله که 101 بار هم در ترکیب ژاپن قرار گرفته، با سیاست تغییر نسل و میدان دادن به جوان‌ترها، از فهرست موریاسو خط خورد و جای خود را به بازیکنانی داد که قرار است در جام جهانی 2022 حضور داشته باشند.

غیبت تاکاشی اوسامی 26 ساله در تیم ملی ژاپن، هم عجیب است و هم بی‌ارتباط با تغییر نسل. بازیکنی تنها 26 ساله که در آلمان پیراهن آگسبورگ و فورتانا دوسلدورف را پوشیده و حالا هم در این لیگ مهم بازی می‌کند. دلیل غیبت اوسامی مشخص نیست، بخصوص که او در ترکیب دوسلدورف حضور دارد و نشانه‌ای از مصدومیت هم در بازی‌های او دیده نمی‌شود.

ژاپن با این تفکر که جام جهانی 2022 را با قدرت آغاز کند و به جمع تیم‌های مدعی راه یابد، برای جام ملت‌ها انبوهی از ستاره‌های بعضا مسن خود را به امارات نیاورده و تغییر نسل را به بهترین شکل ممکن انجام داده و برای این هدف چشم اندازی روشنی برای فوتبال ملی خود دارد؛ اما یک پرسش. آیا اگر کاگاوا، هوندا، کاواشیما، هاسه‌به و اوکازاکی عضو تیم ملی ایران بودند، به راحتی آن‌ها را کنار می‌گذاشتیم؟ برخی معتقدند فرق فوتبال کنونی ایران و ژاپن در همین است!

به گزارش جی پلاس؛ شاید دیدگاه منصفانه این باشد که تیم ایران هنوز افتخارات آسیاییِ ژاپن در جام ملت ها را ندارد و قهرمانی های بدست آمده ما هم برای سال های دور و فارغ نسل های چند دهه قبلی بوده؛ ما هنوز حسرت قهرمانی در آسیا را می‌خوریم و لذا می طلبید با تمام قوا به امارات برویم تا این طلسم را بشکنیم. ضمن اینکه زمان برگزاری جام ملت ها آسیا در فاصله تنها چند ماه پس از جام جهانی، فرصت خوبی است تا آغاز تغییر نسل در تیم ملی پس از این تورنمت باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.