رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی گفت: برای اعزام تیم ملی کشتی جوانان کشورمان به مسابقات جهانی، فدراسیون مجبور شده هفت مسابقه تدارکاتی و بینالمللی را لغو کند.
به گزارش جی پلاس، رسول خادم درخصوص انتخابی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی اظهار داشت: اکنونه در مرحله انتخاب تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی برای اعزام به مسابقات جهانی مجارستان هستیم. درخصوص انتخابی تیم ملی در سال 97-96، روندی متفاوت را طی کردیم. در چند دهه گذشته به دنبال قاعده مناسبی برای انتخاب بازیکنان تیمهای ملی بودند و مسابقات انتخابی تیم ملی گاهی ملاک بود و گاهی هم ملاک نبوده است. از سال 2013 بازیهای انتخابی در دستور کار بود. پس از سال 2017، کارشناسان کشتی به جمعبندی رسیدند که نمیتوانیم در برگزاری انتخابی تیم ملی، نفر اول حتماً شایسته پوشیدن لباس تیم ملی نیست. بسیاری از ورزشکاران در میادین داخلی خیلی خوب عمل میکنند، اما در مسابقات خارجی از لحاظ روانی و فنی دچار افت میشوند.
وی ادامه داد: در سال 97-96 نفرات برتر هر وزن باید عملکرد خارجی بهتری داشته و به کلاس جهانی نزدیکتر باشند. یعنی نفر اول در اولویت پوشیدن لباس تیم ملی هست، اما به شرط آنکه در رقابت با حریفان خارجی، شایستگیهای خود را ثابت کند. در برخی اوزان، نفر سوم انتخابی عملکرد خارجی بهتری نسبت به نفرات اول و دوم داشت که او را به مسابقات جهانی اعزام کردیم. کادر فنی تیم ملی میتواند ورزشکاری را که مسیر پیشبینی شده را در انتخابی تیمهای ملی طی کرده و در رقابتهای خارجی عملکرد بهتری داشته، به شورای فنی تیمهای ملی کشتی پیشنهاد دهد. برخی اوزان تا نفر سوم دارای کشتیگیری با کلاس جهانی نیستیم. اینجا کادر فنی میتواند به ناچار از کشتیگیران اوزان پایینتر یا بالاتر و نیز از کشتیگیران آیندهدار و جوان استفاده کند تا تیم ملی در مسابقات جهانی عملکرد بهتری داشته باشد.
رئیس فدراسیون کشتی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود بینظمیهای سعید عبدولی، به این کشتیگیر همچنان فرصت داده میشود، تصریح کرد: عبدولی در انتخابی تیم ملی کشتی حاضر شد، اما به خاطر بینظمی در تشک، مدتی محروم شد. با توجه به درخواست تجدید نظر او و نیز با نگاهی به سابقه عبدولی، بخشی از محرومیت عبدولی بخشیده شد. ما در وزن او کشتیگیران خوبی داریم، اما از لحاظ عملکرد خارجی، هیچ کسی بهتر از او نبود. کادر فنی با شورای فنی مشورت کرد و قرار است امروز (شنبه)، یک انتخابی درون اردویی در وزن فوق برگزار شود. ما شرایط بسیار متفاوتی در هر وزن داریم. برخی ورزشکاران در انتخابی تیم ملی و مسابقات خارجی نتیجه خوبی گرفتند، اما در دیدار مقابل رده اول و دوم انتخابی وزن خودش، همیشه بازنده خوبی بوده است. او نمیتواند ما را در رقابت با رقبای درجه اول دوم جهانی به افتخار برساند، مگر اینکه به قرعه خوبی بخورد.
خادم درباره استقبال از کشتی کلاسیک بانوان گفت: کشتی کلاسیک همان کشتی آزاد است که قوانین داوری و پوشش کشتیگیران متفاوت است. برای خانواده کشتی هم این موضوع خیلی جالب بود. کشتی میان مردم و زن و مرد، جایگاه خود را دارد و از این مسابقات هم استقبال خوبی شد. اولین رقابت بینالمللی کشتی کلاسیک بانوان را در لبنان برگزار کردیم که بسیاری از کشورها تنها ورزشکاری فرستاده بودند که ببینند این رشته چگونه است. برای کشورها و افرادی که از لحاظ مذهبی و پوشش کشتی دچار مشکل هستند، فرصت حضور در کشتی کلاسیک را دارند. در بانوان از لحاظ شرایط فیزیکی و علاقهمندی، ظرفیت خوبی داریم. فکر میکنم هشت تیم در لیگ بانوان حضور داشتند که تیمهای مازندران، خراسان رضوی و کرمانشاه مقام اول را کسب کردند.
وی درخصوص واکنش فدراسیون جهانی کشتی به این رقابتها خاطرنشان کرد: موضوع حضور بانوان در ورزش کشورمان به گونهای است که فکر میکنند ما با نصف مردم کشور مشکل داریم. باید به گونهای با این موضوع رفتار کنیم که مشکلی ایجاد نشود. تلاش میکنیم با سلایق و اعتقادات مختلف، موانع را رفع کنیم. کشتی کلاسیک را به تصویب فدراسیون جهانی کشتی رساندهایم و قدم اول در این حوزه در لبنان برداشته شد. جا دارد پس از کشتی آزاد بانوان، کشتی کلاسیک شیوه دوم کشتی بانوان لقب بگیرد.
رئیس فدراسیون کشتی در مورد پرداخت به موقع پاداشهای ورزشکاران این رشته گفت: خانواده کشتی متعلق به طبقه متوسط و پایین جامعه است. شرایط اقتصادی در معیشت این افراد تأثیر مستقیم میگذارد. این پاداشها، عدد و رقم خاصی در زندگی جوانان و نوجوانان کشتیگیر به شمار نمیرود. خیلی از آنها کارگری میکنند که کمکخرج خانواده باشند و در کشتی هم مدال کسب میکنند. این پاداشها تأثیر بسیاری دارد. وقتی منابع محدودی داریم، میتوانیم آن را در جهت تشویق جوانان و نوجوانان به کار ببریم. این موضوع در مسائل روحی و روانی تأثیر بسیاری دارد و خروجی این کار را برای جوانانی که آنها را برای المپیک 2020 و 2024 آماده میکنیم، میبینیم. راهکاری جز این تشویقهای جزئی نداریم. البته این تشویقها از جانب مردم انجام میشود.
خادم در مورد احتمال لغو اعزامهای تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی به خاطر نوسانات موجود در بازار ارز اظهار داشت: بودجه فدراسیون کشتی برای اعزامها با دلاری به ارزش حدود 5-4 هزار تومان و قیمت بلیت هواپیما هم با یکسوم یا یکچهارم قیمت فعلی بسته شده است. با شرایط ایجاد شده، مجبور شدیم که هفت مسابقات تدارکاتی و بینالمللی را حذف کنیم تا تیم ملی جوانان را به مسابقات جهانی بفرستیم. در همین راستا مجبور شدیم یوروی بیش از 16 هزار تومان از صرافیها تهیه کنیم. یعنی این مسابقات به اندازه چهار مسابقات جهانی برای ما هزینه داشت و معلوم نیست تیمهای دیگر ملی کشتی آزاد و فرنگی به رقابتهای جهانی اعزام شوند. جریاناتی موافق حضور تیمهای ملی در مسابقات خارجی نیستند. با افزایش قیمت بلیت، ارز و .. این شرایط رقم خورده است. امیدی هم به حمایت جایی نداریم. وزارت ورزش این موضوع را پیگیری میکند و به آنها گفتند که ورزش جزو اولویتها نیست. مگر چند رشته بایددر المپیک 2020 از آبروی کشور ما دفاع کنند؟
وی با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان پیگیر فراهم کردن ارز ثانویه برای فدراسیون کشتی است، گفت: 15 روز است که وزارت ورزش این موضوع را پیگیری کرده که در بانک مرکزی سرگردان است. مکاتبات با بانک مرکزی در چرخش است و فدراسیونها در حال رفت و آمد و کارهای اداری با بانک مرکزی هستند. مردم ما همانقدر که گرفتار معیشت هستند و دغدغه نان دارند، به امید و نشاط اجتماعی نیاز دارند. مگر چند رشته ورزش ما میتواند امید و غرور ایجاد کند؟ گمان نکنیم با بیتفاوتی برای ورزش ابزار دیگری برای نشاطآفرینی در جامعه وجود دارد. مگر ورزشکاران ما در چند رشته ورزشی به قهرمانی جهان میرسند؟ اگر این رشتهها که مایه نشاط و امید جامعه هستند، زمینگیر شوند، به نفع جامعه نیست. مردم با وجود شرایط سخت معیشتی، نتایج قهرمانان خود را دنبال میکنند و این قهرمانان، دلخوشی مردم محسوب میشوند.
«ورزش باید جزو اولویتهای دولت باشد.»، رئیس فدراسیون کشتی با بیان این جمله تصریح کرد: ما مسیر اشتباهی را میرویم. اگر تیمهای ملی ما به مسابقات جهانی نرفتند، برخی جریانات که مسائل دیگری را دنبال میکنند، به نیتهای خود میرسند، اما این به نفع مردم نیست.