رئیس کمیته ملی المپیک با اشاره به برگزاری بازی‌ های آسیایی اندونزی گفت که در این رقابت‌ها حداقل 4 مدال طلا را از ما گرفتند.

 

به گزارش جی پلاس، سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک گفت‌: برای این که بتوانیم عملکرد کاروان ورزشی کشور را بررسی کنیم، باید به یک مجموعه اقدامات توجه داشته باشیم. اقدامات زیادی در طول یک سال گذشته و با حداکثر ظرفیت ورزش کشور انجام شد؛ وزارت ورزش و جوانان شخص وزیر محترم با حداکثر توان، کمیته ملی المپیک، فدراسیون‌ها و دولت به عنوان پشتیبان و رسانه‌ها هم به عنوان ارکان اصلی این حرکت کمک کردند تا بتوانیم یک کاروان ورزشی را به مسابقات اعزام کنیم؛ می دانید که اعزام یک کاروان ۷۰۰ نفره چندان کار ساده ای نیست.

وی با اشاره به این که تمام ظرفیت ورزش کشور در این رویداد به کار گرفته شد، افزود: اگر بخواهیم نگاه واقع بینانه‌ای داشته باشیم، می‌بینیم که ظرفیت کشور مشخص است، باید از روسای قبلی کمیته ملی المپیک هم تشکر کنم. این کاروان محصول چهارسال تلاش است که امروز به نتیجه‌ رسید و با ۲۰ طلا  به کار خود پایان داد، در مجموع تعداد مدال ها بیش از  دوره قبل است  که از  ۵۷ مدال به ۶۲ مدال رسیده ایم.

رئیس کمیته ملی المپیک با بیان این که جایگاه واقعی ما رده پنجم آسیا است، نه ششم، گفت‌: پیش از شروع مسابقات هم هیچ گاه در تحلیل های مان در ستاد عالی، جایگاه بالاتر از پنجم برای کشور پیش‌بینی نکرده بودیم و این تحلیل منطبق با ظرفیت کشور است. یک نکته روشن و ساده این است  که نیمی از  مدال های کشورهای چین، کره و ژاپن برای بانوان‌شان بوده است، ما در این دوره که دو برابر بیش از  دوره قبل ورزشکار زن اعزام کردیم، ظرفیت مدال‌آوری بانوانمان را به ۲۲ درصد رساندیم و این نشان می‌دهد  که ما باید همچنان در خصوص مدال های بانوان تلاش کنیم تا بتوانیم از  این فرصت حداکثر استفاده را ببریم.

صالحی امیری که در برنامه گفت‌وگوی ویژه‌ خبری شنبه ۱۰ شهریورماه حاضر شده بود با اشاره به این که هدف‌گذاری ما برای تصاحب مدال توسط بانوان، ۵۰ درصد کل مدال‌هاست، افزود: ما باید حداکثر تا دو رویداد بعدی بتوانیم هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی مرزهای جنسیتی را برداریم. بانوان ما تا این جا که آمدند خوب درخشیدند، ولی  می‌دانید که اگر امروز کاری را آغاز کنیم حتما چهار تا هشت سال آینده نتیجه‌ آن را می بینیم.

وی در پاسخ به این سوال که به کاروان ورزشی کشور در بازی‌های آسیایی جاکارتا چه نمره‌ای می‌دهید، بیان‌ کرد: من نمره خیلی خوب به کاروان ورزشی کشور می‌دهم، زیرا از نزدیک شاهد فعالیت‌ها و زحمات فدراسیون های مختلف ورزشی بودم. باید توجه کنیم که در این دوره به میزبان در چند حوزه امتیازات خاص داده شد؛ کشتی و ووشو با کاهش اوزان مواجه شدند، در بسیاری از رشته‌های رزمی به اندونزی امتیازاتی داده شد یا ازبکستان از وزن های سبک بوکس استفاده زیادی کرد.

رئیس کمیته ملی المپیک در تشریح مراحل آماده سازی یک کاروان ورزشی، خاطر نشان کرد: برای این که یک کاروان ورزشی اعزام شود باید سه مرحله را پشت سر بگذاریم؛ مرحله قبل، حین و بعد از اعزام. برای مرحله قبل اعزام دو ستاد تشکیل دادیم. یک ستاد در کمیته ملی المپیک و در تعامل با فدراسیون ها و ستاد دیگر با حضور شخص وزیر ورزش و جوانان بود که در آنجا تصمیم نهایی گرفته می‌شد که چه کسانی با چه ظرفیت ها و با چه دلایلی باید اعزام شوند؛ تک تک افرادی که اعزام شدند دارای پرونده و سابقه هستند و همه موارد با منطق و دلیل تصمیم گیری شد.

صالحی امیری با بیان این که من می توانم شهادت بدهم که از  تمام ظرفیت‌ کشور برای موفقیت کاروان ورزشی استفاده شد، گفت‌:  آکادمی کمیته ملی المپیک کشور صد درصد ظرفیت خود را در اختیار فدراسیون ها قرار داد. یک مجموعه عظیمی از  ورزش سراسر کشور، ادارات کل استان ها و سازمان های ورزشی جمع شدند و در اختیار فدراسیون ها قرار گرفتند تا بتوان یک کاروان ورزشی موفقی را به این مسابقات اعزام کرد.

وی با بیان این که نباید مطالبات ورزشی را به موضوع مدال‌آوری محدود کنیم، گفت‌: ورزش برای نشاط و سلامتی جامعه است . مدال یک بستری برای شاد شدن جامعه است ، اما  موضوع فقط کسب مدال نیست. در جام جهانی دیدیم که علی رغم این که تیم ما از  گروه خود صعود نکرد و شکست خورد مردم شاد شدند و از  این منظر آنچه در  بازی‌های آسیایی جاکارتا اتفاق افتاد تنها مدال‌آوری نبود.

صالحی امیری در پاسخ به این سوال که چه کنیم تا کیفیت و کمیت مدال‌های ما ارتقا یابد، اظهار کرد: رویکرد ما در ورزش می‌تواند در دو سطح تعریف شود، رویکرد اول رویکردی احساسی بوده که رویکردی گلخانه ای است. ورزشکار را می‌آوریم آموزش‌های لازم را امروز به او می‌دهیم و فردا از  او مدال می‌گیریم و با او خداحافظی می‌کنیم؛ اما  رویکرد دوم رویکردی استراتژیک است، یعنی استعداد یابی از  نونهالی به نوجوانی، جوانی و سپس بزرگسالی؛ آنچه امروز در حوزه ورزش کشور در حال شکل‌گیری است، این است  که ورزش در پهنه کشور گسترش پیدا کرده، بنابراین باید نگاه استراتژیک به مسئله ورزش داشت. خوشبختانه امروز نهال‌های ورزش کشور در حال جوانه زنی و رشد هستند.

رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص کیفیت برگزاری بازی ها توسط میزبان، گفت‌: باید بپذیریم که اندونزی یک کشور بزرگ اسلامی است  و ما باید به عنوان یک کشور اسلامی با میزبان همکاری های لازم را داشته و در اصلاح نواقص کمک کنیم، اما به هر حال چند مشکل در این دوره از  مسابقات وجود داشت، اول این که در این دوره بر خلاف ۱۷ دوره قبل که مسابقات تنها در یک شهر برگزار می‌شود برای اولین بار مسابقات آسیایی در چند شهر برگزار شد. هماهنگی این کاروان ورزشی در این دوره را باید در هفت شهر انجام می‌دادیم که این موضوع کار هماهنگی را بسیار سخت می کرد. مسئله دیگر دخالت در اوزان ورزشی بود. ورزش کشتی را از ۱۴ وزن به ۱۲ وزن یا تکواندو را از پنج به چهار وزن کاهش دادند؛ موضوع ناداوری واقعاً جدی بود. در چند مسابقه فینال ورزشکار ما امتیاز لازم را کسب کرده بود که با نا حق از  آنها دریغ شد. بیان برخی از  مشکلات حداقل در این برنامه مناسب نیست،  ولی  حداقل چهار مدال طلا را از ما گرفتند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط سخت اقتصادی شخص رئیس جمهور و آقای نوبخت از  هیچ کمکی به المپیک دریغ نکردند و همه تخصیص ها را پرداخت کردند و جای تشکر دارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.