به گزارش خبرنگار ایرنا، یک هیات علمی از مراکز دانشگاهی و اجرایی آلمان به تهران سفر کرده است تا زمینه اجرای سه طرح تحقیقاتی – پژوهشی در حوزه مدیریت حوادث و سوانح را با همکاری شهرداری تهران و سایر نهادهای فعال در این حوزه بررسی کند.
این هیات از پژوهشگران دانشگاه های آلمانی دارای تجربه جهانی در اجرای طرح های پژوهشی با رویکرد خدمات علمی عام المنفعه هستند و قرار است طرح جامع مدیریت مخاطرات و جلب مشارکت داوطلبان در حوادث و سوانح را با همکاری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران تهیه کنند.
این هیات در طول روزهای گذشته از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران، ستاد مدیریت بحران منطقه 6، مرکز اورژانس کشور و دانشگاه علوم بهزیستی بازدید و با روسای سازمان های مدیریت بحران کشور و نیز مدیریت بحران تهران و جمعی از شهروندان عضو گروه های داوطلب امداد گر ملاقات و گفت و گو داشته اند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران روز چهارشنبه در حاشیه در دیدار با اعضای این هیات ضمن تشریح موقعیت لرزه خیزی پایتخت و سایر حوادث انسان ساز محتمل در جمع خبرنگاران اظهار داشت : در کنار خطر زلزله در سال های اخیر با تغییرات اقلیمی شاهد پدیده خشکسالی و فرونشست نیز بوده ایم. ضمن آنکه سیل و رانش زمین هم مخاطره ای جدی برای شهر به شمار می آید.
احمد صادقی افزود: تهران به لحاظ مخاطره زمین لرزه در رتبه ششمین شهر پر مخاطره جهان قرار دارد از همین رو طی سال های گذشته مطالعات قابل توجهی با بهره گیری از تجربیات جهانی انجام و طرح های زیربنایی برای کاهش خطرپذیری به اجرا در آمده است این روند ادامه دارد و باید دست کم تا تحقق 90 درصد کاهش خطرپذیری ادامه یابد.
وی ادامه داد: به مرحله اجرا رساندن طرح های تحقیقاتی از اهمیت زیادی برخوردار است و اجرای طرح های تاب آوری و کاهش مخاطرات نیازمند هماهنگی و همکاری تمامی بخش های مدیریت شهری است.
همچنین اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز با بیان اینکه بهره گیری از دانش روز و تجربیات جهانی در دستور کار قرار دارد گفت: دولت از مجموعه طرح ها و برنامه هایی که منجر به کاهش مخاطرات و تاب آوری مراکز جمعیتی به ویژه کلان شهرها شود، استقبال می کند و حامی بهره گیری از تجربیات جهانی در قالب طرح های مطالعاتی و اجرایی است.
پرفسور مارتین واس رئیس این هیات پژوهشی و استاد دانشگاه برلین در تشریح اهداف برنامه این گروه گفت: گسترش روابط علمی و پژوهشی با کشورهای جهان از جمله ایران از اهداف دولت آلمان در حمایت از این گروه پژوهشگران دانشگاهی است.
وی همکاری های علمی – پژوهشی را ضرورت توسعه پایدار و کاهش آلام بشر در رویارویی با حوادث و سوانح خواند و گفت: برای سایر کشورها فقط یک پروژه تعریف شده اما دولت آلمان با توجه به اهمیت گسترش روابط و الزامات موجود، با اجرای سه پروژه در ایران موافقت کرده است.
وی گفت: موضوع پروژه در فاز نخست طی شش ماه بررسی و نهایی می شود و پس از آن مرحله مطالعاتی پروژه طی 3 سال و مرحله اجرایی طی دو سال انجام می شود.
پرفسور مارتین واس همچنین اجرای طرح هایی که تا کنون در تهران در حوزه مدیریت بحران انجام شده را قابل قبول و مطابق با استاندارهای جهانی توصیف کرد و گفت: آلمان از دانش و تجربه بالایی در حوزه مدیریت حوادث و سوانح به ویژه کاهش مخاطرات ناشی از سیل و طغیان رودخانه ها برخوردار است و آمادگی دارد دانش و تجربیات خود را در قالب طرح های مطالعاتی در اختیار ایران قرار دهد.
وی تاکید کرد که مدیریت بحران باید با رویکرد چند مخاطره ای مد نظر قرار گیرد و هدف آن برنامه ریزی مبتنی بر کاهش ریسک و مخاطره باشد.
این هیات آلمانی قرار است روز پنجشنبه هفته جاری از مناطق زلزله زده استان کرمانشاه بازدید کنند.
تهرام/7243//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.