داوود کبریا پاشا روز یکشنبه در گفتگو با ایرنا در خصوص فعالیت های این نهاد طی چهار ماه گذشته، اظهار داشت: جوشکاری، مکانیک و برق خودرو، پکیج، آبگرمکن، برق صنعتی، plc، لوازم خانگی، بنای سفت کار درجه یک، انرژی خورشیدی از جمله رشته های ارائه شده در این مرکز بوده که مورد استقبال نیز قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه امکانات موجود در این مرکزکسب مهارت تا 50 درصد را برای هنرجویان فراهم می کند، افزود: مکانیک، انرژی خورشیدی، پکیج، آبگرمکن و برق صنعتی بیشترین متقاضی را دارند و در هر حرفه 12 تا 14 کارآموز در کارگاه آموزش می بینند و ساعات آموزش بر اساس نوع و استاندارد های هر حرفه متفاوت است.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای ای شهرستان دماوند در خصوص افزایش حرفه های آموزشی در این مرکز ادامه داد: با توجه به کمبود اعتبار، امکان افزایش آموزش حرفه های جدید در دستور کار سازمان فنی و حرفه ای قرار ندارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه آموزش درجه یک در برخی حرفه ها همچون مکانیک لازم است ،اضافه کرد: آموزش درجه یک رشته همچون مکانیک نیازمند حداقل 100 میلیون تومان اعتبار است که در حال حاضر با توجه به تنوع رشته ها در این مرکز تحقق این امر امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: طبق اعلام اداره تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی، 3 هزار نفر در سطح شهرستان فاقد شغل و بیکار هستند و باید بتوانیم افراد جویای کار را به این مرکز سوق دهیم.
کبریا پاشا عنوان کرد: کمبود نیروی انسانی و مربی با تجربه در ارائه آموزش رانندگی پایه یک و2 و همچنین کمبود تجهیزات در حرفه آسانسور سبب شده است تا امکان ارائه آموزش این 2 حرفه وجود نداشته باشد.
این مسئول کمبود اعتبار را به عنوان مهم ترین مشکل این مرکز دانست و تصریح کرد: با توجه به محدودیت امکانات اعتباری در حوزه های مصرفی و تسهیلات در 2 سال گذشته امکان پرداخت تسهیلات وجود نداشت و تسهیلاتی که در سنوات گذشته نیز پرداخت می شد به دلیل عدم نظارت کافی در حرفه مد نظر استفاده نمی شد.
وی خاطر نشان کرد: تنوع های موجود در هر حرفه می تواند زمینه ساز اشتغال باشد، اما به دلیل ناتوانی مالی افراد، پایدار نیست و باید سعی کنیم آموزش ها به صورت تخصصی باشد که این روند در رونق اقتصادی مؤثر است.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان دماوند بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون 35 هزار 980 نفر ساعت به 287 نفر در 14 حرفه آموزش ارائه شده و یا در حال ارائه است و پیش بینی می شود در 6 ماه اول سال بتوانیم به 300 نفر آموزش ارائه دهیم.
وی با اشاره به تخصیص اعتبارات صورت گرفته به این مرکز، اظهار داشت: یک بخش اعتبار تجهیزاتی است که با توجه به وجود 7 کارگاه و 14 حرفه در حال آموزش، میزان آن متفاوت است و نوع دوم، اعتبار مواد مصرفی در حرفه ها است که با توجه به نوع آموزش کارگاه پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه برای به روز شدن هر کارگاه نیازمند 20 میلیون تومان اعتبار هستیم، گفت: از ابتدای سال تاکنون در بخش تجهیزات و مواد مصرفی 65 میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته و اگر هر سال شاهد تخصیص اعتبار 150 تا 200 میلیون تومان باشیم، می توان کارگاه ها را ارتقا داد.
این مقام مسئول تصریح کرد: بودجه سازمان فنی و حرفه ای در بخش آموزش نسبت به تمام دستگاه های آموزشی 1.3 درصد است و با توجه به اینکه 700 مرکز در سراسر کشور وجود دارد این میزان بودجه برای آموزش کافی نیست.
تهرام/7246/ 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.