در این مطلب آمده است:شورای اسلامی شهر تهران طی چند روز نام هفت نفر از لیست 20 نفری نامزدهای شهرداری تهران را برای سمت شهرداری تهران انتخاب کرد.
محسن هاشمی نیست! عارف نیست! و بسیاری از گزینه هایی که احتمال حضور آن‌ها وجود داشت نیز در این لیست هفت نفره به چشم نمی‌خورد. براساس اطلاعات موجود هفت نامزد نهایی قرار است از 16 اردیبهشت ماه به ارائه برنامه های خود به شورای شهر بپردازند.
در گزارش پیش رو به معرفی اجمالی هفت گزینه نهایی تصدی شهرداری تهران و همچنین اتفاقات آخرین جلسه شورای شهر می پردازیم.

خان هفتم!

روز گذشته اعضای شورای شهر تهران پس از رای گیری برای انتخاب هفت گزینه از 20 گزینه انتخابی برای شهرداری تهران، هفت نفر را به عنوان کاندیدای نهایی شهرداری تهران انتخاب کردند.
دراین لیست هفت نفره نام سید محمد افشانی،محمد ابراهیم انصاری لاری،محمود حجتی،سیدمحمودحسینی، سمیع الله حسینی مکارم،حجت‌الله میرزایی و پیروز حناچی به عنوان 7 گزینه نهایی کاندیدای شهرداری تهران برای ارائه برنامه‌های‌شان به چشم می خورد.
شاید بپرسید این هفت نفر چه کسانی هستند و در گذشته چه فعالیت هایی داشتند که لیاقت حضور در نامزدی شهرداری تهران نصیب‌شان شده است؟
محمدعلی افشانی مردی که نام او به دلیل شروع نام خانوادگی اش همیشه در سر لیست نامزد ها بوده است.
ایسنا در تشریح سوابق او می نویسد: «سیاستمدار اصلاح طلب، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و استاندار فارس در دولت یازدهم است.
وی معاون سابق وزیر آموزش و پرورش و رئیس سابق سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بوده است.
در سابقه افشانی معاونت استانداری استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و سمنان نیز به چشم می‌خورد.»
نفر دوم انصاری لاری است؛ «محمد ابراهیم انصاری لاری استانداری سابق بوشهر، فارس و ریاست سازمان ثبت احوال کشور را در دولت اصلاحات در کارنامه دارد.
وی قبل از انتصاب به سمت‌های سیاسی، کارمند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و مدتی نیز به عنوان معاون وزیر کشور مشغول به فعالیت بوده است.
وی هم اکنون مدیر عامل و رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش است.»
محمود حجتی دیگر نامزد تصدی شهرداری تهران است که در مرداد ماه سال 1392 به عنوان گزینه دولت یازدهم برای تصدی وزارتخانه جهاد کشاورزی به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و با کسب اکثریت آرا از مجلس رای اعتماد گرفت و به عنوان وزیر جهاد کشاورزی مشغول به فعالیت شد.
همچنین حجتی در سال 1364 نیز به عنوان عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی منصوب شد و در 1368 نیز به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان و در سال 1376 تا سال 1379 تصدی وزارت راه و ترابری را عهده دار بود.
حجتی هم اکنون وزیر جهاد کشاورزی است. نفر چهارم سید محمود حسینی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد فیزیک از دانشگاه اصفهان است. استاندار اصفهان بود. او در سال 1373 به شرکت ملی گاز ایران پیوست و هم‌اکنون نیز در این شرکت مشغول بکار است.
پنجمین نامزد شهرداری تهران سابقه تدریس در دانشگاه‌های علوم اقتصادی و دارایی و دانشگاه پیام نور را در رزومه خود دارد. سمیع‌الله حسینی مکارم مدرک کارشناسی خودرادراقتصاد نظری از دانشگاه شهید بهشتی گرفته است و همچنین کارشناسی ارشد این رشته را در دانشگاه تهران گذرانده است.
از سوابق اجرایی وی می‌توان به معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران، ریاست شورای پژوهش و تحقیقات پست بانک ایران، رئیس شورای برنامه ریزی پست بانک ایران، ستاد هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد. وی هم اکنون سرپرست شهرداری تهران است.
حجت‌الله میرزایی نیز به عنوان ششمین نامزد تصدی شهرداری تهران دارای سابقه تحصیل در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری در حوزه اقتصاد نظری، توسعه و برنامه ریزی و اقتصاد است.
وی همچنین علاوه بر عضویت هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، پیش از این معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل موسسه سیاست پژوهی صبا وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری بوده است.
در کارنامه اجرایی و پژوهشی میرزایی مشاوره، برنامه‌ریزی و اجرای ده‌ها پروژه در مناطق مختلف کشور با اهداف توسعه روستایی، شهری، صنعتی و سرمایه‌گذاری به چشم می‌خورد. وی هم اکنون معاون برنامه‌ریزی توسعه شهری و امور شورا شهرداری تهران است.
پیروز حناچی، دارای مدرک کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه تهران و دکترای تخصصی معماری - مرمت شهری و باز زنده سازی شهرهای تاریخی از دانشگاه تهران است.
از سوابق اجرایی وی می‌توان به‌قائم مقام ریاست دانشکده هنرهای زیبا، رئیس مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی، عضو شورایعالی میراث فرهنگی کشور، معاون نظام مهندسی و اجرای ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی، دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری کشور، عضو شورای عالی ترافیک، رئیس مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی معماری و شهرسازی وزارت مسکن و شهرسازی، معاون معماری و شهرسازی و دبیر شورایعالی معماری و شهرسازی ایران نیز اشاره کرد.
وی هم اکنون معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران است.
نظر هاشمی در ارتباط با رای نیاوردن: از اول هم معلوم بود!
محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران در مورد معیارها و شروط انتخاب شهردار تهران سخن گفت.
وی به ایسنا گفته بود: «کاندیدا دو هفته فرصت دارند که برنامه‌های خود را برای مدیریت شهر تهران ارائه کنند.»
هاشمی درپاسخ به این سوال که آیا از کاندیداها گواهی سلامت نیز اخذ می شود یا نه به شوخی گفت: «من به سوال شما پاسخ نمی دهم چرا که مجبورم شوخی کنم و ممکن است برخی‌ها سخنان من را بد برداشت کنند.» وی با بیان اینکه معیاری‌هایی برای انتخاب شهردار مهم است که یکی از آنها کارآیی شهردار خواهد بود، اظهار کرد: «همچنین برای ما اعضای شورای شهر مهم است که مسئولین نظام نسبت به شهردار نظر منفی نداشته باشند و شهردار باید کسی باشد که انسجام شورا و شهرداری راحفظ کنند و ضمن استفاده از نظرات شورا به کار کارشناسی کمیسیون‌ها نیز اعتماد داشته باشد.»
وی در پاسخ به این سوال که چرا آرای گزینه‌ها اعلام نشد و این برخلاف شعار شفافیت شوراست، ادامه داد: «تصمیم گرفته شد که آرای گزینه‌ها اعلام نشود و تعداد آراء انتخاب نشدگان نیز برای اینکه برای آنها خوب نبود اعلام نکردیم.»
وی در مورد رای نیاوردن خودش هم گفت:‌ «از اول هم معلوم بود و نمی خواستم جزو کاندیداها باشم اما برخی اعضا اصرار کردند که نام من در میان کاندیداها باشد تا مردم و خبرنگاران مطئمن باشند که نمی‌توانم بیایم.»

تنها دو هفته تا ارائه برنامه
براساس گفته های هاشمی دو هفته دیگر این هفت نامزد برنامه های خود را برای شهردار شدن در اختیار شورا قرار می‌دهند؛ محمد ابراهیم انصاری لاری، اولین کاندیدای شهرداری تهران، روز یکشنبه 16 اردیبهشت 97، برنامه های خود برای پایتخت را در صحن شورا ارائه می دهد.
همچنین سید محمدعلی افشانی نیز در سیزدهمین روز به عنوان دومین نفر برنامه های خود را در صحن شورا ارائه خواهد کرد. در نوبت عصر حسینی مکارم یکی از هفت گزینه شهرداری تهران ارائه برنامه خواهد داشت و در همین روز حجت میرزایی به عنوان آخرین نفر در 16 اردیبهشت به شورا برنامه ارائه می کند.
محمود حجتی روز دوشنبه 17 اردیبهشت به صحن شورا می آید تا از برنامه های خود برای شهرداری تهران سخن بگوید و در ادامه پیروز حناچی و سید محمود حسینی در صحن شورا برنامه های خود را تشریح می کنند.
باید منتظر نشست و دید برنامه های کدام یک از این هفت نفر اعضای شورای شهر را قانع خواهد کرد تا او را به عنوان شهردار انتخاب کنند.
روزنامه ابتکار
تهرام/1735
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.