کارشناس مسئول واحد سلامت نوجوانان ، جوانان و مدارس شبکه بهداشت قرچک در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت : علامت هشدار دهنده ابتلا به انگل شپش، خارش های ناحیه سر است و هنگام معاینه موی سر این افراد زواید سفید رنگی به نام رشک به موی آن ها چسبیده است .
سمیه سلگی ادامه داد:در واقع این زواید تخم شپش بوده و فرق آن با پوسته یا شوره ی سر این است که این رشک به مو چسبیده شده و با فشار دادن از موی سر جدا نمی شود، ولی پوسته سر به راحتی توسط دست جدا می شود.
وی افزود : مهمترین اصل در مبارزه با شپش سر ، رعایت بهداشت فردی و آموزش خانواده هاست تا در صورت مشاهده هر گونه علائم مربوط به وجود این انگل ، با مراجعه به شبکه بهداشت نسبت به درمان اقدام کنند تا از همه گیر شدن آن جلوگیری شود.
وی تأکید کرد: شپش سر به منطقه زندگی و یا بالای شهر و پائین شهر بودن ارتباطی ندارد چرا که ممکن است در طول یک مسافرت و حضور در اماکن عمومی نظیر مسافرخانه ها و یا هتل ها ، این انگل به فرد منتقل شده و در صورت عدم درمان ، به سایر افراد و به ویژه دانش آموزان سرایت کند.
وی گفت: درمان شپش امکان پذیر بوده و به راحتی انجام می شود لذا خانواده ها می تواند با یک یا دو بار استفاده از دارو و شامپوهای مخصوص ، آن را از بین ببرند.
وی تأکید کرد: با رعایت بهداشت فردی وگروهی می توان از همه گیر شدن این انگل جلوگیری کرد و سلامت دانش آموزان را تضمین کرد.
به گزارش ایرنا ،شپش حشره ای کوچک به رنگ سفید مایل به خاکستری است که انگل خارجی بدن انسان محسوب می شود.
این حشره در مو و لباس زندگی می کند و برای تغذیه روی سطح بدن به ویژه سر می آید و سپس خودش را به پوست بدن انسان می چسباند، پوست را سوراخ کرده و ضمن مکیدن خون، بزاق خود را به همراه مواد دفعی به زیر پوست تزریق می نماید.
درآلودگی به این حشره ، تخم شپش که رِشک نامیده می شود نیز افراد را مبتلا می سازد ، تخم های ریزی که به ریشه مو می چسبند و حتی با شستشو نیز از موها جدا نمی شوند.
با آغاز ماه مهر و بازگشایی مدارس و به دلیل عدم رعایت بهداشت فردی از سوی افراد، همواره ابتلای دانش آموزان به شپش گزارش می شود و به دلیل ارتباط مستمر و روزانه دانش آموزان با یکدیگر، ابتلا به این انگل به سرعت گسترش پیدا می کند، به طوری که این روزها در برخی از مدارس شهرستان قرچک بیش از نیمی از دانش آموزان به این حشره گرفتار شده اند.
عدم توجه خانواده ها به بهداشت فردی ، ترس از مسخره شده توسط دیگر دانش آموزان و بیان الفاظی نظیر شپشو باعث شده تا بسیاری از کودکان و حتی خانواده ها از مراجعه به مراکز درمانی امتناع کنند و با کارشناسان شبکه بهداشت که این روزها با حضور در مدارس نسبت به معاینه دانش آموزان اقدام می کنند همکاری ننمایند.
روی آوردن به نسخه هایی که هیچ کدام منشاء علمی ندارد و بیشتر در فضای مجازی دست به دست می شود نظیر مالیدن سس مایونز به سر ، دم کردن اسفند و گذاشتن بر روی سر و حتی شستن موها با پودرهای لباس شویی نه تنها این بیماری را کنترل نکرده که باعث شده تا میزان ابتلای دانش آموزان به این انگل افزایش چشمگیری داشته باشد.
شهرستان قرچک بیش از 49 هزار دانش آموز دارد.
قرچک با 270 هزار نفر جمعیت در 30 کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: سید حسن میری انتشاردهنده:موسی فعالیان
تهرام/7254 / 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.