محور این طرح، واگذاری‌های غیرقانونی و دور از ضابطه در سال‌های گذشته بود که قرار است اصلاح شود؛ برای نمونه حبیب‌زاده، عضو شورا، در این رابطه به برخی واگذاری‌ها اشاره کرد و گفت: برخی ساختمان‌های شهرداری را به اسم حسینیه گرفته‌اند، املاک اطراف آن را تجاری کرده‌اند و معلوم نیست درآمدهای آن برای حسینیه صرف می‌شود یا نه!
به گزارش «شرق»، در جلسه شورای شهر تهران که بخش زیادی از آن به بحث‌های داخلی اعضا درباره روند اداره‌کردن جلسه و اولویت مسائل آیین‌نامه‌ای گذشت، موضوع مهم ساماندهی واگذاری حق بهره‌برداری املاک شهرداری تهران به‌صورت طرحی ناپخته و هماهنگ‌نشده با کمیسیون‌های دیگر و نماینده شهرداری تهران مطرح شد.
تعدادی از اعضا از جمله مجید فراهانی اعلام کردند برای اولین‌بار است طرح را می‌بینند و تعدادی دیگر می‌گفتند باید نظر نماینده شهرداری گرفته می‌شد و پیشنهاد به‌طورکلی این بود که طرح به کمیسیون برگشت داده شود.
اما افشین حبیب‌زاده به‌عنوان پیشنهاددهنده این طرح همراه با علی اعطا درباره روند واگذاری بهره‌برداری از املاک شهر توضیحاتی داد که منوط به اجازه انجمن شهر (قبل از شورای شهر) دانسته شده و گفت: در سال ٨٦ که اساسنامه تیپ سازمان‌ها اصلاح شد، در آیین‌نامه‌ها خلاف قانون عمل شده و درحالی‌که واگذاری‌ها باید با اجازه شورا انجام می‌شد، مستقیما اقدام کرده‌اند. او در توضیح بیشتر این موضوع گفت: برخی از افراد ساختمان‌های شهرداری را به اسم حسینیه گرفته‌اند، املاک اطراف آن را تجاری کرده‌اند و معلوم هم نیست درآمدهای آن برای حسینیه صرف می‌شود یا نه و ما هیچ اطلاعی از نحوه واگذاری‌ها نداریم. او گفت: طرح ارائه‌شده برای واگذاری بهره‌برداری اماکن شهرداری است و ما طرح دیگری را برای انتقال قطعی املاک هم داریم که ارائه می‌شود. محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، با بیان اینکه پس طرح شما کوه یخی است که فقط ذره‌ای از آن دیده شده، گفت: ما نمی‌خواهیم با این طرح‌ها دست و پای شهرداری را ببندیم و باید توجه داشته باشید که گستردگی املاک و مواردی که شامل این طرح می‌شود بسیار زیاد است.
او افزود: این طرح بر اموالی تأکید می‌کند که رایگان یا با کمترین دریافتی به مؤسسات و افرادی واگذار شده که دیگر فعالیت فرهنگی و خیریه انجام نمی‌دهند و درعین‌حال املاک را نیز برنمی‌گردانند و حتی این املاک تخلیه شده‌اند و از آنها استفاده نمی‌شود، اما به شهرداری هم پس نمی‌دهند؛ برای مثال کسانی که در حوزه کودکان کار و کارتن‌خواب‌ها فعالیت می‌کردند، اما دیگر این امور را انجام نمی‌دهند وقتی به آنها اعلام می‌کنیم چرا این واگذاری انجام شده، می‌گویند متعلق به 14 سال قبل بوده است.
مرتضی الویری نیز با تأیید واگذاری‌های غیرمتعارف به تعداد بی‌شمار در شهرداری گفت: تردیدی نیست که این واگذاری‌ها وجود دارد، اما ما نباید بندی را اضافه کنیم و مصوبه‌ ناپخته‌ای داشته باشیم که زنجیری به پای نهاد اجرائی باشد. باید به‌گونه‌ای این طرح را تصویب کرد که محدودیتی برای نهاد شهرداری ایجاد نشود. بهاره آروین پیشنهاد کرد تمامی واگذاری‌ها علنی و به‌صورت عمومی منتشر شود و گفت: مشخص نیست میزان واگذاری‌های انجام‌شده تاکنون چقدر بوده، آیا طراحان طرح تخمینی از این واگذاری‌ها دارند؟
با توجه به اختلاف‌نظر اعضا، پیشنهاد برگشت این طرح به کمیسیون‌های تخصصی به رأی گذاشته شد که با 9 رأی رد شد و اصل مصوبه با ١٣ رأی به تصویب رسید، اما در ادامه جلسه بررسی بیشتری درباره آن انجام نشد.

*اپلیکیشن جای پارکومتر
در رویدادی دیگر مرتبط با مدیریت شهری، روز گذشته اولین معاون شهردار تهران اولین نشست خبری خود را با رسانه‌ها برگزار کرد و با وجود زمان کم دوره مسئولیت، پاسخ‌های کلی اما روشنی به سؤال‌های طرح‌شده داد و تأکید کرد قرار نیست وعده بدهد و عمل نکند. پورسیدآقایی که در جریان حادثه قطار سمنان - تبریز از مسئولیت خود استعفا داد، در جمع خبرنگاران با بیانی طنز گفت: «به من گفته‌اند در حوزه شهری و ترافیک که گستردگی زیادی دارد با این روحیه هر روز باید از مردم عذرخواهی کنید».
او گفت هیچ وعد‌ه‌ای نمی‌دهم و هیچ‌وقت علاقه‌ای به وعده‌دادن ندارم، اما می‌گویم مشکل تهران ‌حل‌شدنی است و شهرداری بدون کمک دولت، صداوسیما و جلب اعتماد مردم کاری از پیش نخواهد برد. فقط می‌توانم بگویم که چهار سال آینده اوضاع بهتر از امروز خواهد بود. او با نگاه مثبت به قول‌ها و تعاملات پیشِ‌روی شهرداری با دولت درباره تأمین نیاز حمل‌ونقل عمومی صحبت کرد و گفت: برنامه ما تکمیل خطوط فعلی و ایمن‌کردن آنها و به‌‌ویژه بهره‌برداری بیشتر از خطوط فعلی است.
او برنامه‌ریزی جدید برای کاهش سرفاصله قطارها در خطوط از پنج دقیقه، به سه دقیقه را یکی از اولویت‌ها برشمرد و گفت: در برنامه بعدی برای مترو خطوط ناقص‌افتتاح‌شده را تکمیل می‌کنیم، اما برای افتتاح، واگن‌های خط یک را به خط ٧ نمی‌بریم. او یادآور شد معاونت ترافیک درباره خطوط ٦ و ٧ و ادامه فعالیت آنها از نظر ایمنی مقاومتی ندارد، اما نمی‌خواهد بدون کار کارشناسی ادامه فعالیت در آنها را قطع کند.
او افزود: کارگروه کارشناسی تشکیل شده تا وضعیت خطوط ٦ و ٧ را بررسی کند و ما براساس این کارگروه درباره این خطوط تصمیم می‌گیریم. معاون شهردار تهران می‌گوید مترو تهران به دو هزار واگن جدید نیاز دارد و اخیرا قرارداد ٦٧٢ واگن جدید منعقد شده، اما همین تعداد واگن هم دو سال تا تحویل زمان می‌برد. پورسیدآقایی در پاسخ به سؤالی درباره مترو شهرهای حومه‌ای تهران تصریح کرد: برنامه‌ای برای تکمیل این خطوط ندارد و از نظر او این خطوط را باید وزارت راه و شهرسازی تمام کند.
او افزود: درحالی‌که برای تکمیل خط ٣ و ٦ و ٧ داخل شهر تهران اعتبارات لازم را نداریم، دلیلی ندارد پول مردم تهران را برای بیرون از شهر تهران خرج کنیم. معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران اظهارنظرهای مسئولان قبلی درباره مترو را سیاسی برشمرد و گفت: کارهای خوبی در مترو شده، اما کارها ناقص است.
اصلا این‌طور نیست که خط هفت کامل شده باشد، خط هفت فقط به بهره‌برداری رسید و باید بگویم در خط شش نیز تنها حفاری‌ها به پایان رسیده و در تجهیز این خط کمتر از ١٠ درصد پیشرفت داشته‌ایم و باید بگویم در مورد خط فرودگاه امام که به خط هشت معروف است، دادستانی دستور داده که یا ایمنی این خط را تأمین کنید یا آن را تعطیل کرده و اگر تعطیل نکنید، مسئولیت آن را باید قبول کنید.
فاصله خط مترو با بزرگراه در مقاطعی حتی کمتر از هفت متر است و اگر حادثه‌ای در بزرگراه رخ دهد و خودرو وارد حریم ریلی شود، قطعا اتفاق ناگواری رخ خواهد داد و این در حالی است که ما نمی‌توانیم فاصله ریل تا بزرگراه را دیوارکشی کنیم و در چنین شرایط ناایمنی این خط ساخته شده است و باید بگویم حتی برخی از طراحی‌ها نیز از اول به صورت کارشناسی نبوده و غلط طراحی شده، اما حالا با وجود همه این مشکلات نمی‌توانیم این خط را تعطیل کنیم.
پورسیدآقایی یادآور شد که طرح پارکومتر متوقف‌ شده و این معاونت به دنبال فعال‌کردن اپلیکیشنی به‌جای دستگاه‌ها در کنار خیابان است. او گفت: مناقصه‌ خرید تجهیزات جدید را متوقف کردیم و تلاش می‌کنیم به سمت استفاده از اپلیکیشن‌ها برویم که نیازی به نگهداری و مسائل حاشیه‌ای نداشته باشد.
او تأکید کرد درباره تمام خطوط حمل‌ونقلی از جمله خطوط مترو و بی‌آرتی بازنگری خواهد شد و افزود: دو مشاور داخلی و خارجی خطوط قبلی و جدید مترو و بی‌آرتی و احتمالا تراموا را بررسی می‌کنند و نتیجه آن هرچه باشد باید به تصویب شورای‌عالی ترافیک برسد.
او درباره فعالیت اپلیکیشن‌های آنلاین برای تردد شهری هم نظر مثبتی داشت و گفت: باید از این اپلیکیشن‌های شهری بهره ببریم و تاکسی‌ها هم به این سمت حرکت کنند. او می‌گوید نباید خلاف جهت آب شنا کرد و در آیین‌نامه جدیدی که برای تاکسی‌های اینترنتی با همکاری وزارت کشور در حال تهیه هستیم، نظر این شرکت‌ها را هم خواسته‌ایم.

روزنامه شرق
تهرام/9353
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.