وحید حسینی پس از امضای قرارداد همکاری با جایکا افزود: این قرارداد با هدف همکاری‌های علمی، فنی، آموزشی و تجهیزاتی میان ایران و ژاپن منعقد شده که مجری این قرارداد در ایران «شرکت کنترل کیفیت هوای تهران» وابسته به شهرداری و در ژاپن نیز سازمان «جایکا» است. وی با بیان اینکه جایکا پروژه‌های متعددی در زمینه محیط زیست در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران اجرا کرده اظهار کرد: این سازمان دولتی در پروژه احیای دریاچه ارومیه همکاری دارد و این بار بر اساس تعهدات بین‌المللی خود تصمیم گرفته در زمینه کاهش آلودگی هوای کلان شهر تهران نیز همکاری کند. به گفته حسینی، مذاکرات قرارداد همکاری بین ایران و ژاپن در راستای کاهش آلودگی هوای تهران 2 سال طول کشیده و این پروژه در بازه زمانی 4 ساله انجام خواهد شد که طی آن کارشناسان و متخصصان ژاپنی با کارشناسان و متخصصان شرکت کنترل کیفیت هوای تهران و اداره کل محیط زیست استان تهران همکاری می‌کنند. وی افزود: بر اساس این قرارداد، منابع اصلی آلودگی هوای تهران شناسایی و سهم‌بندی آلاینده‌ها به طور دقیق انجام خواهد شد. حسینی با اشاره به اینکه تاکنون مطالعاتی در زمینه شناسایی منابع آلاینده تهران انجام شده گفت: دلایل اصلی آلودگی هوا مشخص شده اما نیاز داریم که در برخی زمینه‌ها به جزئیات بیشتری دست پیدا کنیم، برای مثال دستیابی به جزئیات و اطلاعات بیشتر در مورد آلاینده ازن و هیدروکربن‌ها نیاز شهر تهران است.
ژاپن 7 میلیون دلار می‌پردازد
حسینی در مورد هزینه اجرای پروژه کاهش آلودگی هوای تهران نیز اظهار کرد: هزینه‌ای که طرف ژاپنی برای اجرای این قرارداد می‌پردازد 7 میلیون دلار برای 4 سال برآورد شده، این کمک مالی به طور بلاعوض از سوی دولت ژاپن پرداخته خواهد شد و طرف ایرانی هیچ هزینه‌ای متقبل نمی‌شود. همچنین ارائه تجهیزات از سوی دولت ژاپن در کابینه این کشور به تصویب رسیده و منتظریم بعد از عقد قرارداد جداگانه بین شهرداری تهران و دولت ژاپن تجهیزات آنالیز هوا وارد کشور شود.
دولت ژاپن 13 میلیون دلار هزینه خواهد کرد
به گفته وی، دولت ژاپن برای انتقال این تجهیزات 12.5 تا 13 میلیون دلار هزینه خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در ادامه با تاکید بر اینکه پیدا کردن راهکارهای کاهش آلودگی هوا بدون شناسایی دقیق آلاینده‌ها میسر نیست، گفت: در سال 82 با کمک اطلاعات پروژه قبلی جایکا متوجه شدیم که خودروهای کاربراتوری نقش مهمی در تولید گازهای منواکسیدکربن در تهران دارند؛ آلاینده‌ای که عامل سکته‌های قلبی است.
سرطان‌زایی تأیید شده
وی افزود: حذف کاربراتوری‌ها و خودروهای فرسوده همچنین حذف دیزلی‌ها که نقش آنها در سرطان‌زایی تأیید شده، تصمیماتی است که برای کاهش آلودگی هوا شروع شده و در حال انجام است. در حال حاضر نوسازی ناوگان تاکسیرانی، نصب فیلتر دوده و جریمه خودروهای فرسوده در کشور آغاز شده و لازم است که اجرای آن با جدیت ادامه یابد. رییس دفتر سازمان‌ همکاری‌های ژاپن در ایران(جایکا) نیز با اشاره به اینکه پروژه همکاری ایران و ژاپن در زمینه کاهش آلودگی هوا در قالب کمک‌های رسمی توسعه‌ای انجام می‌شود، گفت: طی این پروژه متخصصان و کارشناسان ژاپنی دانش و تجربه خود را در زمینه کاهش آلودگی هوا در اختیار متخصصان ایرانی قرار خواهند داد. «یوکیهارو کوبایاشی» اظهار کرد: جایکا یک سازمان دولتی ژاپنی است که اجرای پروژه کاهش آلودگی هوای تهران را بر عهده گرفته است. امیدواریم بتوانیم شناسایی دقیق منابع آلاینده را انجام داده و راهکارهای دقیق و مؤثری برای کاهش آلودگی هوای کلان شهر تهران ارائه دهیم.
روزنامه هفت صبح
1735
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.