مدیر مؤسسه‌ای که این اتوبوس‌ها را وارد کرده است، در حالی با «شرق» گفت‌وگو کرد که رئیس ستاد شهرداری تهران از انجام گفت‌وگو امتناع کرد.
غلامعلی، در گفت‌وگو با «شرق» با ارائه توضیحاتی درباره روند تلاش‌های طولانی‌مدت برای واردکردن اتوبوس‌های ویژه گردشگری به ایران، گفت: پیش‌تر یکی از این اتوبوس‌ها وارد تهران شده بود و یک دستگاه دیگر هم به تازگی و پس از کش‌وقوس بسیار عبور از گمرک، وارد تهران شده است.
او تأکید دارد که تهران در هر مسیر گردشگری خود نیاز به حداقل شش دستگاه اتوبوس گردشگری دارد؛ اما همین تعداد را هم با زحمت بسیار وارد کشور کرده‌اند و گفت: برای خط قرمز که شامل مسیرهای گردشگری در مناطق ١١ و ١٢، یعنی محدوده تاریخی و بازار تهران می‌شود، اتوبوس‌های قدیمی آماده شده که ظاهری متفاوت دارند؛ اما برای خطوط آبی که شامل سایر مسیرهای گردشگری می‌شوند، اتوبوس‌های دوطبقه جدید را به کار خواهیم گرفت.
درعین‌حال او به سراغ چالش اصلی درباره این اتوبوس‌های جذاب و جدید رفت و با ابراز نگرانی درباره تأخیر در برنامه‌ریزی‌ها، گفت: در این مدت بارها نامه‌نگاری از سوی شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی برای پلاک‌شدن این دو اتوبوس گردشگری انجام شده؛ اما پلیس راهور تاکنون واکنش و پاسخی نداشته است.
این فعال حوزه گردشگری می‌گوید این خودروها نمی‌توانند بدون پلاک در شهر تردد داشته باشند و شرایط فعلی برای این اتوبوس‌ها در آستانه سال جدید و برنامه‌های نوروزی شهرداری نگران‌کننده است.
غلامعلی می‌گوید شریک سرمایه‌گذار خارجی این پروژه با اطلاع از زمینه‌های نگرانی چنین سرمایه‌گذاری‌ای، حاضر به همکاری شده و چنین مسائلی می‌تواند موانعی جدی ایجاد کند.
او در پاسخ به این سؤال که مگر این خودروها مجوز واردات نداشته‌اند که حالا پلیس راهور برای پلاک‌کردن آنها اقدام نمی‌کند، افزود: همه مجوزهای واردات این خودروها از قبل صادر شده و درباره آنها بین شهرداری و سازمان میراث فرهنگی تفاهم خوبی وجود داشت که در نهایت به قرارداد مشترک بین ما منجر شد.
او مبلغ مشارکت شرکت معتبر سرمایه‌گذار با اتوبوس‌های معروف «هاپ آن، هاپ آف» در ایران را بیش از ٧٥٠‌هزار دلار اعلام کرد و گفت: این اتوبوس‌ها در شهرهای بزرگ، معتبر و پرطرفدار در صنعت گردشگری تجربه شده و از آنها استقبال شده است و شرکت سرمایه‌گذار با توجه به فضای به‌وجود‌آمده در ایران پس از موفقیت‌های برجام با سرمایه‌گذاری در ایران موافقت کرده است.
بنا بر گفته مدیرعامل این مؤسسه گردشگری، مبلغ تمام‌شده خرید و واردکردن یک اتوبوس گردشگری بیش از یک‌میلیاردو ٢٥٠‌میلیون تومان است و ازقضا تکنولوژی ساخت این اتوبوس‌ها در عین ساده به‌ نظرآمدن، در صنعت داخلی خودمان وجود ندارد.
غلامعلی در پاسخ به این سؤال که چرا اتوبوس‌های داخلی را برای چنین کاربری مجهز و آماده نکردید؟ گفت: برای این طرح ابتدا به سراغ سازندگان اتوبوس‌های داخلی رفتیم تا با تغییراتی در اتاق این اتوبوس‌ها، آنها را آماده کنند؛ اما خودروسازان اعلام کردند تغییرات مدنظر در اتاق و شاسی خودرو برای آنها امکان ندارد.
البته مدیرعامل این مؤسسه گردشگری معتقد است شاید اگر این موضوع جزء دغدغه‌ها و ضرورت‌های خودروسازان داخلی بود، پیگیری و اهمیت بیشتری برای آن قائل بودند.
از زمان رونمایی از این اتوبوس‌ها با حضور شهردار تهران و پخش‌شدن تصاویر این اتوبوس‌های جدید، واکنش‌های مختلفی را در شبکه‌های اجتماعی و مردم شاهد بودیم؛ واکنش‌هایی متفاوت از رنگ و ظاهر و نوشته‌های اتوبوس گرفته تا سقف باز و قیمت‌های آن که هرکدام می‌تواند قابل بحث و نظر باشد.
وی رقم تعیین‌شده برای اتوبوس‌های گردشگری جدید را در تورهای ٢٤ساعته ٤٠ دلار و برای تورهای ٧٢ساعته ٦٠ دلار اعلام کرد و گفت: این رقم مانند بسیاری از خدمات گردشگری برای گردشگران داخلی شامل ٥٠ درصد تخفیف می‌شود.
او تأکید دارد رقم تعیین‌شده رقمی متعادل و متناسب با نوع خدمات، حجم سرمایه‌گذاری و استانداردهای رعایت‌شده است و در توضیح بیشتر به «شرق» می‌گوید: در لاهور پاکستان به‌عنوان یکی از کوتاه‌ترین خطوط، با ١,٥ ساعت زمان برنامه تور ٢٥ دلار اخذ می‌شود. به عبارتی این اتوبوس‌ها و مسیرهای تعیین‌شده، متناسب با خدمات ارائه‌شده تنظیم شده‌اند و استانداردی بین‌المللی را رعایت می‌کنند.
مسئولان شهرداری تهران در نوروز سال جاری اعلام کردند بین ١٢ تا ١٤‌میلیون گردشگر داخلی و خارجی از مراکز مختلف گردشگری شهر تهران بازدید داشته‌اند و پیش‌بینی می‌شود این رقم با افزایشی چشمگیر در نوروز ٩٦ تکرار شود، برنامه‌های گردشگری شهر تهران مهم و تأثیرگذار خواهد بود.
شهرداری تهران در چند سال اخیر ورودی تا حدی موفق به برنامه‌های گردشگری نوروزی داشته است و با تغییرات محیطی و آمادگی فضاهای گردشگری و تاریخی در تهران، توانسته علاوه بر گردشگران خارجی، گردشگران داخلی و خود تهرانی‌ها را در تهران نگه دارد و به گردشگری تهران بفرستد.
فارغ از اینکه شهرداری تهران در این پروژه هم همانند بسیاری از پروژه‌های شهر چه اندازه پول خرج می‌کند و چه میزان هدرروی سرمایه وجود دارد، می‌توان به این تلاش‌ها نگاهی مثبت و از سر تجربه داشت و منتظر ماند و دید تهران به‌عنوان پایتخت فرهنگی، تا چه اندازه می‌تواند در جذب گردشگر خارجی و مهم‌تر از آن، ایجاد رضایت برای میزبانان و ساکنان شهر در ایام مهم نوروز، موفق باشد.
شهرداری تهران پس از ورودهای مکرر خود در حوزه گردشگری که تا حد زیادی به مدد اعتبارات در اختیارش موفق هم بوده است، حدود دو سال است که در قدمی بلندپروازانه به دنبال ایجاد سازمان گردشگری به موازات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است.
اگرچه شورای شهر تهران تاکنون با این پیشنهاد مخالف بوده است؛ اما به نظر می‌رسد اقداماتی مانند واردکردن اتوبوس‌های گردشگری، تا حد زیادی نوعی تبلیغ یا عرض اندام در این عرصه باشد.

روزنامه شرق
9353
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.