یک روانشناس، آسیب شناس و رفتارشناس اجتماعی گفت: هریک از دستگاه های متولی در گیر و دار هزارتوی کاغذبازی های روزمره خود جمع آوری متکدیان را به بن بست کشانده اند.
یک روانشناس، آسیب شناس و رفتارشناس اجتماعی گفت: جمعآوری متکدیان از سطح شهر با وجود گذشت سالها، هنوز هم به سرانجام نرسیده است و هر یک از دستگاههای متولی، هنگام عمل به وظایفشان، درگیر و دار هزارتوی کاغذبازیهای روزمره خود، این حکایت ادامهدار را به بنبست کشاندهاند.
به گزارش جماران به نقل از ایرنا، دکتر مجید ابهری افزود: در این میان، هنوز هم متکدیان زیادی در خیابانها و اماکن عمومی شهر، پیش چشم شهروندان و مسئولان به تکدیگری مشغولند و چهره شهر را مخدوش کردهاند؛ در اشکال مختلف و با توسل به شیوههای گوناگون راه را بر مردم میبندند و با نگاههای ملتمسانه بهدنبال جلب حس ترحم هستند.
وی ادامه داد: داستان پرتکرار متکدیان پایتخت در کلاف سردرگم کاغذبازیها و شانه خالیکردنهای متولیانش گم شده است و هیچیک از سازمانهای مربوط به درستی به وظیفه خود عمل نکرده اند.
این روانشناس، آسیب شناس و رفتارشناس اجتماعی با بیان اینکه گدایی زنان و کودکان از زشت ترین و آزار دهنده ترین اشکال تکدی گری است، گفت: گاهی دختران جوان که ازدواج نکرده اند، کودکان شیرخوار در آغوش می گیرند و به گدایی مشغول می شوند.
وی ادامه داد: گفته می شود که این کودکان کرایه ای هستند و پدر و مادرشان آنها را با قیمت های مختلف اجاره می دهند و اگر معایب فیزیکی داشته باشند کرایه آنها بلاتر است.
دکتر ابهری افزود: اگر دقت کرده باشید اکثر این کودکان هنگام گدایی در کف پیاده رو به خواب عمیق رفته اند و علت آن خوراندن مسکن های قوی به این کودکان نگونبخت هنگام صبح و آوردن به محل کار است؛ چراکه اگر این کودکان بیدار باشند یا گریه می کنند و یا چیزی طلب می کنند.
به گفته وی همچنین متکدیانی که از لحاظ جسمی سالم هستند با کمک گریمورهایی خود را نابینا، علیل یا چلاق نشان می دهند تا از احساسات مردم بیشتر سوء استفاده کنند.
این روانشناس و آسیب شناس اجتماعی توضیح داد: در این میان گروهی نیز که تازه از زندان مرخص شده اند و پولی برای رفتن نزد خانواده خود ندارند، به بهانه اینکه پول گم کرده یا کیف پول آنها را جیب بر زده است از مردم گدایی می کنند.
دکتر ابهری ادامه داد: برخی از افراد هم به بهانه هایی نظیر فروش فال، نوار چسب، لوح فشرده، شیشه پاک کن و گلفروش از مردم گدایی می کنند که این افراد جز طبقه خاصی هستند و درآمد آنها در طول روز از یک کارمند بسیار بیشتر است.
وی در خصوص تعداد متکدیان در پایتخت نیز توضیح داد: هیچ سازمان و فردی آمار منطقی و درست از گدایان ندارد چراکه این افراد بطور فصلی گدایی می کنند یعنی زمستان ها در جنوب کشور و بندرعباس حضور دارند، تابستان ها در شمال و حاشیه دریای خزر و در بهار در شیراز اصفهان و شهرهای گردشگری به کار خود مشغولند و گدایی برای آنها هم سیر و سیاحت و هم کاسبی است.
این روانشناس، آسیب شناس و رفتار شناس اجتماعی گفت: کارآموزی و اشتغال زایی برای گدایانی که به دنبال تکدی هستند و از انرژی و سلامت کامل برخوردارند اصلی ترین راه مقابله با این آسیب اجتماعی است.