به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی شهرداری تهران، مدیر مطالعات و برنامه ریزی امور مناطق مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران درباره طرح اصلاح ساختار تقسیم بندی مناطق گفت: این طرح مطالعاتی تقسیم بندی مناطق در مراحل مقدماتی قرار دارد و هنوز به جمع بندی نرسیده است اما آنچه مسلم است این که تقسیمات منطقه بندی فعلی شهر تهران مشکلات و مسائلی را ایجاد کرده و ضرورت دارد تا اصلاح شود.
مریم ابهری به منطقه بندی فعلی اشاره کرد و افزود: مرزبندی فعلی مناطق در تهران بر اساس تجربیاتی شکل گرفته و نمی توان به کلیات آن ایراد گرفت.
وی ادامه داد: تهران از سال ۱۳۷۱ که استخوان بندی مناطق فعلی شکل گرفته هم بزرگ تر شده و هم تغییرات زیادی را به خود دیده است.
به گفته مدیر مطالعات و برنامه ریزی امور مناطق مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، این منطقه بندی باعث بروز اختلالاتی در خدمات دهی به شهروندان شده و به خصوص در خیابان ها و محلاتی که در مرزهای مناطق قرار دارند. (مثلا در برخی خیابان ها خود خیابان متعلق به یک منطقه و پیاده روی آن متعلق به یک منطقه دیگر است).
وی افزود: علاوه بر این، منطقه بندی تهران با توجه به تغییر شرایط شهر و تغییراتی که در طی دهه های اخیر انجام شده و لازم است که تغییری در این مرزبندی ها صورت گیرد.
ابهری با ذکر مثالی تصریح کرد: برخی مناطق در تهران همانند منطقه ۴ و یا منطقه یک در مقایسه با برخی مناطق دیگر از وسعت و جمعیت بیشتری برخوردار هستند که شاید لازم باشد که به دو منطقه تبدیل شود، یا اینکه برخی بزرگراه ها که پیش از این در تهران نبودند مثل بزرگراه صیاد شیرازی یا بزرگراه امام علی(ع) از وسط برخی مناطق عبور می کنند حال آن که شاید مناسب باشد که در مرزبندهای بین مناطق قرار گیرند.
براین اساس از نظر اداری، تهران به ۲۲ منطقه و ۱۲۲ ناحیه شهری تقسیم شده که شهرهای تجریش و ری را نیز دربر می گیرد.