حمیدرضا روستایی به مناسبت سالروز فرمان تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر افتتاح حساب ۱۰۰ امام و تشکیل بنیاد مسکن در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جهت نوسازی و بهسازی مساکن روستایی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از طریق ارایه تسهیلات ارزان قیمت بانکی با ضمانت سفته زنجیره ای در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت و نظارت بر ساخت ‌و سازها در چهارچوب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان (نظام فنی و روستایی) نسبت به انجام وظایف ذاتی خود در زمینه ساخت واحدهای مقاوم روستایی اقدام کرده است.

روستایی اظهارداشت: استان تهران ۲۲۶ هزار و ۹۱۸ واحد مسکونی روستایی دارد که از این میزان ۶۳ درصد(حدود ۱۴۳ هزار واحد) واحدهای مسکونی در مقابل حوادث نامقاوم هستند که طی سال های گذشته از ابتدای آغاز طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی(سال ۸۴) تا کنون حدود ۲۳ هزار واحد مسکن روستایی در این استان نوسازی شده است.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان تهران گفت: این موضوع برای استانی که ۶۳ درصد واحدهای آن نامقاوم است نگران کننده محسوب می شود و باید با مطالعه دقیق در راستای نوسازی واحدهای مذکور اقدامی عاجل و خارج از نسخه واحد کشوری به عمل آید.

وی خاطر نشان کرد: پارامترهای اصلی و تاثیر گذار بر ساخت و سازهای مسکن روستایی در استان تهران بعنوان پایتخت در مقایسه با سایر استان‌ها که موجب شده استفاده از تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی جهت تخریب و نوسازی واحدهای نامقاوم در مناطق روستایی از اقبال خوبی برخوردار نباشد عبارتند از:

۱- قیمت بالای زمین در بیشتر روستاهای استان تهران

۲- رشد چشمگیر هزینه های ساخت بنا (افزایش قیمت مصالح و دستمزد استادکاران و کارگران ساختمانی)

۳- هزینه بالای اجاره بها

روستایی ادامه داد: سهمیه سال ۹۸ این استان یک هزار و ۹۵۰ واحد با سقف فردی ۴۰۰ میلیون ریال با کارمزد  پنج درصد در نظر گرفته شده که تا کنون یک هزار و ۴۸۵ واحد به این بنیاد تخصیص و از این تعداد نیز  یک هزار و ۱۲۰ واحد آن نزدیک به ۷۵ درصد از سوی بنیاد مسکن شهرستان ها به بانک های عامل جهت دریافت تسهیلات معرفی شده اند.

وی یادآورشد: در صورتی که موضوع کرونا و متوقف شدن پروژه های عمرانی در اواخر سال گذشته مطرح نمی شد، می توانستیم سهمیه تعیین شده استان را به طور کامل و ۱۰۰ درصدی محقق کنیم.

حضور در مناطق سیل زده استان خوزستان

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان تهران گفت: بنیاد مسکن استان تهران به عنوان استان معین در شهرستان دشت آزدگان از ابتدای حادثه در منطقه حضور داشت و پس از بازدید و ارزیابی اولیه خسارت از سطح شهر و روستاهای اطراف و با توجه به گستردگی منطقه در کوتاه ترین زمان نسبت به ارزیابی از واحدهای خسارت دیده روستایی و شهری اقدام کرد.

روستایی خاطرنشان کرد: از حدود پنج هزار و ۷۰۰  واحد ارزیابی شده، نزدیک چهار هزار و ۷۰۰  واحد در حد تعمیری و حدود یک هزار واحد نیاز به تخریب و نوسازی داشت که یکی از اهداف اصلی بنیادمسکن انقلاب اسلامی استان تهران اتمام عملیات بازسازی واحدهای خسارت‌ دیده پیش از سالگرد حادثه تلخ سیل فروردین ماه استان خوزستان بود.

وی اضافه کرد: این ستاد بازسازی  ۱۰۰ درصد واحدهای تعمیری را به اتمام رساند و با توجه به شیوع بیماری کرونا بازسازی واحدهای احداثی نیز با پیشرفت بیش از ۸۷ درصد در حال انجام است.  

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان تهران گفت: امیدواریم  و بر اساس برنامه زمانبندی های انجام گرفته بتوان عملیات اجرایی واحدهای مسکونی باقی مانده را تا پایان اردیبهشت امسال به پایان رساند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.