رضا کارخانه روز سه‌شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: شهرستان ورامین از ۷۰ کیلومتر جاده عشایری در جنوب دشت برخوردار است که همه ساله با بارش نزولات جوی و جاری شدن سیلاب از ارتفاعات، بخشی از این راه‌ها با مشکل فرسایش و خرابی مواجه می‌شوند.
وی افزود: عشایر دشت ورامین همه ساله با آغاز فصل بهار، از محل سکونت خود به مراتع جنوبی دشت ورامین که با مساحت ۱۹۶ هزار هکتار بین سه استان تهران، قم و سمنان واقع شده کوچ می‌کنند و وجود جاده‌های ایمن، نقش مهمی در این کوچ ایفا می‌کنند.


وی تصریح کرد: با هماهنگی‌های به عمل آمده، عملیات زیر سازی و بازسازی حدود ۵ کیلومتر از این جاده‌ها با استفاده از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده روستاهای فاقد دهیاری و عشایری با اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد ریال آغاز شده است.
کارخانه افزود: علاوه بر اصلاح جاده‌های عشایری، مسیر آب‌راه‌ها نیز لایروبی و مسیر عبور سیلاب و تعدادی از آب‌راهه‌ها باز ‌می‌شود تا در زمان بارش نزولات جوی، به جاده‌های عشایری آسیبی وارد نشود.
وی با اشاره به آمادگی ستاد مدیریت بحران شهرستان در مقابله با سیلاب احتمالی ناشی از بارش نزولات جوی گفت: همه ساله با افزایش میزان بارندگی اوایل فصل، رودخانه‌های شور و شیرین که از مناطق جنوبی دشت ورامین عبور می‌کنند طغیان کرده و حجم زیادی آب به سمت مراتع جنوبی و تالاب بندعلیخان روانه می‌شود.


معاون فرماندار ورامین گفت: با توجه به این که آب‌های سطحی تهران که عمدتا مملو از زباله‌های پلاستیکی است نیز وارد رودخانه شور و شیرین می‌شود، مقدار زیادی زباله ورودی پل‌ها و آبراه‌ها را مسدود می‌کند که این امر موجب ورود آب به اراضی کشاورزی می‌شود.
کارخانه اظهار کرد: از هفته‌های پایانی سال گذشته تا کنون و به منظور جلوگیری از ورود آب به مزارع کشاورزی و بخش‌های مسکونی، عملیات لایروبی انهار و آبراه‌های اصلی ورامین انجام و مسیر عبور آب باز گردیده است.
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.