به گزارش ایرنا، پیرزن می گفت که هر سال رسم داشتند پنجشنبه یا جمعه آخر سال می رفتند سری به اموات می زدند، فاتحه ای می خواندند، نذری می دادند و استخوانی سبک می کردند.

امسال اما هر روز اعلام می کنند بیرون نروید، عید دیدنی نروید، خرید غیر ضروری نروید، به دیدار اموات هم نروید، مگر اموات هم کرونا منتقل می کنند؟!

نشسته بود روی نیمکت سیمانی روبروی قبر مادرش، کسی هم تا ۱۰ ها متر اطرافش دیده نمی شد. دستکش و ماسک استفاده کرده بود، اما پسرش فقط گفته بود پنج دقیقه بیشتر آنجا نماند چون برایش که دیابت دارد، خطرناک است.

پیرزن نگاهی به اطراف انداخت و گفت: قبرستان را انگار خاکستر مرگ پوشانده است. خلاف روزهای عادی حتی، کسی این حوالی پرسه هم نمی زند. گفته بودند کسی به دیدار اموات هم نرود، امکان ابتلا به کرونا وجود دارد.

دیروز که با خواهرش حرف زد، از فرط دل تنگی نتوانست آرام بگیرد و گریه نکند. هر دو خواهر برای دلتنگی مادر گریستند، قبر مادرش کنار قبر پدرش بود اما این دیدار آخر سال هم رنگ کرونا گرفته بود.

آن حوالی نزدیک گلزار شهدا هم خبری از کسی نبود، کسی که فاتحه ای بخواند و برود. برای همین پیرزن تصمیم گرفت از همان دور برای آنان هم فاتحه ای بخواند.

پیرزن می گفت: در ورودی بهداشت زهرا، بازار گلفروش ها کساد بود. بندگان خدا همیشه پنجشنبه و جمعه فرصت سر خاراندن نداشتند چه برسد به پنجشنبه و جمعه آخر سال که غلغله ای بود، اما امروز گل ها پلاسیده بودند از حسرت فاتحه ای برای اموات.

نگاهی به دور تا دورش انداخت. کسی آن حوالی نبود. بهشت زهرا انگار با خاکستر پوشانده شده بود. زیر لب گفت: خدایا به تو پناه می برم از شر این بیماری و بلاهایت.

زن حوالی ۶۵ سال داشت و به گفته خودش بیشتر از ۴۰ سال بود که پنجشنبه و جمعه آخر سال را همراه خانواده به دیدار پدرش می آمد و خداحافظی روزهای آخر سال را انجام می داد، فاتحه ای می خواند و خود را می سپرد دست قضا و قدر الهی.

پیرزن امسال می خواست دیدار را با مادر تازه فوت کرده تازه کند که با نگرانی تمام آمد بهشت زهرا و حالا مدام توی گوشش این خبر تکرار می شود که پنجشنبه و جمعه آخر سال به بهشت زهرا نروید.

این اولین بار بود طی این ۴۰ سال گذشته این طور بهشت زهرا را خلوت می دید، حتی در زمان بمباران جنگ هم این صحنه را ندیده بود.

در بهشت زهرا فقط مردی را دید که به تماشای قبر یکی از شهدای آتش نشان ایستاده بود و زرق ورق هایی که بالای قبر کودکی کشیده بودند. انگار که اینجا برایش جشن تولدی گرفته باشند و یادش آمد که زودتر باید خارج شود. ماشینی در دسترس نبود، شیوع کرونا بازار راننده تاکسی ها و اتوبوس ها را راکد کرده بود و مسافران را معطل ولی پسرش انتظارش را می کشید. گفته بودند برای خداحافظی پنجشنبه و جمعه آخر سال به بهشت زهرا نروید.

فاتحه ای از راه دور

استاندار تهران، شهرداری تهران و دیگر مسئولان شهری پایتخت از هفته گذشته بارها در سخنان خود اعلام کرده اند که بنا نیست مراسم آخر سالی  در آرامستان ها برگزار شود. مردم به آرامستان ها نروند.

«انوشیروان محسنی بندپی» استاندار تهران در جمع خبرنگاران تاکید کرد: اگر محدودیتی برای فعالیت مدارس و دانشگاه ها اعمال شده، برای حفظ سلامتی و تندرستی مردم است. نرفتن به بهشت زهرا هم با همین هدف است و همه مردم  باید برای حفاظت از این سلامتی همکاری داشته باشند.

وی افزود: حضور مردم در آرامستان ها برای پنجشنبه و جمعه آخر سال، بار دیگر اجتماعات مردمی را شکل و احتمال شیوع بیشتر ویروس کرونا را افزایش می دهد. برای همین مردم پنجشنبه و جمعه آخر سال به بهشت زهرا نروند.

«پیروز حناچی» شهردار پایتخت هم گفت: باید تلاش کنیم که آخرین پنج‌شنبه سال نیز مثل پنجشنبه گذشته باشد و برای چهارشنبه سوری نیز اقدامات لازم انجام گیرد تا کمترین تراکم و تجمعات را شاهد باشیم.

«سعید خال» مدیرعامل سازمان بهشت زهرا هم  «عاجزانه » از همه شهروندان خواسته است مراسم پنجشنبه و جمعه آخر سال را به زمان دیگری موکول کنند و در این ایام تنها برای کار ضروری تدفین به بهشت زهرا بروند.

وی گفته است:  «هر سال در چنین مواقعی به مردم توصیه می‌کردم چه تمهیداتی برای آمدن به بهشت زهرا در نظر بگیرند اما امسال درخواست متفاوتی از همشهریان و مردم عزیز دارم که زیارت اهل قبور را در روزهای پایانی سال به زمان دیگری موکول کنند. بی تردید، امروز کادر پزشکی نیازمند این حمایت ماست که شیوع این بیماری با تدبیر ما مردم جلوی آن گرفته شود.»

 مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) روز گذشته نیز با اشاره به شیوع کرونا ویروس گفت: برای جلوگیری از هرگونه ازدحام و تجمع جمعیت در بهشت زهرا (س) و گلزار شهدا هیچ گونه برنامه ای هنگام تحویل سال در این مکان برگزار نخواهد شد و درهای این مکان معنوی را در پنجشنبه آخر سال خواهیم بست.

«ناهید خدا کرمی» رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران نیز از مردم خواست تا از مراجعه به بهشت زهرا در پنجشنبه و جمعه آخر سال خودداری کنند.

وی ویروس کرونا را ویروسی موذی خواند و گفت: امکان دارد هر شخصی به این بیماری مبتلا باشد و به دیگران نیز منتقل کند در حالی که خود علائمی را نشان ندهد. از همین رو، حضور در بهشت زهرا و شکل گیری اجتماعات مردمی احتمال ابتلا و شیوع این ویروس را افزایش می دهد.

درحالی مسئولان بارها بر خودداری مردم از حضور در اجتماعات تاکید دارند که دولت اعلام کرده است قصدی برای قرنطینه سازی کامل هیچ کدام از شهرهای کشور ندارد اما مردم خود باید به فکر سلامتی و حفظ جان خود در برابر این ویروس باشند و با مسئولان همکاری کنند.

ویروس کرونا نزدیک ۲ هفته دوره نهفتگی دارد و در این مدت می تواند از فرد ناقل به دیگران به راحتی منتقل شود. به همین منظور، متخصصان و پزشکان بهترین راه پیشگیری را در خانه ماندن و شستشوی مداوم دست ها اعلام کرده اند.

به گفته پزشکان، احتمال ابتلای افراد بالای ۶۰ سال، دارای بیماری های زمینه ای مانند بیماران قلبی، کلیوی و دیابتی به این ویروس بیش از سایر افراد است.

خودداری مردم از حضور در آرامستان ها و بهشت زهرا هم از نکات مورد تاکید پزشکان و متخصصان برای جلوگیری از شیوع این بیماری در روزهای پایانی سال جاری است.

آخرین خبرها می گوید تاکنون در ایران ۱۴ هزار و ۹۹۱ نفر به این ویروس مبتلا شده اند، چهار هزار و ۹۹۶ نفر بهبود یافته اند و ۸۵۳ نفر نیز جان خود را از دست داده اند. سهم تهران از کل مبتلایان به سه هزار و ۷۷۴ نفر می رسد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.